Skip to main content

Bitcoin nieuws

Binance-card gelanceerd in de Europese Economische Ruimte (EER)

Binance card 

Binance heeft zijn crypto-debetcard genaamd ‘Binance Card’ onthuld in de Europese Economische Ruimte (EER), die 27 leden van de Europese Unie omvat en drie kleinere niet-EU-leden IJsland, Liechtenstein en Noorwegen. Zwitserland zal waarschijnlijk ook deel uitmaken van deze stap, aangezien het een regeling heeft getroffen.

Een manier om gemakkelijk Crypto uit te geven

De onthulling van de kaart wordt gezien als een enorme ontwikkeling voor de cryptocurrency-sector, omdat het crypto-houders in staat zal stellen hun crypto gemakkelijk uit te geven en niet altijd op zoek te moeten zijn naar een fiat-valuta voor praktisch gebruik.

Binance, gevestigd in Hong Kong, is een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld met miljarden dollars aan handelsactiviteiten die wekelijks plaatsvinden. Hoewel het exchange deel van Binance behoorlijk sterk is, heeft de crypto-beurs zijn activiteiten gediversifieerd. Het incubatieprogramma van Binance voor cryptocurrency-projecten heeft geresulteerd in meer dan 100 nieuwe cryptocurrency-projecten die in de vaart zijn gekomen en verder zijn ontwikkeld.

Binance wil nu profiteren van de technologieën die uit het incubatorprogramma komen om te helpen bij het lanceren van nieuwe cryptogerelateerde fintech-services die de toekomst van de cryptocurrency-sector kunnen veranderen. Het nieuwe Binance Card-project maakt deel uit van deze futuristische benadering door de cryptocurrency gigant.

Beschikbaarheid van de Binance card

Binance Card is voornamelijk gelanceerd in samenwerking met SWIPE, een populaire kaartbetalingsdienst in deze 31 landen, en zal naar verwachting een snaar raken bij veel van de eigenaren van cryptocurrency.

Dit komt omdat eigenaren van cryptocurrency het niet leuk vinden om hun Bitcoin en andere crypto de hele tijd, zonder reden, naar fiat te converteren. De conversies kosten geld en het is een heel gedoe. Momenteel vereisen andere Bitcoin-ATM-kaarten die beschikbaar zijn in de wereld, waaronder de EER, constant bijvullen met fiat of conversie naar fiat voordat daadwerkelijke transacties kunnen worden gedaan met behulp van de kaart.

De Binance card is momenteel alleen beschikbaar als virtuele kaart, een fysieke kaart wordt pas later beschikbaar gesteld.

Conversie alleen bij verkooppunt

Binance beweert dat haar kaart crypto-eigendom biedt en dat conversie alleen nodig is op het verkoop- / aankooppunt en niet op enig ander moment. Als gevolg hiervan kan veel van het gedoe worden vermeden, waardoor het proces wordt vereenvoudigd voor miljoenen crypto-gebruikers die in deze landen wonen.

De ATM-kaart ondersteunt vier kaartprojecten. Ze omvatten Bitcoin, Swipe's SXP-token, Binance's BNB en stablecoin Binance USD. Hoewel het aantal ondersteunde cryptocurrencies zeer beperkt is, wordt verwacht dat de functionaliteit van de kaart in de toekomst zal worden uitgebreid met Ethereum en andere top cryptocurrencies.

Acceptatie van Binance card

Binance beweert dat meer dan 60 miljoen verkopers uiteindelijk zullen profiteren van de uitrol van deze kaart in meer dan 200 gebieden en landen. Binance staat erop dat de kaart zal werken als een traditionele bankpas en dat er geen verborgen kosten en vergoedingen zullen zijn, iets wat gebruikers in de loop der jaren hebben ervaren van conventionele kaartmaatschappijen.

Wereldwijde beschikbaarheid

Aangezien de kaart werd gelanceerd in samenwerking met SWIPE, dat bijna uitsluitend een Europees project is, zal de wereldwijde beschikbaarheid en functionaliteit van de kaart enige tijd in beslag nemen. Zowel de Verenigde Staten als de rest van Noord-Amerika en een groot deel van de rest van de wereld zullen de lancering van deze kaart mogelijk wel zien, maar dit kan nog enige tijd duren.

 

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Kijk eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.