Bitcoin koers stabiel boven $ 62,5k en Tesla hint op hervatting van BTC-betalingen

Tesla Bitcoin 

De Bitcoin koers schommelt momenteel rond de $ 62,5k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had over het algemeen een trage dag en vertoonde slechts weinig volatiliteit. Altcoins aan de andere kant waren wederom een ​​allegaartje met een aantal die enorme winsten boekten, terwijl weer anderen gedurende deze tijd grotendeels levenloos bleven. Daarover later meer.

Ander nieuws: Tesla heeft onlangs gesuggereerd dat ze Bitcoin-betalingen in de nabije toekomst mogelijk weer gaan hervatten. In een aanvraag bij de SEC heeft het bedrijf de toezichthouder laten weten dat het van plan is om weer cryptocurrencies te accepteren voor zijn assortiment elektrische voertuigen (EV's). Maar wanneer zullen ze de functie daadwerkelijk hervatten, nadat ze deze in mei hadden stopgezet? Daarover later meer.

Ethereum gaat verder met zijn grote fusie met de nieuwste Altair-upgrade naar de Ethereum 2.0-keten. Het netwerk bestaat nu uit 2 parallelle ketens. Eth 2.0 is de andere keten die wordt voorbereid om de steunpilaar te worden. De nieuwste upgrade wordt uitgevoerd om het klaar te maken voor de uiteindelijke fusie, die een einde zal maken aan de 2-parallelle ketens.

Het Zuid-Koreaanse pensioenfonds genaamd Korea Teachers Credit Union zal naar verwachting investeren in een Bitcoin ETF volgens een van zijn leidinggevenden, meldde Korea Economic Daily. Het fonds moet echter nog beslissen over het al dan niet investeren in een pure Bitcoin ETF of wachten op een Bitcoin-gekoppelde ETF.

American Football-superster Tom Brady heeft besloten een fan 1 BTC te betalen voor het teruggeven  van zijn 600e touchdown-pas. De bal werd per ongeluk aan een fan gegeven door zijn teamgenoot en nu heeft hij aangeboden om de fan 1 BTC te betalen om zijn kostbare bezit terug te krijgen. Hoewel dat veel minder is dan de werkelijke waardering van de bal, zal de fan hem waarschijnlijk teruggeven, gezien het belang ervan voor hem.

De laatste on-chain-analyse van Bitcoin laat zien dat het eigendom van de cryptocurrency nog steeds niet wijdverspreid is, zoals veel mensen hadden gehoopt. Ongeveer 11.000 entiteiten die bepaalde openbare adressen beheren, controleren meer dan 55% van het volledige Bitcoin-volume en ongeveer 10 miners controleren 90% van de volledige hash-snelheid. Hoewel dit oneerlijk lijkt, moeten we eraan worden herinnerd dat Bitcoin nooit echt ging over het creëren van gelijkheid van eigendom. Natuurlijk kunnen mensen die in 2012 hebben geïnvesteerd nooit gelijk zijn aan degenen die betrokken zijn geraakt tijdens de laatste boom van 2020-2021, maar elk knooppunt is nog steeds gelijk en dat is waar het om gaat.

Bitcoin koers stabiel op $ 62.500

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 62,5k, aangezien de dag weinig verandering in de koers zelf zag. De cryptocurrency herstelt zich na recente dieptepunten net onder de $60k-steun.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $63k. De koers kwam onder het startniveau en is daar een groot deel van de dag gebleven, maar een grote dip bleef uit. De enige kleine uitdaging was rond 16.00 uur 's middags toen het onder $ 62k begon te dalen. Het raakte op een gegeven moment $ 61,8k, maar de dip duurde niet lang. De koers is boven de $62k hersteld en is daar sindsdien gebleven.

Bitcoin consolideert nu boven de $60k en de volgende push zal waarschijnlijk in de nabije toekomst komen die het hoogste niveau van $67k zal bereiken. Begin november wordt aangeprezen als de aangewezen periode voor de volgende opwaartse beweging voor de prijs van Bitcoin.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,17 biljoen en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 44,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins laten een gemengd beeld zien

Andere cryptocurrencies waren de hele dag opnieuw een allegaartje. De meeste van de top 10 cryptocurrencies bleven stabiel zonder noemenswaardige winsten of verliezen, maar op #11 plaatste de laatste opgepompte munt, Shiba Inu (SHIBA, 17%), opnieuw een enorme prijsstijging. De totale marktkapitalisatie heeft nu $ 19 miljard overschreden. Terra (LUNA, 10%), Avalanche (AVAX, 7%) en Polygon (MATIC, 10%) boekten ook grote winsten. Afgezien van deze paar, was de markt vandaag grotendeels stil.

Polygon koers grafiek 

In ander nieuws….

Tesla hint op het weer accepteren van Bitcoin

Tesla heeft gesuggereerd om Bitcoin opnieuw te gaan accepteren als betaling voor zijn reeks EV's in een recente aanvraag bij de toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens de aangifte:

"We kunnen in de toekomst opnieuw beginnen met transacties in cryptocurrencies ('digitale activa') voor onze producten en diensten."

De stap kwam nadat Elon Musk opnieuw waarschuwde voor inflatie en hoe op zijn minst de korte termijn effecten de saldi van bedrijven beïnvloeden, enz.

De stap zal een terugslag zijn op de kwestie, aangezien Musk in mei zei dat het bedrijf de Bitcoin-betalingsfunctie stopte vanwege milieuproblematiek m.b.t. de miners. Nu kan het bedrijf de functie toch hervatten ondanks dat er geen daadwerkelijke omgevingsaudit is geweest, afgezien van een paar met aannames beladen onderzoeken.

De vorige keer zorgde de acceptatie van Tesla dat de cryptomarkten nieuwe energie kregen en bracht het hen naar een recordhoogte, waarna Musk een ​​ommezwaai maakte en zelfs de verkoop aankondigde van 10% van Tesla's BTC-belangen. Veel mensen gaven Musk de schuld van hun daardoor geleden verliezen en sindsdien heeft hij het aura van een crypto-orakel verloren. De markt zal deze keer zeker minder enthousiast reageren op een nieuwe aankondiging over BTC-acceptatie van Tesla.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram