Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt boven $ 62k terwijl Coinbase de eerste plek in de Apple App Store herwint

coinbase in appstore 

De Bitcoin koers schommelt momenteel rond de $ 62k op het moment van schrijven. Het had eerder vandaag opnieuw een onzekere dag, aangezien de koers afwisselde tussen $ 60k- $ 62,5k, maar geen definitieve beweging plaatste. Ethereum daarentegen deed het goed en plaatste een nieuwe All Time High op $ 4460.

Ander nieuws: LinkedIn heeft gemeld dat de banen in de blockchain- en cryptosector alleen al sinds afgelopen augustus met meer dan 615% zijn gestegen. Het professionele / op werkgelegenheid gerichte platform heeft deze piek gezien in crypto-vacatures die samenvielen met de Bitcoin-bullrun. Daarover later meer.

Twee crypto-gerelateerde apps Coinbase en Crypto.com behoren nu tot de meest populaire apps in de app store van Apple in de VS. Vooral Coinbase, die opnieuw naar de felbegeerde #1-positie is verhuisd, heeft zijn verloren kroon herwonnen en istaat nu boven Tik Tok, de populaire korte video-applicatie voor sociale media. Crypto.com heeft ook een indrukwekkende groei laten zien, aangezien het verschillende plaatsen heeft overgeslagen om op een derde plek terecht te komen. Het versloeg YouTube en Instagram, die nu respectievelijk op #4 en #5 staan.

De rebranding van Facebook naar Meta is doorgegaan, maar het valt nog te bezien hoe het zijn crypto-ambities ziet. Het grootste sociale-mediabedrijf ter wereld heeft vorig jaar zijn cryptobedrijf Libra omgedoopt tot Diem en is stilletjes zijn gang gegaan, maar er blijven zorgen over de regelgeving. Nu het bedrijf een nieuwe naam heeft gekregen en de focus verschuift, weg van alleen activiteiten op sociale media, kunnen er hernieuwde inspanningen worden geleverd om Diem vooruit te helpen.

Volgens Bloomberg-analist James Seyffart wachten meer dan 40 crypto Exchange Traded Funds (ETF's) op goedkeuring door de Amerikaanse regelgevende instanties. Hoewel er al vier ETF's zijn goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission (SEC), is er geen pure crypto-ETF goedgekeurd. Zodra dat gebeurt kan de sector naar verwachting een grote sprong in activiteit zien.

De centrale bank van Sri Lanka heeft een Know Your Customer (KYC) platform gerealiseerd. De nieuwe aanpak tegen het witwassen van geld (AML) is tot stand gekomen via samenwerking met drie bedrijven en het is een op blockchain gebaseerd initiatief. Het project is in juli 2019 gestart en heeft nu na ongeveer twee jaar een succesvolle Proof of Concept (PoC).

Een lid van de Bitcoin Mining Council (BMC) is van mening dat immersive mining de oplossing kan zijn voor de problemen met de koolstofemissies van Bitcoin. Deze aanpak zal waarschijnlijk de koeling van mijnbouwapparatuur verbeteren en helpen om tegen 2030 een groene status te bereiken.

Bitcoin koers boven $62.000

Bitcoin handelt momenteel net boven $ 62k op het moment van schrijven. De digitale valuta daalde kort na de sluitingstijd van gisteren voor een korte tijd onder $60k, maar is sindsdien onmiddellijk hersteld. Verdere vooruitgang verliep echter traag.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $59.6k. Het begon onmiddellijk te stijgen en ging boven $ 60k en is daar sindsdien gebleven. Het grootste deel van de rest van de dag schommelde de cryptocurrency tussen $60k en $62.5k. Bewegingen daar onder en boven zijn teniet gedaan en het digitale activum ziet er op dit moment stabiel uit.

Bitcoin kijkt nu naar begin november om zichzelf nieuw leven in te blazen. Het belangrijkste crypto-activum heeft aan het begin van de maand vaak de geldstroom in de economie gebruikt om grote stappen te zetten en gaat nu meteen in de eerste versnelling. Over het algemeen zijn de beren er op dit moment niet in geslaagd een overtuigende zaak onder de $60k te maken en het voordeel ligt opnieuw bij de stieren. De bulls zullen echter serieuze uitdagingen moeten overwinnen, zoals de all time high van $ 67k om de bull run opnieuw aan te wakkeren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,17 biljoen op het moment van schrijven en het aandeel in de totale cryptomarkt was 44,5%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten een gemengd beeld zien

Andere cryptocurrencies lieten de afgelopen 24 uur een wisselend beeld zien. Sommigen, zoals Binance Coin (BNB, 7%), Shiba Inu (SHIBA, 12%), Terra (LUNA, 6,5%) en Axie Infinity (AXS, 13%) boekten grote winsten terwijl de rest van de markt grotendeels stabiel bleef. Een ander noemenswaardig feit was natuurlijk dat Ethereum (4,2%) een nieuwe All Time High plaatste op $ 4460.

ETH koers grafiek

Een nieuw zwendelachtig token, gemodelleerd naar de populaire tv-serie Squid Game, heeft grote winsten geboekt, maar handelaren ervaren er serieuze problemen mee, waaronder het verkopen op de enige beurs waar het wordt geaccepteerd.

In ander nieuws…..

LinkedIn ziet Record Crypto- en Blockchain-vermeldingen

LinkedIn, het professionele werkgelegenheidsgerelateerde platform, heeft record-crypto- en blockchain-gerelateerde vacatures gezien. Volgens een rapport van LinkedIn-redacteur Devin Banerjee blijkt uit de economische grafiekgegevens dat er op dit moment veel vraag is naar personeel in die sector.

Uit het rapport blijkt dat het aantal vacatures uit de crypto/blockchain- sector met 615% groeide en dat veel conventionele bedrijven bij dergelijke werving betrokken waren. JP Morgan Chase, de grootste Amerikaanse investeringsbank, plaatste de meeste van dergelijke vacatures. Dit is ironisch omdat de CEO van JP Morgan keer op keer heeft gezegd dat hij geen interesse heeft in de cryptosector. De acties van het bedrijf vertellen een heel ander verhaal.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram