De Bitcoin koers herstelt boven $60k en Dogecoin stijgt 40% in één dag

Doge-raket 

Bitcoin handelt momenteel boven $60k terwijl de koers herstelde van zijn wekelijkse dieptepunten onder $60k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wil de bull run nieuw leven inblazen, maar heeft weinig geluk sinds het vorige week een nieuwe all time high van ongeveer $ 67k plaatste. Altcoins daarentegen waren eerder vandaag een allegaartje, aangezien sommigen grote winsten boekten terwijl anderen stabiel bleven. Daarover later meer.

Ander nieuws: de baanbrekende meme-munt Dogecoin is vandaag in één dag met meer dan 40% gestegen. De nu 8e gerangschikte cryptocurrency reageert eindelijk op de eerdere opkomst van zijn aartsvijand Shiba Inu, die in één maand meer dan 1000% is gestegen. De opkomst van SHIBA en andere munten zoals SECRET en nu DOGE geeft aanleiding tot speculatie dat het nieuwe alt-seizoen bijna aanstaande is.

Bitcoin HODL-gegevens vertonen tekenen van een groeiend bullish sentiment. De langetermijnhouders van de cryptocurrency naderen het hoogste punt in 9 maanden, hoewel de Bitcoin koers zelf nog steeds net onder het hoogste niveau zweeft dat ooit is geregistreerd. Dit toont aan dat er nog steeds een trend is om Bitcoin vast te houden, zelfs met de huidige hoge prijzen, in afwachting van nog hogere prijzen later. Miners houden ook veel nieuw geslagen Bitcoin vast en deze worden dus voorlopig niet aangeboden op de markt. Ook zij houden vol in de hoop op een gezonde prijsstijging. Daarover later meer

Volgens een rapport van Business Today wil de Indiase regering Bitcoin en andere cryptocurrencies reguleren als handelswaar in plaats van valuta. De media-outlet citeerde de minister van Financiën van het land die een ruwe schets gaf van het nieuwe regelgevingsvoorstel. Met deze ontwikkeling is waarschijnlijk een middenweg gecreëerd voor cryptocurrencies na eerdere berichten dat de overheid ze ronduit zou verbieden.

Bitcoin-mining bereikt nieuwe moeilijkheidsgraden nu de effecten van het Chinese crypto-verbod zijn weggeëbd. De sector werd in mei opgeschrikt toen de communistische Chinese regering hard optrad tegen de cryptosector. Vooral miners werden met ijzeren hand behandeld en een overweldigende meerderheid van hen is naar het buitenland verhuisd en is nu weer online na een maandenlange onderbreking. Dit heeft bijgedragen aan de nieuwe moeilijkheidsgraden in het netwerk en het betekent dat de effecten van het Chinese verbod nu praktisch verleden tijd zijn, waarbij zowel de moeilijkheidsgraad als de prijsniveaus de naschokken van het Chinese besluit overtuigend overwinnen.

De Bitcoin koers stijgt boven $60.000

Bitcoin herstelde ruim boven de $60k op het moment van schrijven. De digitale valuta daalde gisteren onder $60k en is daar gebleven tot eerder vandaag toen het weer begon te stijgen. Een deel van die winst werd later echter weer tenietgedaan toen het moment van publiceren naderde.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $59k. Het handelde lange tijd zijwaarts tot ongeveer 10.30 uur 's ochtends toen het begon te stijgen. Het steeg snel tot $ 61,8k, maar kon er niet bovenuit gaan en is sindsdien langzaam teruggelopen. Op het moment van schrijven handelt het rond de cruciale weerstand / steun van $60k.

De opleving van Bitcoin eerder vandaag was verrassend, aangezien de beren blijkbaar wat controle terug probeerden te krijgen. Even verrassend was echter de onmiddellijke terugval naar $60k, aangezien het de uitgebreide strijd tussen de stieren en de beren laat zien. Al met al, als de beren de koers overtuigend onder $57k kunnen trekken, zullen ze wat controle terugkrijgen, maar als de stieren hun zegje doen, kunnen ze de koers omhoog duwen tot boven $64k en naar de nieuwe all time high van $67k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1.137 biljoen op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 44,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins plaatsen gemengde resultaten

Andere cryptocurrencies hadden opnieuw een gemengde dag. Ethereum (ETH, $4.2k), Binance Coin (BNB, 6.5%), Ripple (XRP, 4%) en Litecoin (LTC, 3.5%) boekten enkele kleine winsten. Dogecoin (DOGE, 30%) en Polygon (MATIC, 12%) behoorden tot de grote winnaars van vandaag. Shiba Inu (SHIBA, -9%) boekte een licht verlies omdat beleggers winst namen na een forse stijging eerder op de dag.

Dogecoin koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bitcoin HODL-gegevens bemoedigend

De algemene Bitcoin HODL-gegevens zijn op dit moment zeer bemoedigend en stimuleren de stieren voorwaarts. Het totale aanbod van Bitcoin dat van de circulatie is afgesneden, bedraagt ​​momenteel ongeveer 7,3 miljoen BTC. Dit omvat verloren munten, cold wallets voor de lange termijn en andere trage responders. Dit is een 9 maands hoogtepunt en bijna een jaarlijks hoogtepunt. Dit laat zien dat beleggers hun crypto vasthouden in de hoop op verdere koerswinst.

De mininggegevens zijn ook zeer bemoedigend. De netto-uitstroom van Bitcoin-miners is afgenomen en bevindt zich nu weer op het voortschrijdend gemiddelde van 1 jaar. Dit betekent dat veel nieuw geslagen BTC niet de markt binnenstroomt omdat miners ze vasthouden i.v.m. de verwachtte hogere prijzen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram