Skip to main content

Bitcoin nieuws

Technische Analyse: Wanneer breekt Bitcoin uit het bullish flag patroon?

Technische analyse van Bitcoin: een blik op de korte en lange termijn vooruitzichten

De Bitcoin koers is de laatste tijd enigszins vlak geweest, maar dat betekent niet dat er geen inzicht is te halen uit recente prijstrends. We bekijken de nieuwste technische analyse van Bitcoin en wat dit zou kunnen betekenen voor de nabije en lange termijn toekomst. Laten we eerst eens kijken naar de recente bewegingen waar we Bitcoin doorheen hebben zien gaan.

bitcoin koers grafiek 

Zoals je kunt zien, zijn er sinds de scherpe opwaartse beweging in april niet veel drastische bewegingen geweest. We kunnen echter zeker enkele trends zien ontstaan ​​en zelfs een potentieel bullish patroon, wat we graag zouden zien slagen. Hier is de dagelijkse grafiek voor een grotere afbeelding, met enkele lijnen die zijn getekend om de gebieden weer te geven waarnaar we kijken.

bitcoin koers 

De afgelopen maand zaten we in een consolidatiepatroon met een geleidelijke daling. We zien dit echter helemaal niet als bearish. We naderen de 100MA op het dagelijkse tijdsbestek en lijken ook een bullish flag te vormen waar we al bijna onderaan staan. Stochastische RSI en RSI lijken ook middelmatig en consoliderend, wat we zien als een zeer bullish teken. We herstelden mooi van de dip in maart en lijken ons op te maken voor een nieuwe etappe. Laten we eens kijken naar een korter tijdsbestek om te zien wat de korte termijn vooruitzichten zijn.

Technische Analyse Bitcoin 

Deze vier uur grafiek geeft ons een veel beter beeld van wat er op uurbasis gebeurt met Bitcoin. Zoals je kunt zien, hebben we verschillende keren de onderste steun van deze vlag geschraapt en lijken we binnenkort op zoek te zijn naar een uitbraak. Alle gebruikelijke indicatoren lijken gezond. Laten we nu eens kijken naar de uurgrafiek.

Technische analyse bitcoin koers 

Ingezoomd zien we nog meer aanrakingen op onze weerstands- / ondersteuningslijnen en een validatie van de structuur. Op zowel de korte als de lange termijn lijkt het erop dat Bitcoin er bullish uitziet en dat het hier uit wil breken. Vooral nu de Amerikaanse aandelenmarkt zijn geleidelijke stijging en herstel voortzet, lijken er op dit moment geen bearish tekenen voor Bitcoin te zijn.

Een andere bijdrage hieraan is het succes dat altcoins de laatste tijd hebben geboekt. De stijging van de marktkapitalisatie van altcoins heeft meer geld naar crypto aangetrokken en zou kunnen bijdragen aan een verhoogde interesse in Bitcoin als investering. We zien nu een geweldige instapmogelijkheid in Bitcoin voor de korte en lange termijn.

Het bearish scenario voor Bitcoin

We weten allemaal dat niets een zekerheid is bij het handelen en speculeren op financiële markten. Er moet worden gesteld dat Bitcoin opnieuw vaart heeft verloren. Waar we naar zullen kijken om dit te bevestigen, is of we een dagelijkse candle krijgen dicht onder het onderste deel van de ondersteuningsvlag die we hebben gemaakt. Als er een overtuigend slot is onder de bullish flag die we hebben geschetst, raden we aan om een ​​nieuwe longpositie opnieuw te evalueren en te vermijden.

Deze analyse is gedaan door Caleb Lombardo

Twitter: @Caleb11Lombardo

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Kijk eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.