Skip to main content

Bitcoin nieuws

Twitter-enquête suggereert dat Musk Tesla-aandelen moet dumpen voor Bitcoin en JPMorgan past BTC-prijsvoorspelling aan

 

Elon Musk, de CEO van Tesla, vroeg zaterdag zijn meer dan 62 miljoen Twitter-volgers of hij een deel van zijn belang in Tesla moest liquideren. “Ik stel voor om 10% van mijn Tesla-aandelen te verkopen. Ondersteun je dit?” postte hij op Twitter. Musk verduidelijkte later dat hij zijn aandelen moet verkopen om "belasting te betalen", aangezien hij "geen contant geld ontvangt […] van waar dan ook.

Van de 3.519.252 stemmen adviseerde 57,9 procent de Tesla executive om de aandelen te verkopen, terwijl 42,1 procent "Nee" stemde.

Crypto-supporters kampeerden op het commentaargedeelte om levensvatbare cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) voor te stellen. Michael Saylor, de CEO van Microstrategy, vertelde Musk bijvoorbeeld dat hij zou moeten overwegen om over te stappen van de in contanten luidende Tesla-balans naar een BTC-"standaard" en raadde aan om BTC te kopen ter waarde van 25 miljard USD.

Naar Mars gaan is belangrijker dan Bitcoin kopen

Volgens Saylor biedt deze optie een geweldige diversificatie van de portefeuille, inflatiehedge en een "fiscaal-efficiënte" manier voor beleggers om meer te verdienen. Een andere Twitter-gebruiker die de Tesla-manager aanmoedigde om zijn TSLA-aandelen te verkopen, was Michael Rihani.

Rihani zei dat investeren in Bitcoin meer winst zal opleveren, waardoor Musk onder andere "Tesla- en SpaceX-missies" kan financieren. Anderen waren meer bezorgd over het bereiken van Mars. "Zal de verkoop ons vertragen om naar Mars te gaan? Als dat zo is, stem ik nee”, schreef @YoBigBrotha.

Dogecoin-diehards hopen ook dat Musk een deel van de opbrengst in DOGE zal investeren. Onlangs heeft 's werelds rijkste man onthuld dat hij DOGE, Ethereum (ETH) en BTC bezit.

Sommigen maakten echter van de gelegenheid gebruik om hun ongenoegen te uiten. @KadePeregrine merkte op dat de CEO "moet stoppen met het exploiteren van mazen in de wet waardoor [hij] zonder salaris kan leven en dat hij gewoon [zijn] eerlijk deel van de belasting moet betalen zoals de rest van ons."

Anderen, zoals Ron Wyden, een Amerikaanse senator, zeiden dat een Twitter-enquête niet kan worden gebruikt om te bepalen of de Tesla-miljardair "belasting betaalt [...] of niet".

Zal 's werelds rijkste man zijn belofte nakomen en honger de wereld uit helpen?

Onlangs vertelde de CEO van Tesla aan het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties dat hij zijn TSLA-aandelen zou verkopen als het genoeg zou zijn om "de honger in de wereld op te lossen". Het WFP moet echter publiekelijk laten zien hoe dit zal gebeuren.

Musk reageerde op de bewering van het WFP dat twee procent van zijn salaris de honger in de wereld kan verlichten.

Terwijl Musk overweegt een deel van zijn Tesla-aandelen te dumpen om honger de wereld uit te helpen of om Bitcoin te kopen, heeft JPMorgan zijn eerdere BTC-prijsvoorspelling aangepast. Volgens Nikolaos Panigirtzoglou, de analist van de bank, kan Bitcoin in de verre toekomst van eigenaar wisselen voor 146.000 USD.

Eerder had de financiële instelling aangegeven dat BTC op weg is naar $ 146K. Nu voorspelt de bank dat Bitcoin tegen het einde van volgend jaar tot $ 73K kan gaan.

De fair value van Bitcoin is $ 35.000

Hij zei dat de virtuele valuta momenteel "onaantrekkelijk" lijkt te zijn omdat het schijnbaar oscilleert in het "overbought-gebied". Volgens Panigirtzoglou komt het gesprek over BTC als inflatiehedge weer naar boven.

De JPMorgan-analist liet de prijsvoorspelling van $ 146K afhangen van de strijd tussen goud en BTC. Hij is van mening dat investeerders die goud verlaten voor Bitcoin, op de lange termijn "een groot voordeel" zullen creëren voor Bitcoin.

Maar er moet wel aan voorwaarden worden voldaan. Volgens Panigirtzoglou moet Bitcoin de aanzienlijke volatiliteit terugbrengen naar meer normale waarden om meer investeerders aan te trekken en 146.000 USD per munt te bereiken. De analist onthulde dat de volatiliteit van goud tot vijf keer lager is dan die van BTC. De hoge prijsinstabiliteit brengt de “fair value” prijs van de leidende munt op ongeveer $ 35K.

Ondanks de analyse van de JPMorgan-analist is Jamie Dimon, de CEO van de bank, nog steeds niet ontroerd en denkt dat Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft. In het verleden verduidelijkte Dimon dat, hoewel hij niet van Bitcoin houdt, hij niet kan voorkomen dat zijn klanten interactie hebben met de opkomende activaklasse.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram