Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin blijft stabiel op $ 61k en stevent af op de derde opeenvolgende weeksluiting boven $60k

 

Bitcoin bleef de hele dag stabiel doordat de koers aan het eind van de dag een relatieve patstelling bereikte. Het digitale activum handelt zijwaarts vlak boven de weerstand van $ 60k terwijl de stieren en beren bijna uitgeput zijn. Altcoins boekten daarentegen lichte verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoin kijkt naar een derde opeenvolgende wekelijkse sluiting boven de weerstand van $60k, wat een primeur is in de geschiedenis van de crypto. De digitale valuta heeft nog nooit zoveel tijd boven de $60k doorgebracht. De hoogste wekelijkse afsluiting ooit is ook binnen bereik, namelijk $ 61,5k, dat twee weken geleden werd behaald.

De door Elon Musk geïnspireerde cryptocurrency genaamd Dogelon Mars is alleen al in oktober met een onwerkelijke 4000% gestegen. De munt zelf is de zoveelste meme-munt die de markt probeert te veroveren na een matige Dogecoin-prestatie in de afgelopen paar maanden. Andere cryptocurrencies zoals Shiba Inu zijn er zelfs in geslaagd om DOGE voor te blijven en maken de weg vrij voor meer van dergelijke meme-cryptocurrencies om in waarde te stijgen.

Een fan van het Dallas Mavericks NBA-team heeft een enorme $ 100k gewonnen in Bitcoin tijdens een shootout-evenement georganiseerd door de club. Isaiah Stone, de fan in kwestie, voltooide een shootout-uitdaging met een vrije worp, een driepunter en een schot op de halve baan. De wedstrijd werd georganiseerd door crypto-broker Voyager.

Kazachstan kijkt alleen al de komende vijf jaar naar een gigantische omzet van $ 1,5 miljard uit cryptomining-activiteiten. De ex-Sovjetstaat heeft een recordstijging gezien in crypto-mijnfaciliteiten als gevolg van goedkope elektriciteit en koude omstandigheden. Daarover later meer.

De Bitcoin koers blijft stabiel op $ 61k

Bitcoin zag over het algemeen weinig prijsactie aangezien de koers de hele dag grotendeels kalm en compact bleef. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie zag eerder op de dag een korte prijsdaling, maar de zaken bleven over het algemeen stabiel.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $62,4k. De koers daalde onmiddellijk licht tot $ 61,5k en schommelde de rest van de dag rond die waardering. De laagste waardering die de koers kreeg, was rond 16.30 uur toen deze korte tijd onder $ 61k daalde, maar het duurde niet lang. Nu, op het moment van schrijven, staat de BTC koers weer op $ 61,5k. Over het algemeen was de prijsactie in de loop van de dag vrij vlak.

Vandaag werd er dus niet echt vooruitgang geboekt, maar de langetermijntrend is echter behoorlijk bullish en de koers kan aan het begin van de volgende maand weer stijgen. De verwachte derde wekelijkse sluiting van de Bitcoin koers boven $60k helpt ook veel. Het volgende doel is echter de nieuw ingestelde all time high van $67k en het kan lastig zijn om er voorbij te navigeren. Maar de stieren naderen het einde van het kalenderjaar en het lijkt erop dat ze de komende maanden gaan aangrijpen om de digitale valuta nog een laatste grote duw te geven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1.165 biljoen en het aandeel in de cryptomarkt was 44,61%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte verliezen

Andere cryptocurrencies boekten gedurende de dag lichte verliezen zonder dat er gedurende die tijd grote winsten waren geboekt. Solana (SOL, -3%), Shiba Inu (SHIBA, -5,5%), Dogecoin (DOGE, -6%), Terra (LUNA, -4%) en Polygon (MATIC, -4%) lieten allemaal verliezen zien.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

Kazachstan streeft naar $ 1,5 miljard aan mijninkomsten

De Kazakh Data Center Industry and Blockchain Association (NABDC) gelooft dat het land in de komende vijf jaar een omzet van ongeveer $ 1,5 miljard zal halen uit crypto-mining in het land. De huidige schattingen zijn ongeveer 98 miljard tenge ($ 230 miljoen) per jaar en dat zal naar verwachting met de tijd toenemen.

Alan Dordzhiev zei:

“Het cijfer van 98 miljard tenge is slechts een economisch effect van bedrijven die officieel betrokken zijn bij crypto-mining. Als we rekening houden met de "grijze" miners, dan kan dit cijfer veilig vermenigvuldigd worden met 2”

Grijze miners zijn persoonlijke miners die niet zijn geregistreerd door de overheid. De NABDC wil alle miners in het overheidsnet krijgen en het hun energieverbruik berekenen. Als het de vlotte levering in het hele land bedreigt, kunnen stroomonderbrekingen naar de sector ter discussie staan.

Kazachstan is momenteel goed voor 18% van 's werelds totale hash-snelheid en staat op de tweede plaats in de hele wereld na de VS, die maar liefst 35% van het aandeel heeft.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram