Altcoin Nieuws – Strijd tussen Dogecoin en Shiba Inu om hoogste plek op de crypto-ranglijst

Cryptocurrency nieuws 

Terwijl vorige week iedereen het had over de Bitcoin koers, is het hoofdonderwerp van deze week iets heel anders: meme cryptocurrencies. Shiba Inu is Dogecoin voorbij gegaan en werd een van de top 10 grootste cryptocurrencies op de markt. Ondertussen lijkt het erop dat alle interesse in meme-cryptocurrencies zijn tol eist van ambitieuzere projecten, die in de meeste gevallen moeite hadden om significante winst te maken in de afgelopen 7 dagen. Maar zal de interesse in meme-tokens echt lang kunnen duren?

Shiba Inu schiet Dogecoin voorbij, maar het duel van de Meme-cryptocurrencies is nog niet voorbij!

Shiba Inu (SHIB) heeft alle waarschuwingssignalen van een typische sh*tcoin waar doorgewinterde blockchain-investeerders je voor zullen waarschuwen: het is een token waar weinig moeite voor gedaan is, zonder praktische toepassingen, ontworpen voor niets anders dan een snelle pump and dump. De altcoin-markt is echter verre van rationeel, wat SHIB zojuist boven alle twijfel heeft bewezen door een van de 10 grootste cryptocurrencies ter wereld te worden.

Hoewel veel experts voorspelden dat SHIB uiteindelijk de slecht presterende DOGE zou vervangen, had niemand kunnen voorspellen dat dit zo snel zou gebeuren. Shiba Inu overtrof echter ieders verbeelding en steeg in slechts 7 dagen met meer dan 160%. Ook vandaag steeg het weer ongelofelijk hard met een koerssprong van maar liefst 48% op moment van schrijven, tegenover 22% (ook niet misselijk) voor dogecoin.

Shiba Inu koers grafiek

 Dogecoin koers grafiek

De rally heeft SHIB tot de 8e grootste cryptocurrency in het ecosysteem gemaakt en Dogecoin naar de 10e positie geduwd. SHIB heeft is in al het koersgeweld ook Polkadot voorbij geschoten die nu genoegen moet nemen met plaats 9 op de crypto-ranglijst.

De belangstelling voor de SHIB-rally was zo groot dat het er zelfs in is geslaagd om Coinbase, een van de grootste crypto-exchanges ter wereld, even neer te halen, en de gebruikers van andere exchanges hebben ook enkele problemen gemeld. Ondertussen maken veel neutrale waarnemers zich zorgen dat de onvermijdelijke SHIB-dump ook andere munten en tokens mee naar beneden kan trekken, waaronder Bitcoin.

Ripple kondigt nieuw partnerschap aan, eindigt de week nog steeds in het rood

Ripple (XRP) heeft zijn investeerders verrast met de aankondiging van een nieuwe samenwerking deze week. Het in de VS gevestigde bedrijf zal samenwerken met de Emirati fintech-startup Pyypl om goedkope geldovermakingen te verstrekken aan de burgers van de Verenigde Arabische Emiraten, die verondersteld worden de XRP-cryptocurrency te gebruiken om on-demand liquiditeit mogelijk te maken.

Hoewel de aankondiging bullish lijkt, slaagde het er niet in om de Ripple prijs positief te beïnvloeden - XRP is de afgelopen 7 dagen met meer dan 10% in waarde gedaald. Het gebrek aan positieve koersreactie op de nieuwe samenwerking kan worden veroorzaakt door het feit dat de meeste eerdere partnerschappen van Ripple Labs erg teleurstellend waren en niet resulteerden in een verhoogde acceptatie van de XRP-cryptocurrency.

De SOL koers stijgt dankzij de organische expansie van het Solana-ecosysteem

Solana-investeerders hebben redenen om blij te zijn - van de top 10 van grootste munten volgens marktkapitalisatie, was SOL de enige niet-meme cryptocurrency die deze week enige winst wisten te maken. In de afgelopen 7 dagen is de SOL koers met 10% gestegen, waardoor Solana de 6e meest waardevolle cryptocurrency in het ecosysteem is geworden.

Solana's goede run van de afgelopen weken lijkt grotendeels te worden gemotiveerd door twee factoren. Ten eerste groeit de belangstelling van institutionele beleggers voor SOL voortdurend, en Solana is al een vaste waarde geworden in verschillende ETF-achtige cryptofondsen. Ten tweede is de totale waarde van het SOL-ecosysteem gegroeid en heeft de waarde van fondsen die zijn opgesloten in DeFi-projecten die zijn gebouwd op de SOL-blockchain onlangs de $ 2 miljard bereikt.

Solana koers grafiek 

Cardano blijft ondermaats presteren, maar het volume neemt toe - Is er een grote beweging in een van beide richtingen op handen?

Cardano (ADA) was vroeger een van de meest ambitieuze projecten in het blockchain-ecosysteem. De cryptocurrency die beloofde de "Ethereum-killer" te worden, heeft de afgelopen maanden echter een nogal bearish periode doorgemaakt. Deze week heeft Cardano de investeerders opnieuw gedesillusioneerd achtergelaten, aangezien ADA met bijna 11% in prijs daalde.

Natuurlijk zijn de meeste problemen van Cardano veroorzaakt door de zeer teleurstellende lancering van de Alonzo-hardfork op de ADA-blockchain. Het lijkt erop dat het Cardano-team nog steeds niet in staat is om de fundamentele problemen met betrekking tot de functionaliteit van het smart contracts-platform van Cardano op te lossen, en marketingcampagnes die worden gevoed door liefdadigheidspartnerschappen in Afrika zijn niet voldoende om de ADA koers een opwaartse impuls te geven.

Interessant is dat on-chain-analisten de afgelopen dagen hebben gezien dat een groter aantal ADA naar beurzen is verplaatst. Het betekent waarschijnlijk dat er een grote koersbeweging van Cardano op komst is, maar het is onmogelijk om te zeggen of de walvissen van plan zijn de Cardano koers op te pompen of te dumpen.

Cardano koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram