Skip to main content

Bitcoin nieuws

Square's Cash-app Q3 BTC-winsten dalen met 23%, Wright's getuigenis over wie de eigenaar is van 1,1 miljoen "Satoshi" Bitcoins vertraagd

Satoshi standbeeld 

Cash App, een mobiele betalingsapplicatie die eigendom is van Square, noteerde een daling van 23 procent in zijn Bitcoin-winst in het derde kwartaal in vergelijking met het tweede kwartaal. Ondanks de val genereerde het betalingsplatform een ​​omzet van $ 1,8 miljard in BTC.

Volgens het bedrijf dat eigendom is van Jack Dorsey, is de winstdaling in het laatste kwartaal te wijten aan de relatief stabiele prijs van Bitcoin, "die de handelsactiviteit beïnvloedde in vergelijking met voorgaande kwartalen."

Het mobiele betalingsplatform ondersteunt gebruikers in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Behalve dat gebruikers Bitcoin kunnen kopen, maakt Cash App directe overdracht van geld tussen gebruikers mogelijk. Op de Amerikaanse Google Play is de app de op één na meest geïnstalleerde financiële app na crypto.com.

In het derde kwartaal was de Bitcoin koers minder volatiel en schommelde tussen ongeveer $ 30K en $ 50K. Anderzijds wisselde BTC in het tweede kwartaal van eigenaar tussen 31.000 USD en 63.000 USD.

Cash-app ondersteunt alleen Bitcoin (BTC)

In het Q3-inkomstenrapport onthulde Square ook dat de bruto-inkomsten van Cash App op Bitcoin 42 miljoen USD bedroegen. Dit vertegenwoordigde een jaar-op-jaar (YOY) stijging van 29 procent, terwijl een BTC-omzet van 1,8 miljard USD goed was voor een YOY-stijging van 11 procent.

De totale netto-omzet van Cash App bedroeg $ 3,84 miljard in het derde kwartaal van 2021, een stijging van 27% op jaarbasis. Exclusief Bitcoin bedroeg de totale netto-omzet in het derde kwartaal $ 2,03 miljard, een stijging van 45% op jaarbasis.

Het rapport gaf ook aan dat de omzet uit transacties in het derde kwartaal $ 1,3 miljard bereikte, terwijl de op transacties gebaseerde brutowinst $ 543 miljoen bereikte, wat neerkomt op een stijging van respectievelijk 40 en 35 procent op jaarbasis.

Volgens het winstrapport is een deel van de YOY-stijging te wijten aan een stijging van de BTC koers. Tijdens de bekendmaking van de cijfers maakte Square duidelijk dat het niet van plan is om naast Bitcoin ook andere cryptocurrencies toe te voegen op Cash App.

Het door Jack Dorsey geleide bedrijf verwacht dat toekomstige brutowinsten en -inkomsten van BTC zullen fluctueren als gevolg van veranderende patronen in klantaantallen en de volatiele Bitcoin koers.

Tieners zijn welkom in de Cash-app, maar met beperkingen

Tijdens de Q3-conferentiegesprek maakte Square bekend dat het TBD-witboek over twee weken klaar zal zijn.

In juli zinspeelde Square op het opzetten van een nieuwe zakelijke afdeling genaamd TBD om zich te concentreren op het ontwikkelen van " non-custodial, permission-less, and decentralized financial services".

Om het klantenbestand te vergroten, heeft Cash App de deur geopend voor tieners om het platform te gebruiken. In een tweet op 3 november zei Jack Dorsey dat de mobiele Bitcoin-app "nu beschikbaar is voor iedereen van 13 jaar en ouder".

Tieners kunnen op het platform echter geen BTC kopen of cheques storten. Deze ontwikkeling bij Cash App weerspiegelt een vergelijkbaar pad van Apple Cash en Venmo. Volgens Cash App kunnen "ouders en voogden een volledig overzicht van transacties en overboekingen in hun maandelijkse overzichten zien."

Terwijl Cash App de tiener-markt aanboort om zijn winst en klantenbestand te vergroten, is de rechtszaak Kleiman vs. Wright zijn vierde dag ingegaan.

Craig Wright, een computerwetenschapper, beweert al jaren dat hij Satoshi Nakamoto, de anonieme maker van Bitcoin, is. De kern van het civiele proces is het eigendom van meer dan een miljoen BTC's.

We waren nooit partners met Kleiman vertelt Wright tegen de rechter

Ira Kleiman treedt op namens zijn overleden broer, Dave Kleiman, die ook een computerspecialist was en een vriend van Wright. Volgens de rechtszaak is er een claim dat de twee samenwerkten en een voorraad Bitcoin hadden gedolven.

Kleiman beweert echter dat zijn broer alleen de BTC heeft gedolven en Wright bedrog gebruikt om een ​​deel van de Bitcoins te verkrijgen.

Van zijn kant beweert Wright Nakamoto te zijn en de enige eigenaar van de Bitcoins. Ondanks dat ze zeiden dat ze nooit samenwerkten, blijkt uit documenten die door de advocaat van Kleiman zijn gepresenteerd dat Wright naar Ira's broer verwees als "partner" of "zakenpartner" voor zijn dood in 2013.

Het verdedigingsteam van Wright stelt dat de twee nooit een schriftelijke overeenkomst hadden en dat Kleiman autisme had, waardoor het moeilijk was om met hem te communiceren.

Op de vierde dag werd de getuigenis van Wright uitgesteld van donderdag naar volgende week. Donderdag ondervroegen de advocaten van Wright Ira Kleiman. Het is de bedoeling dat de eisers getuigenissen van getuigen naar voren brengen, waaronder Lynn Wright, de ex-vrouw van Wright.

Interessant is dat, ondanks dat Wright beweert de anonieme maker van Bitcoin te zijn, hij niet in staat of niet bereid was om toegang te bewijzen tot de BTC-wallet die aan Nakamoto is gekoppeld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram