Bitcoin zweeft weer rond $ 61k terwijl het Amerikaanse huis $ 1 biljoen infrastructuurwet passeert met daarin strikte crypto-rapportage regels

 

De Bitcoin koers zweeft momenteel rond de $ 61k op het moment van schrijven, nadat een beweging naar beneden lijkt te zijn mislukt. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie ziet zich uitgedaagd door de beren die de koers onder $60k proberen te brengen, maar tot nu toe is het steunniveau standvastig gebleven. Aan de andere kant boekten altcoins de afgelopen 24 uur voornamelijk verliezen, afgezien van enkele opmerkelijke uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft de grote infrastructuurwet ter waarde van 1,2 biljoen dollar aangenomen die zal proberen de Amerikaanse infrastructuur en internetmogelijkheden te verbeteren. Een onderdeel van dit wetsvoorstel gaat echter over het melden van cryptotransacties aan de IRS en dat valt niet goed binnen de cryptosector. Daarover later meer.

Nadat de aankondiging van Facebook om zichzelf te reorganiseren als Meta (afkorting voor Metaverse) in de openbaarheid is gekomen, worden er vragen gesteld over het vermogen van het bedrijf om de wereld in een dergelijke richting te leiden. Het crypto-initiatief van de sociale-mediagigant roept ook steeds meer gefronste wenkbrauwen op. Facebook is op zijn best een controversieel platform en de beruchte schandalen m.b.t. het in privé-gegevens snuffelen, hebben aangetoond dat het meer geïnteresseerd is in het schenden van de privacy voor een paar dollar dan om de mensheid door de volgende fase van het bestaan ​​te leiden.

Volgens een analist valt de recente prijsconsolidatie van Bitcoin perfect binnen de normen van een bull run. Maar tegelijkertijd gelooft hij dat een realistischer koersdoel voor de cryptocurrency op korte termijn rond de $ 80k zou liggen. Voor weer anderen zou dat het ultieme hoogtepunt van de huidige bullrun kunnen zijn.

De cryptosector creëert de volgende generatie digitale miljonairs met de recente opkomst van Shiba Inu als voorbeeld. Dankzij perfect getimede investeringen in SHIBA-tokens kon een magazijnmanager vervroegd met pensioen gaan door meer dan $ 500k van het platform te halen. Dit soort verhalen laten zien dat de cryptosector veel te bieden heeft en veel gewone mensen helpt om grote winsten te boeken en hun vermogen te vergroten i.p.v. het te laten eroderen op een fiat-bankrekening.

Bitcoin koers onder $61k

Bitcoin had vandaag een grotendeels vlakke dag, aangezien het digitale activum moeite had om echte prijsveranderingen door te voeren. Welke prijsactie er ook werd gezien, deze neigde grotendeels naar beneden naar het steunniveau van $ 60k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 61,2k. Het schommelde het grootste deel van de dag rond het $61k-niveau voordat het begon te dalen rond 10.30 uur in de ochtend. Het testte de $60k kort en handelt sindsdien voornamelijk onder $61k.

Bitcoin staat momenteel onder druk van de beren, maar de grote steunniveaus blijven intact. Dit betekent dat de digitale valuta een flinke duw nodig heeft, mogelijk boven de $64k om de bull run opnieuw op te starten. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, aangezien stieren zich in een prijsconsolidatiefase bevinden en voortdurend brandjes blussen die worden veroorzaakt door de beren die een beweging onder de $60k ruiken. Het is dus uiteindelijk een kortetermijnstrijd die door deze twee marktkrachten wordt gevoerd en de winnaar zal waarschijnlijk de kortetermijntrendgaan bepalen. De langetermijntrend bevindt zich echter nog steeds in zwaar bullish gebied en de beren zullen veel werk moeten verzetten om deze overtuigend te veranderen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,14 biljoen en het aandeel in de cryptomarkt was 42,8%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen behalve de “usual suspects”

Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen een weinig inspirerende dag met slechts enkele van de gebruikelijke bullish cryptocurrencies die hun aanwezigheid opnieuw lieten gelden. Solana (SOL, 6,5%) zet zijn opwaartse druk voort en is nu $ 75 miljard waard. Het staat op #4 in de crypto-ranglijst. Het is moeilijk te geloven dat het slechts een paar maanden geleden minder dan 1/8e van deze taxatie waard was. Andere winnaars zijn Binance Coin (BNB, 2,5%) en Axie Infinity (AXS, 9%).

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

Het Amerikaanse huis van afgevaardigden passeert strikte crypto-rapportagewet

Een clausule in de recente infrastructuurwetgeving van $ 1,2 biljoen in de VS, zal waarschijnlijk gevolgen hebben voor crypto-gebruikers in het land, aangezien strikte transactierapportage is opgelegd door de overheid, vooral voor transacties van meer dan $ 10.000.

Dit zal de industrie waarschijnlijk een beetje schaden en cryptolobbyisten hebben heel hard geprobeerd om dit via een amendement te laten verwijderen, maar het mocht niet baten. Voorlopig blijft het strikte transactierapportagemechanisme van kracht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram