Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers daalt en test $60k-steun en Paypal registreert record aantal Bitcoin-transacties

 

Bitcoin daalde eerder vandaag opnieuw toen de koers gedwongen werd het steunniveau van $60k te verdedigen. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had gisteren een geweldige dag toen het een nieuw record bereikte van ongeveer $ 67k. Nu lijkt het er echter op dat de koers voor de zekerheid eerdere steunniveaus opnieuw test. Altcoins aan de andere kant gaven over het algemeen een stabiele prestatie, waarbij sommigen kleine verliezen boekten, terwijl anderen vasthielden aan hun koersen. Daarover later meer.

Ander nieuws: Paypal heeft zojuist het hoogste Bitcoin-transactievolume geregistreerd sinds mei eerder dit jaar. Het belangrijkste betalingsplatform ter wereld heeft vorig jaar een Bitcoin-eigendoms- en koopfunctie mogelijk gemaakt en is een populaire optie geworden. Het algemene gebruik van de functie fluctueert echter veel, vaak stijgend met de bullish bewegingen en dalend met bearish bewegingen van de Bitcoin koers. Daarover later meer.

Walmart, een van de grootste megastore-ketens in de Verenigde Staten, heeft aangekondigd dat het meer dan 200 Bitcoin-geldautomaten heeft geïnstalleerd in Walmart-winkels in het hele land. Het bedrijf streeft ernaar meer van dergelijke uitbetalingsmachines voor digitale valuta te blijven installeren en het gestelde doel is 8.000. Dat is een behoorlijk groot aantal, aangezien het totale aantal Bitcoin-geldautomaten in de VS ongeveer 48.000 is en slechts een jaar of zo geleden minder dan 10.000 was. Dit toont de bliksemsnelheid van de crypto-adoptie in het land en de bedrijven reageren op de vraag ernaar.

Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) ervan beschuldigd bevooroordeeld te zijn over zijn XRP-cryptoproject. Hij zegt dat Ethereum daardoor zijn plaats als de op een na grootste cryptocurrency heeft overgenomen. Hoewel er enige waarheid in de zaak zit, was XRP het grootste deel van de tijd nooit in strijd met Ethereum. Het kwam het dichtst in de buurt in december 2019, toen een monsterstijging XRP over Ethereum naar #2 in de ranglijsten stuwde. Het bleef echter niet lang daar omdat het veel waarde verloor in een enorme prijsdump. Het heeft Ethereum sindsdien niet meer kunnen uitdagen, zelfs voordat de SEC-rechtszaak startte.

Plaatsvervangend minister van Financiën van de VS Wally Ademayo heeft verklaard dat het grote aantal online cryptotransacties legaal is en ook niet tegen de wet. Hij erkende echter wel dat de regering desondanks op zoek is naar verdere middelen om oneigenlijk gebruik tegen te gaan.

Bitcoin keert terug naar $ 60k

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 60,7k op het moment van schrijven. De cryptocurrency zakte slechts een paar uur voor het publiceren van dit artikel naar $ 60k en herstelde zich snel genoeg weer naar ongeveer $ 61k, maar het herstel is traag en de stieren maken een vermoeide indruk.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Btc koers op ongeveer $ 62,7k. Het handelde een flink deel van de dag grotendeels zijwaarts, uitgezonderd gedurende een paar uur toen het op een gegeven moment steeg tot $ 63.8k. Rond 16.00 uur 's middags begon de koers echter weer te dalen, net als gisteren, maar dieper. Eerst kwam het neer op $61k en toen verder naar $60k. Het ging echter niet verder naar beneden en de stieren waren in staat om de koers terug te duwen naar $ 61k, waar het momenteel ronddwaalt op het moment van schrijven.

Bitcoin komt momenteel vers van een nieuwe recordhoogte, dus een retracement is normaal. In feite werd deze hertest van vroege steunniveaus voorspeld door onze analyse van gisteren. Als de zaken echter onder de $60k komen, zullen er zeker wat problemen zijn voor de stieren. Een volledige trendverschuiving terug naar de beren zal echter niet plaatsvinden tot onder $ 50k, dus er is wat ruimte voor de twee om het uit te vechten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,15 biljoen en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 45,35%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Interessant is dat altcoins Bitcoin niet volgden in een prijsdaling. Integendeel, de meeste altcoins bleven stabiel, terwijl een paar in plaats daarvan wat winst boekten. Veel van deze halen de belangrijkste cryptocurrency in, omdat ze de afgelopen maand vlak zijn geweest en onderweg heel weinig koersstijgingen hebben geregistreerd. Solana (SOL, 6%), Terra (LUNA, 11%), Avalanche (AVAX, 9%) en Algorand (ALGO, 6%) waren de grootste winnaars van vandaag, aangezien andere crypto's grotendeels stagneerden.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

Paypal nadert record aantal Bitcoin-transacties

'S Werelds grootste online betalingsbedrijf Paypal verwerkt momenteel bijna recordniveaus aan Bitcoin-transacties. Eergisteren werd er voor meer dan $ 145,6 miljoen aan BTC verwerkt toen de koers zijn nieuwe all time high van $ 67k noteerde.

Er is echter enige bezorgdheid voor de stieren, aangezien de laatste keer dat de transacties in mei zo hoog waren, de cryptocurrency hard daalde. Hoewel verschillende andere indicatoren toen ook rood flitsten en het deze keer misschien niet gebeurt, is de overeenkomst er.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram