Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Wat is het volgende meme-token om naar de maan te pompen?

cryptocurrency nieuws

In de huidige fase van de cryptocurrency bull-cyclus lijkt de altcoin-markt volledig te worden gedomineerd door meme-tokens. Terwijl walvissen en instellingen nog steeds voornamelijk gericht zijn op Bitcoin en op hoogwaardige altcoins zoals Ethereum, Solana of Cardano, wordt de verbeelding van particuliere beleggers volledig geboeid door meme-tokens op basis van katten, honden en tv-shows. Maar is de groeiende populariteit van steeds meer duistere meme-projecten echt een teken dat we aan de top van de huidige marktcyclus staan?

Shiba Inu verliest bijna 30% in een week - Is de SHIB-pomp voorbij?

Op 28 oktober bereikte de SHIB koers een recordhoogte van $ 0,00008845, waardoor deze kort DOGE overtrof en een van de 10 grootste cryptocurrencies in het ecosysteem werd. Terwijl veel Shiba Inu-bezitters hoopten dat de meest succesvolle Dogecoin-kloon binnenkort nog een nul zal verwijderen en $ 0,0001 zal bereiken, is de prijs gecrasht, en nu lijkt het erop dat SHIB een nul terugkrijgt in plaats van er een te verliezen.

Een prijscorrectie was natuurlijk te verwachten na zo'n enorme pomp, vooral voor een token zonder intrinsieke waarde. Veel factoren wijzen er echter op dat de scherpe daling van de SHIB-prijs misschien meer was dan alleen een tijdelijke correctie, en dat Shiba Inu binnenkort zou kunnen worden vervangen door een ander meme-token, net zo snel als het zelf eerder Dogecoin heeft vervangen.

Ten eerste weet niemand zeker wat het circulerende aanbod van SHIB werkelijk is. CoinMarketCap, de meest populaire en gerespecteerde cryptocurrency-tracker ter wereld, heeft onlangs zijn circulerende aanbod van Shiba Inu verhoogd van 394.796.000.000.000 SHIB naar 549.095.509.738.353 SHIB. De Shiba Inu-gemeenschap is ervan overtuigd dat dit slechts een simpele fout is, maar CoinMarketCap heeft deze "fout" nog steeds niet veranderd - dus er is ook een mogelijkheid dat het Shiba Inu-team eenvoudig 155 biljoen munten aan de voorraad heeft toegevoegd en is “vergeten” er iemand over te informeren.

De controverse over het circulerende aanbod heeft er ook voor gezorgd dat Shiba Inu niet is genoteerd op de crypto-exchange Kraken en op het handelsplatform Robinhood. Terwijl de gemeenschap er bijna van overtuigd was dat deze noteringen op handen zijn, lijken ze nu voor onbepaalde tijd te worden uitgesteld.

Ten slotte werd de SHIB-koers beïnvloed door het feit dat de op een na grootste walvis SHIB-tokens ter waarde van ongeveer $ 2,3 miljard naar vier verschillende portefeuilles heeft verplaatst, vermoedelijk met de bedoeling ze te verkopen. Aangezien Shiba Inu een extreem gecentraliseerd project is met een paar portefeuilles die bijna 70% van het totale aanbod bevatten, kan de koers onmiddellijk kelderen als een van de walvissen begint te verkopen.

Shiba Inu koers grafiek

SQUID Token schrijft geschiedenis door een van de snelste Rug Pulls ooit te worden

Retailbeleggers zijn bereid om alles te kopen - het hoeft niet eens een hond of kat in het logo te hebben. SQUID is een meme-token met geen andere waarde dan het delen van de naam met de populaire Netflix-show Squid Game, en het is erin geslaagd om de koers binnen een paar dagen snel met 230.000% op te waarderen - om kort daarna in een oogwenk met bijna 100% te dalen.

Het is vermeldenswaardig dat het SQUID-token alleen toegankelijk was op één exchange - PancakeSwap. Volgens de gebruikersrapporten was het, hoewel het gemakkelijk was om het token te kopen, onmogelijk om het te verkopen. Met andere woorden, iedereen die in SQUID "investeerde" heeft geld verloren.

Meme-cryptocurrencies zullen waarschijnlijk niet meer verdwijnen - maar wat wordt de volgende SHIB?

Het idee van een meme-token is nu diep gegrift in de verbeelding van particuliere crypto-beleggers en het valt niet te ontkennen dat, hoewel deze tokens een vreselijke langetermijninvestering zijn, ze enorm waardevol kunnen zijn als speculatieve activa vanwege hun vermogen om snel in prijs te stijgen. Hoewel de SHIB-pomp nog maar een paar dagen geleden plaatsvond, zijn sommige meme-tokenfanaten al op zoek naar de volgende Shiba Inu.

Het is moeilijk om precies te zeggen hoeveel meme-munten er zijn, maar het aantal zou al bijna duizend kunnen zijn. De meeste van deze activa zijn zeer niche en hebben op zijn best slechts een paar duizend bezitters.

Elke dag worden er nieuwe meme-tokens gemaakt, waarbij de meeste trending cryptocurrencies op CoinMarketCap momenteel zulke unieke en originele projecten zijn, zoals "DogeMoon", "ShibaZilla", "MarsRise" of "BabyShibaInu". Maar zal een van deze tokens de volgende grote meme-cryptocurrency kunnen worden, of zullen de investeerders op een dag besluiten terug te keren naar Dogecoin?

Dogecoin koers grafiek 

Ripple kan vage adoptiebeloften niet waarmaken

Hoewel XRP nog steeds een van de 10 grootste munten is en hoewel het de afgelopen dagen bijna 7% heeft weten te winnen, kan de week voor Ripple-fans niet als succesvol worden beschouwd. Terwijl het On-Demand Liquidity (ODL) -volume van de XRP groeit, maken de investeerders zich zorgen over het gebrek aan transparantie van Ripple Labs Inc. - het is niet bekend of het ODL-volume wordt toegeschreven aan Ripple's partners die XRP daadwerkelijk gebruiken in real-life scenario's , of is het gewoon een opgepompt nummer zonder verband met de daadwerkelijke acceptatie van XRP.

Ripple koers grafiek 

De tijd zal het leren, maar feit is dar Ripple het nodige vertrouwen terug zal moeten winnen van de crypto-gemeenschap. Dat kan enige tijd gaan duren want het gezegde zegt niet voor niets: Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram