Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt sterk naar $ 66k en haalt Tesla in terwijl Ethereum een nieuw record van $ 4,76k noteert

 

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag sterk naar een hoogte van $66k, wat het dicht bij zijn all time high van $67k brengt. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie lijkt door te willen gaan met zijn lange termijn bull-run. Het is ruim boven het smalle handelsbereik gestegen waarin het lange tijd vast heeft gezeten. Ethereum was eerder vandaag ook in beweging toen het een nieuwe all time high van $ 4,76k plaatste. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoin is eerder vandaag in marktkapitalisatie boven Tesla gestegen, nadat men vreesde dat Elon Musk een deel van zijn Tesla-aandelen zou verkopen toen hij feedback had gekregen van een Reddit-groep om dit te doen. Daarover later meer.

Er wordt gespeculeerd dat Zimbabwe heel goed het volgende land zou kunnen worden dat Bitcoin als wettig betaalmiddel verklaart. Volgens lokaal nieuws uit het land overweegt de regering serieus om deze stap te zetten en meer cryptokapitaal in het land binnen te halen. Zimbabwe heeft een groot inflatieprobleem en heeft moeite om evenwicht te creëren in zijn handelsbetrekkingen. De regering is van mening dat via Bitcoin in ieder geval een deel van het evenwicht kan worden bereikt en dat de lokale bevolking werkgelegenheid kan krijgen.

De aantredende burgemeester van New York wil cryptokennis bijbrengen op scholen. Eric Adams, de nieuw gekozen burgemeester heeft al aangekondigd zijn eerste salaris in Bitcoin te accepteren en wil meer doen voor de crypto-industrie. Volgens een recent interview met CNN zal zijn nieuwe manier van denken erg belangrijk zijn, aangezien hij studenten bewust wil maken van en voorlichting wil geven over de hele gedecentraliseerde blockchain industrie.

Ondanks dat Bitcoin op de deur van zijn all time highs rond $67k klopt, verkopen miners hun crypto-voorraad op dit moment niet. Volgens analyses van CryptoQuant zijn de btc-uitstromen van miner-wallets stabiel gebleven, afgezien van een paar kleine uitzonderingen. Dit toont aan dat miners, die een grote voorraad crypto's vasthouden, geloven dat de Bitcoin koers het potentieel heeft om veel hoger te gaan.

 

Bitcoin koers stijgt naar $ 66k

Bitcoin steeg eerder op de dag sterk toen de stieren weer tot leven kwamen. De koers noteerde een stijging van ongeveer $ 3k in een bullish candle die hem naar zijn all time high van $ 67k stuwde.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 61,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts tot ongeveer 22:10 uur toen de prijzen begonnen te stijgen. Eerst ging het boven $ 63k, maar stopte daar niet zoals bij eerdere pogingen. Integendeel, het vond plotseling genoeg momentum om er gewoon uit te breken. Tegen 2 uur 's nachts was de koers ruim boven $ 65k en bleef hier een tijdje stabiel. Om 7 uur 's ochtends begon Bitcoin opnieuw te stijgen. Het ging boven $ 66k om een ​​nieuwe multi-week high te plaatsen. Sindsdien is het grotendeels rond deze waarde gebleven.

Bitcoin staat op het punt om zijn grootste weerstand tot nu toe van $ 67k te overwinnen, wat ook de hoogste waardering aller tijden is die de digitale valuta ooit heeft gehad. Maar het momentum ligt bij de stieren en er wordt van hen verwacht dat ze het nu snel zullen uitdagen. Als ze succesvol zijn, zal de koers naar verwachting stijgen tot ten minste $ 70k. Daarna is de volgende onmiddellijke weerstand op lange termijn ongeveer $ 80k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1.243 biljoen en het aandeel in de cryptomarkt was 43,6%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten  

Andere cryptocurrencies boekten de hele dag gemengde winsten. Ethereum volgde Bitcoin en plaatste tijdens het proces nog een nieuwe recordhoogte van $ 4,76k. De op een na grootste digitale valuta zweeft nog steeds rond die waardering en zal naar verwachting snel genoeg het koersdoel van $ 5000 bereiken. Andere grote winnaars zijn Litecoin (LTC, 13%), Avalanche (AVAX, 7%), Chainlink (LINK, 6%) en Algorand (ALGO, 7%). Sommigen boekten ook kleine verliezen met Shiba Inu (SHIBA, -3%), Binance Coin (BNB, -2%) en Solana (SOL, -1,5%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws….

Bitcoin overtreft de marktkapitalisatie van Tesla opnieuw

Bitcoin overtrof eerder vandaag de marktkapitalisatie van Tesla en heeft dat behouden tot het moment van publicatie. De waardering van Tesla kreeg een klap door de angst dat Elon Musk 10% van zijn aandelen (ter waarde van $ 24,5 miljard) zou kunnen liquideren nadat de excentrieke miljardair een peiling op Reddit had gehouden over de kwestie.

Reddit-gebruikers vertelden hem, zoals verwacht, dat hij alles moest verkopen waardoor de aandelen van de elektrische autofabrikant wat waarde verloren. Tegelijkertijd steeg Bitcoin sterk met 6%, waardoor het de marktkapitalisatie van Tesla kon overtreffen. Op het moment van schrijven is Tesla $ 1,19 biljoen waard en Bitcoin $ 1,24 biljoen.

Dit toont aan dat Tesla te afhankelijk is van Musk en zijn eigenzinnige omgang met het bedrijf. Musk had eerder dit jaar enige invloed op de cryptomarkten, maar het is sindsdien behoorlijk afgekoeld en niemand neemt hem meer serieus. Maar aangezien hij meer dan $ 200 miljard aan Tesla's aandelen bezit, zijn zijn acties daar direct van belang en zijn potentiële uitverkoop zou de koers waarschijnlijk veel kunnen doen dalen. Tesla is erin geslaagd een grote aanwinst te zijn, vooral tijdens het covid-tijdperk, maar zijn afhankelijkheid van Musk kan een zegen of een vloek zijn. Dat is zeker.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram