Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel op $ 63.000 terwijl Ethereum en Solana nieuwe all time highs maken

  

Bitcoin handelt momenteel rond de $63k, doordat de stieren er niet in slaagden een stap hoger te zetten om de nieuwe all time high van $67k uit te dagen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zag er gisteren bullish uit, maar gaat op dit moment door met zijn consolidatie. Altcoins daarentegen waren eerder vandaag over het algemeen behoorlijk bullish, aangezien velen van hen winst boekten. Vooral Ethereum en Solana plaatsten in deze periode nieuwe all time highs, waarmee ze duidelijk hun vitaliteit en kracht lieten zien. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Laotiaanse regering verwacht meer dan $ 190 miljoen aan inkomsten van cryptocurrency-miners in het land. Het Zuidoost-Aziatische land wil dit inkomen gebruiken om het handelstekort te verhelpen en externe leningen van het land terug te betalen. Laos is een van de landen die profiteert van het Chinees hardhandig optreden tegen cryptominers eerder dit jaar. Sommigen van hen zijn naar Laos gevlucht, waar de regering hen goedkope elektriciteit aanbiedt. Deze trend is ook zichtbaar in andere nabijgelegen landen.

Een Amerikaanse senator heeft een resolutie ingediend in de Senaat om betalingen met cryptocurrency in het Capitool toe te staan. Ted Cruz, een Republikein uit Texas, heeft dit voorstel ingediend dat de acceptatie van de digitale valuta in cadeauwinkels en automaten in het uitgestrekte Capitol-complex in Washington D.C. vereist. Daarover later meer.

Bitcoin koers stabiel op $ 63.000

Bitcoin bleef de hele dag grotendeels stabiel aangezien de stieren er niet in slaagden om de koers een niveau hoger te zetten. De cryptocurrency bleef het grootste deel van de dag verankerd in een smal handelsbereik en viel wat terug op het moment van schrijven, voordat hij zich opnieuw herstelde.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers op $ 63.4k. De koers bleef een groot deel van de dag stabiel en schommelde rond het $63k-niveau. Om 13.00 uur 's middags begon de digitale valuta wat verliezen te boeken. Het bereikte een dieptepunt van $ 61,7k op een gegeven moment, maar net voor publiceren van dit artikel, herstelden de bulls zich om de zaken aan het eind van de dag weer glad te trekken. Op het moment van schrijven staat Bitcoin rond de $63k.

De langzame vooruitgang van Bitcoin vandaag heeft een aantal bullish sentimenten gekwetst, omdat het zijn tijd neemt terwijl andere cryptocurrencies het voortouw nemen. Er wordt echter verwacht dat de zaken snel van de grond komen en de stijging naar de nieuwe all time high van $67k is nog steeds bereikbaar, maar de stieren moeten nu in actie komen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,19 biljoen op het moment van schrijven en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 43,17%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winsten

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur mooie winst. Ethereum (ETH, 5%) en Solana (SOL, 9,5%) boekten beide opmerkelijke winsten die hen naar hun hoogste waardering ooit brachten. Ethereum bereikte $ 4,66k en Solana bereikte $ 238 en beide zweven rond hun ALL Time High’s op het moment van schrijven . Solana is nu de vijfde meest waardevolle cryptovaluta in de crypto-ranglijst, daarbij Carano en Ripple inhalend. Ripple (XRP, 5%), Cardano (ADA, 5%), Terra (LUNA, 9%), Polygon (MATIC, 5,5%) en Avalanche (AVAX, 10,5%) boekten vandaag allemaal grote winsten.

ETH koers grafiek

 Solana koers grafiek

In ander nieuws….

Capitol Crypto-acceptatiewet geïntroduceerd in de Amerikaanse senaat

De Amerikaanse senator Ted Cruz diende een nieuw wetsvoorstel in bij het Amerikaanse congres om cryptobetalingen in het Capitool te verplichten. De Texaanse afgevaardigde wil interesse in de sector opwekken en wil dat een niet-progressief Congres het voortouw neemt in deze kwestie.

Het wetsvoorstel is getiteld Allowing Cryptocurrency as an Exchange for Payment of Transactions (ACCEPT). Het is momenteel niet bekend wat voor soort steun hij heeft van zijn senaatscollega's, maar het is duidelijk dat de lobby-inspanningen van verschillende crypto-PAC’s aan hetwerk zijn in de Amerikaanse regering.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram