FDIC-voorzitter hint op het toestaan ​​​​van Amerikaanse banken om Bitcoin te bezitten

 

Jelena McWilliams, het hoofd van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), heeft laten doorschemeren dat banken Bitcoin (BTC) en andere virtuele valuta mogen aanhouden.

Terwijl ze met Reuters sprak, zei ze dat de toegang van conventionele financiële instellingen tot de cryptocurrency-ruimte zal worden toegestaan "terwijl het risico op de juiste manier wordt beheerd en beperkt."

De opmerkingen van de voorzitter van de FDIC komen op een moment dat financiële regelgevers in de Verenigde Staten zich voorbereiden om gezamenlijk een raamwerk vrij te geven om Amerikaanse banken die geïnteresseerd zijn in cryptocurrency te begeleiden.

McWilliams merkte op dat haar doel bij de multi-agency groep is om in feite een pad te bieden voor banken om te kunnen optreden als cryptocurrency-bewaarder. De groep bestaat uit medewerkers van de Federal Reserve, FDIC en het Office of the Comptroller of the Currency (OCC).

Ze is er ook op gebrand om traditionele financiële instellingen in staat te stellen virtuele valuta te accepteren "als een vorm van onderpand" of ze op hun balans op te nemen als conventionele activa.

Van “Kluisjes naar Virtuele Kluizen”

Volgens McWilliams is het belangrijkste doel om dergelijke functionaliteiten "binnen de banken" te brengen, te voorkomen dat ze zich anders zouden ontwikkelen in ruimtes die moeilijk te reguleren zijn.

De FDIC-manager merkte op dat het belangrijkste probleem met het houden van Bitcoin en andere crypto's op een balans, de waardering en prijsvolatiliteit van de activa is.

Het samenkomen van de drie grootste banktoezichthouders in de VS komt meer dan een jaar nadat de OCC zei dat financiële instellingen moeten overschakelen van "fysieke kluizen naar virtuele kluizen", verwijzend naar de bewaring van cryptocurrency.

Vorig jaar zei de OCC dat banken moeten evolueren om te voldoen aan de 'financiële dienstverleningsbehoeften' van hun klanten. Het groene licht voor banken om crypto namens hun klanten aan te houden, werd echter gedimd toen de OCC in april een nieuwe baas, Michael Hsu, verwelkomde.

Volgens Hsu faalden de eerdere "initiatieven" die banken toestonden om crypto aan te houden, in het volledig erbij betrekken van alle belanghebbenden.

FTX Exchange Koop advertentieruimte op Super Bowl LVI

Ander nieuws: Crypto-exchange FTX kocht een advertentieplek op de NFL-kampioenschapswedstrijd die gepland staat voor februari volgend jaar.

Bloomberg meldde dat FTX zich met de advertentieruimte op Super Bowl LVI op een breder publiek richtte. Volgens de oprichter van de beurs, Sam Bankman-Fried, "is er geen groter, meer mainstream evenement om zo'n bericht te delen dan de Super Bowl." Een evenement uit het verleden trok meer dan 90 miljoen kijkers.

Hoeveel FTX voor de advertentieruimte heeft betaald, is nog niet bekendgemaakt. Volgens de beschikbare statistieken kan het echter in de miljoenen dollars lopen. Een advertentieruimte van 30 seconden in het evenement van dit jaar kostte bijvoorbeeld $ 5.500.000.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram