Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zweeft rond $ 61k en zet het hoogste maandelijkse slot ooit op de borden

 

Bitcoin handelt rond de $ 61k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie consolideert nog steeds net boven het steunniveau van $ 60k en vertoont op dit moment geen geweldige prijsbeweging. Maar zelfs met deze opzet boekte de BTC koers zojuist het hoogste maandelijkse slot ooit van ongeveer $ 61,4k. Dit versloeg gemakkelijk de vorige maandelijkse record sluiting van ongeveer $ 58.9k die eind maart eerder dit jaar werd geplaatst. Deze beweging heeft mogelijk de weg vrijgemaakt voor een bullish november.

Altcoins daarentegen waren de hele dag grotendeels traag en niet indrukwekkend, met uitzondering van enkele uitschieters. Polkadot, Shiba Inu en een paar andere munten lieten een indrukwekkende groei zien. Daarover later meer.

Ander nieuws: in augustus vorig jaar kocht iemand voor ongeveer $ 3200 aan SHIBA-tokens. Die tokens alleen al zijn nu meer dan $ 1,5 miljard waard, waardoor hij in feite een miljardair is als gevolg van een investering van slechts een paar duizend dollar. Daarover later meer.

Crypto.com is de #1 gedownloade app geworden in de Google Play Store in de VS. Het crypto-wallet en exchangebedrijf was ook de #3-app in de Apple App Store-hitlijsten en deed het dus echt geweldig op beide grote mobiele platforms. De populariteit van de exchange steeg na een advertentie met Matt Damon die in de VS werd uitgezonden met de titel “fortune favours the brave”.

Grote Bitcoin-mijnbouwbedrijven blazen nieuw leven in een afgelegen stadje in Texas en demonstreren de enorme impact van de digitale valuta op het platteland van de VS. De grote Bitcoin-miners van over de hele wereld hebben zich gevestigd in de afgelegen Texaanse stad Rockdale en willen profiteren van het ruime aanbod van goedkope elektriciteit in de regio. De VS zijn nu in het algemeen goed voor maar liefst 35% van de totale hashsnelheid van Bitcoin-mining in de wereld en veel van de miners hebben andere landen zoals China verlaten om daarheen te verhuizen.

De Bitcoin koers zweeft rond $ 61.000

Bitcoin zit momenteel vast op $ 61k op het moment van schrijven. De eerste dag van de nieuwe maand bleek over het algemeen vrij vlak te zijn, aangezien de koers rond de belangrijkste steun draaide. Er was echter wel een kleine, maar significante prijsdaling tussendoor, maar dat werd later teniet gedaan.

De afgelopen 24 uur begonnen met de digitale valuta rond de $60,7k. De Bitcoin koers steeg de uren daarna licht tot $61k, en bereikte daarmee het hoogste maandelijkse slot van ongeveer $61,4k. Echter, nadat de maandelijkse hoogste afsluiting was gedaan en afgestoft, vonden de beren enige motivatie om de koers opnieuw iets omlaag te brengen. Om 3 uur 's nachts begonnen de beren aan hun beweging en brachten de koers in een mum van tijd dicht bij $ 60k. Rond 5 uur 's ochtends zakte de koers zelfs nog verder naar beneden, zelfs lager dan de $60k, om een ​​24-uurs dieptepunt van ongeveer $59,7k te noteren. Deze beweging was echter vrij kort en ging gepaard met een onmiddellijk herstel naar boven. Eerst ging de koers boven $60k, toen $61k en uiteindelijk boven $62k om een ​​24-uurs hoogtepunt van ongeveer $62.5k te noteren. Dit toont aan dat de beren moeite hebben om de prijs onder het sleutelniveau te krijgen. De afgelopen 24 uur eindigden met de cryptocurrency net boven de $61k.

Bitcoin consolideert nog steeds boven $60k, maar het moet een stap verder gaan als het een bullish november wil initiëren. De eerste paar dagen worden altijd als cruciaal beschouwd voor de algehele prestaties van de maand en die dagen zijn nu begonnen. De beren staan ​​momenteel op hun achterste benen, maar ze kunnen weer in beeld komen als de koers niet snel op stoom kan komen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1.155 biljoen en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 43,71%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Een meerderheid van de altcoins bleef de afgelopen 24 uur stabiel. Velen deden het echter relatief beter dan Bitcoin, die moeite heeft om een significante ​​prijsverhoging door te voeren. De grootste winnaars van vandaag waren Polkadot (DOT, 14%), Shiba Inu (SHIBA, 9,5%), Uniswap (UNI, 4,5%) en Chainlink (LINK, 5%).

Polkadot koers grafiek 

In ander nieuws….

SHIBA-investeerder verandert $ 3200 in $ 1,5 miljard

Een grote SHIBA-investeerder kocht in augustus vorig jaar in totaal 70,2 biljoen SHIBA-tokens tegen verschillende prijzen. De grootste aankoop die hij deed was $ 3200 en dat alleen al is nu meer dan $ 1,5 miljard waard. Dit vertegenwoordigt een koersstijging van ongeveer 94.000.000% en is een van de grootste opwaarderingen in de geschiedenis van de muntenmarkt, afgezien van de Bitcoins van Satoshi Nakamoto zelf.

Echter, net als Satoshi's Bitcoin-voorraad, is het geld van deze shiba-investeerder een probleem, vooral als het gaat om het te gelde maken. Satoshi's voorraad is de afgelopen 11 jaar nooit aangeraakt en daar is een goede reden voor. Als hij verkoopt, zal de markt zich schrap moeten zetten voor ongeveer 5,8% nieuwe munten in circulatie en het zou Satoshi’s ware identiteit kunnen blootleggen.

De SHIBA-investeerder heeft een nog grotere voorraad die 12,8% van het totale SHIBA-aanbod beslaat. De munt is ook erg nieuw en is pas dit jaar in waarde gestegen, waardoor hij volatiel is en zeer waarschijnlijk hard zal crashen wanneer de SHIBA-investeerder probeert te liquideren. Dus, in praktische termen, de SHIBA voorraad van deze investeerder is alleen om naar te kijken en niet om uit te geven; anders zal de markt van de munt crashen en daarmee de waarde van zijn SHIBA- portefeuille mee naar beneden trekken voordat hij de kans heeft gekregen om ze allemaal te verkopen. Het is het beste om het daar te laten. Wel leuk om over op te scheppen op feestjes en in de kroeg 😊

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram