Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt tot onder $ 61k en uit onderzoek blijkt dat werknemers met lage lonen niet werken vanwege cryptowinsten

 

De Bitcoin koers daalde eerder vandaag, toen verdere bewegingen naar boven opnieuw faalden. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie lag er aan het begin van de dag goed bij en het zag er veelbelovend uit, maar de koers daalde gedurende de dag langzaam en langdurig. Altcoins verloren over het algemeen ook wat waarde gedurende de dag, behalve een paar uitschieters zoals Solana, Luna en Avalanche. Daarover later meer.

Ander nieuws: het wereldwijde tekort aan arbeidskrachten dat bedrijven over de hele wereld hard heeft getroffen, kan voor de werknemers zelf een lichtpuntje zijn. Volgens een recent onderzoek verdienden veel van deze laagbetaalde werknemers geld via crypto-investeringen tijdens de pandemie en de lockdown-dagen. Als gevolg hiervan voelen ze veel minder de behoefte om in doodlopende en weinig inspirerende banen te werken. Daarover later meer.

India's grootste e-betalingsoplossing Paytm overweegt naar verluidt Bitcoin-services. Dit ondanks het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving rond de sector, aangezien de Indiase regering iedereen in het ongewisse laat over haar toekomstige stappen. Het bedrijf is echter duidelijk van mening dat de cryptosector in de nabije toekomst gaat verbeteren en dat de overheid dit verstandig zal reguleren.

On-chain-statistieken laten zien dat als Bitcoin dezelfde trend volgt als de bull run van 2017, het tegen het einde van deze bull run zou kunnen stijgen tot $ 253k. Ook Ethereum kan zijn waarde tegen het einde fors zien stijgen tot $ 22k als het exact dezelfde route volgt. Hoewel Bitcoin de koers van de bull run van 2017 kan volgen, zal zo'n grote prijsstijging moeilijk zijn omdat de prijsstijging bij elke opeenvolgende bull run meer gematigd is. Een realistischer koersdoel ergens tussen $ 80k- $ 120k is nog steeds veel aannemelijker.

De voetbalclub FC Barcelona wil NFT-voetbalmomenten aanbieden met het NFT-bedrijf Ownix. Het momenteel in moeilijkheden verkerende sportteam is op zoek naar nieuwe manieren om contact te maken met fans na de rampzalig verlopen voorgaande jaren en het vertrek van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain.

Bitcoin gaat onder $61k

Bitcoin handelt momenteel rond de $61k op het moment van schrijven. De cryptocurrency bevindt zich momenteel in een lichte prijssqueeze nadat het niet verder omhoog kon doorbreken. De stieren wilden begin november een gezonde groei laten zien, maar werden geconfronteerd met uitdagingen.

De laatste 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $63k. Het grootste deel van de rest van de dag daalde de digitale valuta langzaam en gestaag, waardoor deze op een gegeven moment uiteindelijk onder de $61k kwam. De beren bereikten een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 60,7k net voor de tijd van publiceren. Op het moment van schrijven is de koers licht hersteld tot $61,2k.

Bitcoin ervaart momenteel een lichte prijssqueeze die het ervan weerhoudt zijn prijsrally op lange termijn voort te zetten. Over het algemeen heeft de digitale valuta nog wat tijd over om de bull run opnieuw aan te wakkeren, maar "Moonvember" zal mogelijk niet plaatsvinden als het zijn kansen niet grijpt en verdere prijsacties voor deze maand in gevaar kunnen komen. Over het algemeen is de langetermijntrend nog steeds erg bullish.

De totale marktkapitalisatie is ongeveer $ 1,15 biljoen en het aandeel in de totale cryptomarkt is 43,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten in de loop van de dag wat verliezen. Veel van de crypto's boekten verliezen die vergelijkbaar waren met die van Bitcon, maar sommige boekten tussentijdse prijsstijgingen. Avalanche (AVAX, 4%), Terra (LUNA, 6,5%) en Solana (SOL, 2%) boekten wat winst, maar daar bleef het bij.

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws…..

Wereldwijd tekort aan arbeidskrachten, deels door crypto-investeringen

In een interessante ontwikkeling aan het wereldwijde tekort aan arbeidskrachten en inflatiecijfers, is aan de oppervlakte gekomen dat goede opbrengsten van crypto-investeringen miljoenen over de hele wereld hebben geholpen, inclusief werknemers met een laag loon. Als gevolg hiervan staan ze niet te springen van blijdschap om terug te keren naar hun oude baan en zetten ze werkgevers onder druk om meer te betalen.

De Corona pandemie heeft gevolgen voor toeleveringsketens en bedrijven over de hele wereld. Afgezien van chiptekorten, stijgende verzendkosten en ruwe olieprijzen, is er een andere factor waarom bedrijven het moeilijk hebben, het gebrek aan arbeidskrachten. Een van de oorzaken van dit tekort aan arbeidskrachten is vanwege winsten uit crypto-activa, meldt Civic Science. Ongeveer 4% van de werknemers met een jaarinkomen van minder dan $ 50.000 stopte volgens een recent onderzoek met hun laagbetaalde banen omdat ze tijdens de Coronavirus-cyclus mooie winsten behaalden uit crypto-investeringen. Dus voor dit kleine aantal mensen bood crypto een levensveranderende oplossing en verhief het hen uit de armoede. Voor weer anderen vormde het een goede aanvullende bron van inkomsten en verhoogde het hun koopkracht.

Over het algemeen is het een goed idee dat de arbeiders meer macht hebben om bij bedrijven te lobbyen en betere arbeidsvoorwaarden en loon krijgen. Het is ook goed om te zien dat de cryptosector hen helpt dit doel te bereiken om een ​​beter leven te krijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram