Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 61.000 terwijl de markt afstevent op een wekelijks record slot

 

De Bitcoin koers noteert momenteel rond de $61k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie ondergaat een consolidatiefase nadat het er niet in is geslaagd verdere winsten te boeken boven de nieuw vastgestelde recordhoogte van $ 67.000. Altcoins aan de andere kant hadden over het algemeen een gemengde dag, waarbij sommigen behoorlijke winsten boekten, terwijl weer anderen de hele dag grotendeels levenloos bleven. Daarover later meer.

De cryptomarkten zweven opnieuw in de buurt van record wekelijkse sluitingsniveaus. Terwijl de rest van de week niet zo goed ging voor de cryptosector, zijn de ogen van de handelaren gericht op de wekelijkse afsluiting. Vorige week boekte de digitale valuta een hoogste slot ooit van ongeveer $ 61,5k. Met Bitcoin die momenteel rond de $61k handelt en eerder in de week hogere waarderingen heeft behaald, is het aannemelijk dat de stieren zouden vechten voor een nieuwe hoge wekelijkse afsluiting. Met weer een hoge wekelijkse afsluiting kunnen stieren met vertrouwen de nieuwe week in gaan.

Reddit, een populair social media en discussieplatform, is op zoek naar een nieuwe senior backend-engineer voor de ontwikkeling van Non Fungible Tokens (NFT's). Deze ontwikkeling zal naar verwachting een nieuwe impuls geven aan de NFT-sector die het de afgelopen weken moeilijk heeft gehad. Daarover later meer.

Een groep experts kreeg de opdracht om een ​​rudimentaire vraag te beantwoorden; welk blockchain-netwerk is het meest gedecentraliseerd? Terwijl sommige van deze experts hun eigen projecten promootten en weer anderen Ethereum kozen, gaf de overgrote meerderheid van hen aan dat Bitcoin nog steeds de meest gedecentraliseerde van het geheel was. De belangrijkste cryptocurrency wordt door critici en promotors van andere systemen vaak als oud, traag en onvoldoende functioneel beschouwd. Maar het primaire doel van een gedecentraliseerd netwerk is letterlijk decentralisatie en dat is waar Bitcoin in uitblinkt.

De Texas Ethics Committee, een platform dat is ontworpen om wetgevers zich aan bepaalde ethische normen te laten houden, heeft pro-cryptoregels aanbevolen als het gaat om politieke bijdragen. Dergelijke bijdragen zijn over het algemeen legaal in de Verenigde Staten, wat heel vreemd is om te horen in andere delen van de wereld, vooral in Nederland. Maar de ethische commissie is van mening dat, aangezien politieke financiering door de wet is toegestaan, dergelijke financiering op basis van crypto niet mag worden tegengehouden.

Bitcoin koers blijft vlak op $ 61k

Bitcoin handelt momenteel op $ 61k op het moment van schrijven. Na een daling van zijn recordhoogtes in de afgelopen dagen, lijkt de cryptocurrency zich te consolideren rond dit niveau.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers rond de $60,9k. Het bleef gedurende deze tijd in een range van +- $ 1000 van dit niveau bewegen, en vertoonde weinig volatiliteit. De koers kreeg tweemaal te maken met prijsdalingen, de eerste in de vroege ochtend toen hij $ 59,9k bereikte voordat hij zich onmiddellijk herstelde. Daarna deden de beren nog een halfslachtige poging om rond 13.00 uur de koers weer naar beneden te trekken. Ook dat mislukte en de Bitcoin koers herstelde zich terug naar $ 61k en schommelt sindsdien rond dat niveau.

Bitcoin heeft de afgelopen twee dagen een steunniveau van $ 60k gevonden. Naarmate het wekelijkse slot nadert, wordt het belangrijk hoe deze steun standhoudt. Als de wekelijkse afsluiting lager wordt dan $ 61,5k, het vorige record, zal het beren wat ruimte geven en zullen ze waarschijnlijk een kans wagen om de weerstand van $ 60k naar beneden toe te doorbreken. Als deze weerstand wordt doorbroken, kan de koers dalen naar $ 55k. De lange termijn trend zal echter pas worden beïnvloed als de prijs $ 50k bereikt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,15 biljoen op het moment van schrijven en het aandeel in de totale cryptomarkt was 45%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins laten gemengde resultaten zien

Andere cryptocurrencies, ook bekend als altcoins, waren eerder vandaag een allegaartje. Sommigen van hen, zoals Ethereum (ETH, 3,1%), Chainlink (LINK, 7,5%), Shiba (SHIBA, 19%) en Polygon (MATIC, 7%) boekten enige winst. Een groot deel van de rest van de markt bleef grotendeels stabiel.

Polygon koers grafiek 

In ander nieuws….

Reddit wil NFT-platform ontwikkelen

Het grote social media en discussieplatform Reddit heeft een vacature geopend voor de ontwikkeling van een nieuw NFT-platform. De vacature die inmiddels is geschrapt, luidde:

[senior backend engineer voor een platform dat verantwoordelijk is] voor "miljoenen gebruikers om door NFT ondersteunde digitale goederen te creëren, kopen, verkopen en gebruiken."

De advertentie oogstte ook lof binnen de NFT-sector en versterkte het idee hoe de nieuwe sector met de tijd alleen maar zal groeien.

Reddit en NFT's kunnen een perfecte match-up zijn, aangezien de eerste een van de beste community-building- en engagementplatforms is die er zijn. Het was Reddit waar de hele GameStop-saga begon en gebruikers zijn er over het algemeen erg gepassioneerd over. Tegenwoordig is het moeilijk om een ​​platform te vinden dat gebruikers vertrouwen en doelgericht gebruiken. Reddit is dat platform en als het de tweede NFT-revolutie kan starten, heeft het des te meer kracht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram