De Bitcoin koers bleef steken op $ 61k en nog twee Amerikaanse burgemeesters accepteren salaris in Bitcoin

 

Bitcoin zit momenteel vast op $ 61k doordat het niet opnieuw boven $ 63k wist te komen. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie zit de afgelopen dagen vast in een smal handelsbereik tussen $ 60k- $ 63k, maar er lijken nu beren aan de deur te kloppen, aangezien verdere opwaartse prijsbeweging moeilijk te bereiken was. Altcoins daarentegen plaatsten gemengde winsten, ondanks dat zowel Bitcoin als Ethereum wat waarde verloren. Daarover later meer.

Nog twee Amerikaanse burgemeesters, een uit Tampa, Florida en een verrassend uit New York, hebben beloofd hun salaris in Bitcoin te krijgen. Deze acties zijn symbolisch van aard, aangezien burgemeesters in de VS niet zo goed worden betaald. Beide zijn maatregelen om crypto-vriendelijk beleid aan te kondigen en crypto-investeringen in hun relatieve steden aan te trekken. Deze ontwikkelingen volgen op ander nieuws uit Miami, Florida, waar een burgemeester ook heeft aangekondigd zijn salaris in Bitcoin te accepteren.

MetaMask, een browserextensieservice van ConsenSys, werkt samen met Bitfinex Pay om tientallen miljoenen mensen toegang te bieden tot hun app-loze wallet-functies. Het nieuwe initiatief is bedoeld om het accepteren van crypto voor verkopers over de hele wereld gemakkelijker dan ooit te maken.

De bekende Nederlandse trader/analist Michael van de Poppe is van mening dat als Bitcoin overtuigend boven de $64k komt, dat het tij kan keren waarna het verder kan gaan met de bull run. Momenteel wordt aangenomen dat de volgende grote weerstand de nieuw ingestelde ATH van $ 67k is, maar Van de Poppe is het daar niet mee eens. Hij gaf ook zijn mening over waarom deze bullrun veel langer is dan de vorige. Daarover later meer.

Een nieuw onderzoek laat zien welke Amerikaanse steden toonaangevend zijn op het gebied van nieuwe crypto- en blockchain-banen. Hoewel kleinere staten zoals Wyoming en Delaware de krantenkoppen hebben gehaald, zijn het nog steeds de financiële grootmachten zoals New York en Californië waar de meeste van dergelijke banen worden gecreëerd. Miami, Florida en Dallas, Texas zijn ook in de race nu de concurrentie steeds heviger wordt.

Bitcoin koers op $61.000

Bitcoin handelde eerder vandaag vlak op $61k, aangezien een nieuwe opwaartse beweging eerder vandaag mislukte. De digitale valuta heeft de afgelopen weken verschillende van dergelijke bewegingen gemaakt, maar het mocht niet baten. De weerstand boven $ 63k is op dit moment wat te veel voor de stieren.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers op ongeveer $ 61,2k. Het handelde een tijdje zijwaarts tot ongeveer 2:45 uur 's nachts toen het begon te stijgen. In het begin ging het boven de $62k en bereikte binnen een paar uur een hoogtepunt van $62.5k. Dit bleek echter het hoogste punt te zijn van de afgelopen 24 uur voor het digitale activum. De koers begon om 10:30 uur opnieuw te dalen en handelde na een korte terugval weer rond $ 61k op het moment van schrijven.

De Bitcoin koers beweegt momenteel meestal in een smal handelsbereik van $ 60k- $ 62k en de stieren zijn niet in staat om er een definitieve stap boven te zetten. Bewegingen zowel naar boven als naar beneden zijn de afgelopen weken teniet gedaan. Hoewel de langetermijntrend nog steeds erg bullish is, is de korte termijn redelijk neutraal op dit moment, waarbij de beren heel hard hun best doen om in beeld te komen. Een verplaatsing naar boven met veel volume is nodig om de rally weer voort te zetten, maar dat is op dit moment moeilijk te realiseren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,15 biljoen en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 42,81%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken gemengde winsten

Veel van de kleinere altcoins boekten in de loop van de dag winst toen zowel Bitcoin als Ethereum haperden. Binance Coin (BNB, 11%) was de meest prominente winnaar van vandaag. Anderen waren Shiba Inu (SHIBA, 8%), Terra (LUNA, 4%), Chainlink (LINK, 8%), VeChain (VET, 12%) en Crypto.com Coin (CRO, 32%).

Vechain koers grafiek

In ander nieuws…..

Analist Michael van de Poppe zegt dat je je deze keer moet voorbereiden op een langzamere, meer langdurige bullrun

YouTube-crypto-analist Michael Van de Poppe gelooft dat Bitcoin deze keer waarschijnlijk een veel langere rally zal hebben die zou kunnen doorgaan tot in 2022. Dit is logisch omdat het al veel langer is dan de vorige twee iteraties in 2013 en 2017. laatste bull run duurde ongeveer 15 maanden na de halving in september 2016. We zijn nu alweer in de 18e maand sinds de halving van mei 2020.

Op basis van ons inzicht is het mogelijk dat de rally in de nabije toekomst zal voortduren, misschien zelfs na 2021. Hoewel we niet weten hoe lang de rally zal aanhouden, is het duidelijk dat de prijsrally al langer is dan de vorige.

Het betekent echter niet dat je gekke cijfers zoals $ 300k of iets hogers kunt verwachten, alleen maar omdat deze rally langer is dan de vorige. Hoewel het langer is, is het ook veel ingetogener, aangezien de digitale valuta slechts 3,2 keer is gestegen ten opzichte van zijn vorige hoogste punt ooit. In de vorige bull run steeg Bitcoin bijna 20 keer ten opzichte van de 2013 all time high. We kunnen dus een langere en meer gematigde rally verwachten bij elke nieuwe halveringscyclus.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram