Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stijgt naar $ 64k terwijl Ethereum een nieuwe All Time High maakt en het Squid Game-token beleggers miljoenen kost

 

De Bitcoin koers steeg eerder op de dag naar $64k, toen het een hoogste punt in twee weken van ongeveer $64,2k noteerde. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie is in beweging na een aanzienlijke winst eerder vandaag en het lijkt op weg om het recordprijsniveau van $ 67k te bereiken. Evenzo boekte Ethereum ook een opmerkelijke koersstijging en bereikte een ​​nieuwe recordhoogte van $ 4,56k. Andere altcoins boekten ook wat winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de op Squid-game geïnspireerde cryptocurrency heeft zijn ondergang gezien, aangezien de koers binnen enkele dagen is gedaald $ 2,8k naar nul. De digitale valuta werd gelanceerd door een fan en snel steeg het SQUID-token sterk maar crashte daarna spectaculair. Daarover later meer.

De burgemeester van Miami is helemaal klaar om zijn volledige salaris in Bitcoin te accepteren volgens een laatste Twitter-bericht. De politicus is de eerste in het land die volledig overstapt op een crypto-betaalmodus. Dit is een nieuwe trend die aan de andere kant van de Atlantische Oceaan opkomt, waarbij mensen er de voorkeur aan geven om in Bitcoin te worden betaald in plaats van in fiat, vooral met de ongebreidelde inflatie die aan de gang is. NFL quarterback Aaron Rodgers heeft ook aangekondigd dat hij een deel van zijn salaris van meerdere miljoenen dollars in Bitcoin zou accepteren. Dit is een teken van een groeiende acceptatie van de digitale valuta als betaalmiddel en dus massale acceptatie.

De Bitcoin koers stijgt naar $64.000

Bitcoin deed eerder vandaag een zet omhoog en plaatste tijdens dat proces een hoogste punt in twee weken van ongeveer $ 64,2k. De cryptocurrency probeert wat vaart te krijgen om de dreigende weerstand van $ 67k in de nabije toekomst aan te pakken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $60,9k. Het digitale activum schommelde de uren daarna rond deze waardering totdat het om 10.00 uur 's ochtends begon te stijgen. Ten eerste ging het boven $ 63k en bleef daar. Daarna kende het een stijging tot $64k om 16.30 uur in de avond en handelt het nu iets eronder. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin gewaardeerd op ongeveer $ 63.6k en vertoont het nog steeds een veerkrachtig bullish vooruitzicht.

Bitcoin handelt momenteel rond de vorige recordhoogte in april eerder dit jaar. Deze keer is het echter anders, aangezien de koers er helemaal klaar voor is om zijn grote winsten voort te zetten en het consequent op de deuren naar hogere niveaus klopt. Maar de cryptocurrency moet nu doorpakken, anders verliest het wat momentum tijdens de frisse eerste dagen van de Moonvember-maand.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,2 biljoen op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 44%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst terwijl Ethereum nieuwe recordhoogten bereikt

Andere cryptocurrencies boekten eerder vandaag over het algemeen gemengde winsten, aangezien Ethereum zijn gestage groei voortzette en een nieuwe recordprijs van $ 4560 boekte. Het op een na grootste digitale valutanetwerk was getuige van de eerste opeenvolgende week van deflatoire mechanismen aan het werk. Ethereum moet echter ook doorpakken en snel genoeg boven de $ 5k komen. Andere winnaars van vandaag zijn Solana (SOL, 5%), Ripple (XRP, 5%), Polkadot (DOT, 4%), Terra (LUNA, 5%) en Litecoin (LTC, 5,5%).

Over het algemeen was de trend licht positief voor altcoins, maar er waren niet direct grote uitschieters onder de top-crypto’s.

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws…..

Squid Game Token kost investeerders miljoenen

Het Squid Game-token, wat wij al eerder associeerden met oplichting, heeft zijn waarde zien dalen tot het absolute nulpunt. De digitale valuta, geïnspireerd op de populaire Zuid-Koreaanse tv-show, steeg in een paar weken tijd met 75.000%, maar de val was nog abrupter dan de stijging nadat werd onthuld dat het slechts een scam-token was. Maar waarom vertrouwden beleggers het genoeg om er in totaal miljoenen dollars in te steken?

Hoewel de uiteindelijke schuld bij de beleggers zelf ligt, blijkt verder uit onderzoek dat de berichtgeving over het token in de media misleidend was en soms ronduit frauduleus gedrag bevorderde. Een rapport van CNBC laat zien dat het medianetwerk de schandalige en gemakkelijk ontkrachte beweringen van SQUID-tokenmakers rechtstreeks heeft gepost zonder dat ze een van hen hebben gecontroleerd. Er waren beweringen dat het token een merk was van de Netflix-show en connecties had met de producenten van de tv serie. Andere media maakten ook melding van soortgelijke misleidende titels en nieuwsberichten. Crypto-verslaggevers meldden echter in veel gevallen dat hun activiteiten vergelijkbaar waren met oplichterij en CoinGecko weerlegde ook de bewering van de makers dat ze een samenwerking hadden met de website.

Hoewel beleggers de meeste schuld hebben, is het verbazingwekkend om het soort slechte rapportage van deze mainstream media te zien dat mensen ertoe aanzet geld te verspillen aan regelrechte oplichting zoals het Squid-token. Net als in mei, toen ze de cryptomarkt via FUD manipuleerden, laten dergelijke gevallen zien dat deze kanalen zich schuldig maken aan het promoten van onzin, hetzij door pure onwetendheid of samenzwering. Dit is de reden waarom beleggers heel voorzichtig moeten zijn met waar en hoe ze hun informatie verzamelen. Een tv-show, hoe bekend ook, lijkt een slechte plek te zijn om dat tegenwoordig te krijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram