Skip to main content

Bitcoin nieuws

Walmart plaatst stilletjes 200 Bitcoin-geldautomaten en Elon Musk tweet over de Bitcoin koers

 

Walmart is stilletjes begonnen met het plaatsen van Bitcoin-geldautomaten na de handen ineen te hebben geslagen met Coinstar, een geldautomaatproducent, en CoinMe, een crypto-naar-fiat-exchangebedrijf. Het partnerschap is bedoeld om de installatie van 200 BTC-geldautomaten in de winkel van de detailhandelaar in de Verenigde Staten mogelijk te maken.

Zoals gemeld door Bloomberg, zijn de 200 geldautomaten alleen goed voor de proeffase, aangezien de volledige uitrol de toevoeging van 8000 van dergelijke machines in de VS zal zien. Uit beschikbare gegevens blijkt dat Coinstar bijna 4.500 Bitcoin-geldautomaten exploiteert, verspreid over 33 staten. Momenteel zijn er in de VS meer dan 24.500 BTC-geldautomaten geïnstalleerd op strategische punten in het hele land.

Coinstar richt zich op het mogelijk maken van het verhandelen van munten voor cadeaubonnen of papieren biljetten. Als zodanig is het geïntegreerd met Coinme om de mogelijkheid te bieden om transacties met cryptocurrencies uit te voeren.

Volgens Sam Doctor, CEO bij BitOoda, zijn BTC-geldautomaten een normaal verschijnsel geworden in supermarkten. Dokter vertelde Bloomberg dat nu Walmart ervoor kiest om de geldautomaten te plaatsen, dit "meer mensen" toegang geeft tot de toonaangevende cryptocurrency, terwijl het ook bijdraagt ​​aan de "legitimiteit" van Bitcoin "onder sceptici".

De directeur merkte echter op dat de voordelen van het huisvesten van Bitcoin-geldautomaten bij Walmart alleen zullen worden gevoeld als de plannen "verder gaan dan een eerste pilot".

Het is "cool", maar de kosten zijn "notoir hoog"

De geldautomaten ondersteunen functies zoals het gebruik van een bankbiljet om een ​​inwisselcode te ontvangen die compatibel is met het Coinme-platform. De machines ondersteunen echter geen BTC-opname.

Tegen betaling zullen gebruikers afstand doen van een vergoeding van 4 procent voor de BTC-services en zeven procent voor het faciliteren van contant geld.

Het nieuws verdeelde de crypto-gemeenschap. Voor sommigen is het "cool" om de retailgigant te laten deelnemen aan de verkoop van Bitcoin, terwijl voor anderen de "vergoedingen notoir hoog zijn".

Anderen voerden aan dat Walmart door "het huren van een crypto/Bitcoin-geldautomaat” nog geen deel van de crypto-ecosystemen wordt omdat het bedrijf zelf geen relatie heeft met crypto. Maar de retailgigant heeft in het verleden wel interesse getoond in virtuele valuta.

In augustus bracht het bijvoorbeeld een vacature uit op zoek naar een bekwaam persoon om het te helpen de virtuele valutastrategie van het bedrijf te leiden. Interessant is dat, hoewel de advertentie niet langer op de website van het bedrijf staat, deze nog steeds beschikbaar is op de LinkedIn-pagina.

Ook heeft de Chinese vestiging de handen ineen geslagen met VeChain, een gedecentraliseerd netwerk dat zich richt op het stroomlijnen van de toeleveringsketen, om te helpen bij het volgen van zijn producten.

Tesla verdient bijna $ 14 miljard in drie maanden

Terwijl Walmart BTC-geldautomaten in z’n winkels plaatste, onthulde Tesla dat het nog steeds vasthoudt aan zijn Bitcoin-voorraad. In zijn winstrapport over het derde kwartaal maakte de fabrikant van elektrische auto's bekend dat zijn inkomsten voor het kwartaal bijna 14 miljard USD bedroegen (13.757.000.000 dollar).

Volgens het rapport stegen de inkomsten met 57 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2020. Tesla merkte op dat het derde kwartaal van dit jaar het "beste [in termen van] netto-inkomen, bedrijfsresultaat en brutowinst ooit was."

 

De fabrikant van elektrische auto's maakte ook bekend dat het eind vorige maand cryptocurrency ter waarde van 1,26 miljard USD bezat. De waarde van zijn crypto-holdings is echter gedaald, aangezien deze in het vorige kwartaalrapport van het bedrijf op 1,3 miljard stond.

Volgens het derdekwartaalrapport heeft het bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar slechts een deel van zijn Bitcoin-belang verkocht. Het door Elon Musk geleide bedrijf kocht BTC ter waarde van 1,5 miljard USD, maar liquideerde Bitcoin met een waarde van iets meer dan 270 miljoen USD.

In een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten, onthulde Tesla dat zijn Bitcoin-bezit "aanvankelijk tegen kostprijs werd geregistreerd en vervolgens tegen kostprijs wordt geherwaardeerd".

Elon Musk tweet over volgende Bitcoin koers

De fabrikant van elektrische auto's heeft echter de mond gehouden over het aantal BTC's dat het op zijn balans heeft. Medio dit jaar zinspeelde de CEO van het bedrijf op iets meer dan 40.000 Bitcoins.

In de recente hernieuwde bull-run noteerde Bitcoin een nieuwe recordhoogte van $ 67.000. De prijs werd ondersteund door speculaties en de definitieve goedkeuring van een BTC-futures-ETF. De munt heeft sindsdien echter wat terrrein verloren.

Onlangs tweette de CEO van Tesla over de volgende mogelijke Bitcoin koers. Volgens Musk kan BTC op korte termijn $ 69.000 bereiken, terwijl Ethereum (ETH) op weg is naar $ 4.200. Al lange tijd is de Tesla-manager aangetrokken tot de leidende crypto, hoewel hij ook wat ETH en Dogecoin (DOGE) bezit.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram