Skip to main content

Bitcoin nieuws

De BTC koers dreigt onder de $ 60k te gaan terwijl de Bitcoin-whitepaper vandaag 13 jaar oud wordt

Bitcoin whitepaper 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 60.5k op het moment van schrijven, aangezien de koers van de digitale valuta tijdens de handelssessie van vandaag wat naar beneden kwam. De beweging werd verwacht omdat Bitcoin een derde opeenvolgende weekafsluiting boven $ 60k wil posten. Dit heeft de beren de kans gegeven om terug te slaan. Altcoins bleven daarentegen grotendeels stabiel of boekten in deze periode kleine verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de whitepaper van Bitcoin wordt vandaag 13 jaar oud. De belangrijkste cryptocurrency werd in 2008 als concept gepost via een whitepaper onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Sindsdien heeft het door de jaren heen een wonderbaarlijke aanhoudende groei geboekt en is het nu meer dan $ 1 biljoen waard aan marktkapitalisatie. Daarover later meer.

Bitcoin is op zoek naar de hoogste maandelijkse afsluiting ooit in zijn geschiedenis. Het vorige record was rond de $ 58.9k en werd eerder dit jaar op 1 april neergezet. De cryptocurrency heeft in de daaropvolgende maanden verschillende ups en downs gekend, maar nooit eerder was de Bitcoin koers aan het einde van de maand zo hoog. Als Bitcoin de beren op afstand kan houden en boven het steunniveau van $60k kan blijven, dan zou het aan het einde van de maand gemakkelijk zorgen voor de hoogste waardering ooit en dat is een groot probleem. Door dit te doen, zal het digitale activum ook drie weken lang een weekslot van meer dan $ 60k plaatsen, wat nog een primeur is.

Er werd onthuld dat Amerikanen die hun stimuleringscheques van de overheid in Bitcoin hebben geïnvesteerd, grote winst hebben gemaakt. Als ze in de cryptocurrency hadden geïnvesteerd toen de cheques werden verzonden, zouden ze meer dan 141% of ongeveer $ 4500 hebben geprofiteerd van hun initiële investering van $ 3200. Deze stap is daadwerkelijk door veel Amerikanen gedaan en dat is niet alles. De Amerikanen die in april 2020 de eerste reeks stimuleringscheques in Bitcoin investeerden, hebben nu aanzienlijk meer succes gehad en hebben $ 1200 omgezet in $ 5100, wat een totale prijsstijging van 410% betekent.

De Bitcoin koers zakt naar $ 60.500

Bitcoin verloor eerder vandaag wat waarde toen de beren weer in het spel kwamen om te proberen de rally aan het einde van de maand en het einde van de week te bederven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie moet minstens boven de $60k blijven om deze twee bullish signalen op te nemen, maar dat kan niet als de beren hun zin krijgen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 61.5k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond 2 uur 's ochtends begon op te waarderen. Het bereikte een hoogtepunt van ongeveer $ 62,4k gedurende deze tijd en dat bleek de hoogste waardering te zijn die de crypto vandaag zou hebben. De koers had daarna over het algemeen een bearish tijd toen hij om 04.30 uur begon te dalen. Eerst zakte het naar $ 61.5k en daarna verder naar $ 60.5k naarmate de dag vorderde. Het handelt momenteel op $60,6k op het moment van schrijven.

Bitcoin bulls hopen op de maand november om de koers verder omhoog te krijgen. De digitale valuta had een fenomenale eerste helft van oktober, maar later stabiliseerde het zichzelf en is nu geconsolideerd rond het $60k-cijfer. Nu kijkt het uit naar een bullish november, terwijl we dichter bij het langverwachte einde van de bull run van 2020-2021 komen. De volgende grote weerstand voor de stieren is het hoogste punt ooit van $67k en het belangrijkste steunniveau is net onder $60k. De beren zouden de Bitcoin koers onder $60k en verder naar beneden willen trekken om het feest te bederven, maar de stieren zijn in staat om ze af te weren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,14 biljoen en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 44,16%.

LINK koers grafiek 

Altcoins boeken kleine verliezen

Andere cryptocurrencies bleven stabiel of boekten lichte verliezen gedurende de dag. Dogecoin (DOGE, -6%), Shiba Inu (SHIBA, -2%), Chainlink (LINK, -2,5%), Terra (LUNA, -3%) en Polygon (MATIC, -4%) behoorden tot de grote verliezers van vandaag.

LINK koers grafiek 

In ander nieuws….

Bitcoin Whitepaper werd 13 jaar geleden uitgebracht

De originele whitepaper van Bitcoin werd 13 jaar geleden op 31 oktober 2008 gepubliceerd. Op dat moment had niemand, waarschijnlijk zelfs  Satoshi Nakamoto niet, kunnen voorspellen wat het digitale valutaproject binnen slechts 13 jaar zou kunnen worden. De $ 2 biljoen plus marktkapitaisatie van de cryptomuntenindustrie ($ 1 biljoen plus voor Bitcoin zelf), de trend van memecoins, Decentralized Finance (DeFi), NFT's en zelfs de meme-munten. Deze sector heeft in haar korte bestaan ​​veel meegemaakt. Bitcoin is niet alleen meer een cryptocurrency. Het is een idee en een aanhang geworden op basis van transparantie en gedecentraliseerde consensuscapaciteit. Het is een krachttoer en blijkt een van de beste innovaties te zijn die de mensheid ooit heeft gezien.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram