Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt tot $ 63k terwijl Facebook-klokkenluider overleeft op Crypto

 

Afbeeldingsbron: 60 minutes

De Bitcoin koers herstelde vandaag en noteerde bijna $ 63k op het moment van schrijven, ondanks het eerder bereiken van nog hogere niveaus. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had een licht bearish weekend, aangezien de koers handelde rond de nu gevestigde $60k-steun. Nu lijkt het erop dat de stieren weer in beweging zijn. Altcoins aan de andere kant lieten een gemengd beeld zien, aangezien sommigen zoals Solana en Shiba Inu opnieuw enorme winsten boekten.

In ander nieuws werd door Facebook-klokkenluider Frances Haugen onthuld dat ze door crypto overleefde terwijl ze in het geheim in Puerto Rico woonde. De vrouw onthulde onlangs bepaalde misstanden over verkeerde informatie op de sociale media-applicatie en vreest sindsdien voor haar leven, bezorgd over elke vorm van terugslag. Daarover later meer.

Volgens voormalig Trump White House-medewerker en SkyBridge Capital CEO Anthony Scaramucci, investeren mensen in Bitcoin naarmate ze er meer over lezen. De institutionele belegger besprak de sector in een recent CNBC-bedrijfsprogramma. Scaramucci gelooft dat zelfs voormalige felle critici nu Bitcoin-investeerders zijn geworden.

De Nigeriaanse president is helemaal klaar om de eNaira Central Bank Digital Currency (CBDC) te onthullen. Muhammadu Buhari, de huidige premier, kondigde de nieuwe digitale valuta aan, een van de eerste ter wereld. Er blijven echter technische zorgen bestaan, aangezien het project er niet in is geslaagd om op tijd bepaalde mijlpalen te bereiken.

De Bitcoin koers herstelt tot $63k

Bitcoin schommelt momenteel rond de $ 63k op het moment van schrijven. De digitale valuta bracht het grootste deel van de zondag door met een dilemma om al dan niet onder het $60k-niveau te gaan. De stieren deden het over het algemeen goed en hebben de koers weer boven het belangrijke niveau gebracht.

De afgelopen 48 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $60,4k. Het bleef het grootste deel van de zondag rond dat niveau en ging tweemaal onder de $ 60k-steun. De langdurige handel rond de belangrijkste steun leidde tot angst bij beleggers dat de koers er onder zou duiken. Dat gebeurde echter niet en de stieren verdedigden het comfortabel. Maar tegelijkertijd werden er geen wekelijks sluitingsrecords gevestigd. De digitale valuta kon tegen het einde van de klok slechts $61k laten zien in plaats van $61.5k vorige week. Over het algemeen was het een een goede week, niet al te ontmoedigend. Op maandag herstelde Bitcoin zich goed en kwam tot een hoogste koers van $ 63,8k.

Bitcoin consolideert momenteel boven $60k voordat het verder omhoog gaat. De huidige positie, dicht bij de steun, maakt het echter kwetsbaar voor bearish schermutselingen die de koers onder de belangrijkste steun kunnen brengen. De volgende grote weerstand in de toekomst is de nieuw ingestelde all time high van $67k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1.182 biljoen op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 45,1%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins laten een gemengd beeld zien

Andere cryptocurrencies, ook bekend als altcoins, lieten over het algemeen een gemengd beeld zien. Sommigen, zoals Shiba Inu (SHIBA, 15%), Solana (SOL, 12%), Polygon (MATIC, 6%), Algorand (ALGO, 10%) boekten grote winsten, terwijl anderen grotendeels gelijk bleven en kleinere winsten boekten. Shiba Inu is nu vooral op dreef en is nu de 12e meest waardevolle cryptovaluta ter wereld met een marktkapitalisatie van meer dan $16 miljard.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws…..

Facebook-klokkenluider overleeft op Crypto

De Facebook-klokkenluider Frances Haugen heeft verklaard dat ze overleeft op crypto die ze in goede tijden heeft gekocht. Ze kreeg ook financiële steun van een van de medeoprichters van eBay.

In de onthulling van Haugen vertelde ze over de rol van het bedrijf bij het verspreiden van verkeerde informatie en nepnieuws. Ze verklaarde ook dat Facebook winst belangrijker vindt dan kinderen en mogelijk misbruik op het online platform. Ze zei:

"Voor de nabije toekomst gaat het goed, want ik heb crypto op het juiste moment gekocht."

Het is goed om te zien dat het bezit van crypto haar helpt, want het is niet gemakkelijk om je uit te spreken tegen deze internetgiganten en hun weerzinwekkende manieren. Nu zal waarschijnlijk niemand haar nog in dienst nemen en zal ze waarschijnlijk de rest van haar leven doorbrengen in angst voor vergelding.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram