Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin plaatst een nieuwe all time high van $ 68.5k en blijft schijnbaar op schema op weg naar $ 98k

 

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 67k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie bracht een groot deel van de tijd door in bullish gebied om nieuwe all-time highs te registreren, maar verloor later op de dag wat waarde. Altcoins daarentegen hadden over het algemeen een gemengde dag met verschillende "legacy" -munten die een sterke koersstijging rapporteerden, waaronder Litecoin, Bitcoin Cash en Ethereum Classic. Daarover later meer.

Ander nieuws: Apple-CEO Tim Cook heeft onthuld dat hij als particulier wat crypto heeft gekocht om een ​​divers portfolio op te bouwen. Hij ontkende echter categorisch dat zijn eigen privé-investering in crypto verband zou houden met het officiële beleid van Apple en dat ze los zouden blijven van de crypto-sector. Dit verpestte de kansen van Bitcoin een beetje om eerder vandaag  $ 70k te bereiken.

OpenSea, het belangrijkste handelsplatform voor non fungible tokens (NFT) is nog steeds dominant in de sector en rapporteerde een volume van maar liefst $ 10 miljard. De NFT-outlet ziet momenteel veel activiteit terwijl de NFT-rage zich opmaakt voor de volgende fase.

De nieuwe all time high van gisteren van $68.5k is goed nieuws voor de bulls, want het betekent dat de digitale valuta op schema ligt om tegen het einde van deze maand een hoogte van $98k te bereiken. Daarover later meer.

De International Chess Federation is de eerste professionele sportvereniging ter wereld geworden die een eigen NFT-marktplaats heeft. FIDE, de vereniging in kwestie, heeft een nieuwe NFT-marktplaats onthuld, ChessNFT genaamd. Meer details over deze ontwikkeling worden afgewacht.

Ondanks de recente sterke show van Bitcoin om nieuwe all-time highs te registreren, is er niet veel activiteit gemeld van walvisaccounts (grote cryptobeleggers). Volgens analyses van Glassnode blijven walvissen vasthouden aan hun bestaande voorraad en slagen ze er nog steeds in om meer te kopen. De hoeveelheid crypto op beurzen nadert ook een recorddieptepunt van 12,9 procent, wat een andere indicatie is dat grote spelers hun BTC voorlopig dicht op de borst houden.

Bitcoin koers plaatst nieuwe all time high van $68.5k

Bitcoin plaatste eerder vandaag een nieuwe all time high van $ 68.5k. De digitale valuta slaagde er echter niet in om de verwachte weerstand van ongeveer $ 70k te doorbreken. De bulls moeten op hun hoede zijn voor de gigantische verkoopmuur die rond de $ 70k-weerstand zou liggen en die een correctie zou kunnen veroorzaken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $65k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat, om middernacht, de cryptocurrency sterk begon te stijgen. In een snelle beweging had het $ 67,5k bereikt en later een hoogtepunt van $ 68.5k. Dit is nu de nieuwe hoogste waardering aller tijden die de digitale valuta ooit in zijn geschiedenis heeft behaald. Wat volgde was echter een beetje verrassend, aangezien de beren erin slaagden de koers op het moment van schrijven terug te trekken naar $ 67k. Er werd aangenomen dat de volgende grote weerstand ongeveer $ 70k zou zijn, maar dat bleek niet juist te zijn. Een enorme verkoopmuur op Bitfinex rond deze waardering heeft de bulls misschien vertraagd, maar we kunnen in de nabije toekomst een nieuwe poging verwachten.

Bitcoin heeft een nieuw hoogtepunt bereikt en de bullish case is nu sterker dan ooit. Hoewel de cryptocurrency op korte termijn veel kan fluctueren, is het volgende grote doel op de lange termijn nog steeds $ 80k en daarna verder omhoog.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,26 biljoen en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 43,75%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins laten wisselende resultaten zien

Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen een gemengde dag. Hoewel de meeste cryptomunten gedurende de dag stabiel bleven, vertoonden sommige oudere "legacy" -munten een grote stijging. Ze omvatten Litecoin (LTC, 18%), Bitcoin Cash (BCH, 11%) en Ethereum Classic (ETC, 12%). Vooral Litecoin steeg sterk en bevindt zich in de buurt van het hoogste punt in 6 maanden.

Litecoin koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bitcoin op schema om $ 98k te bereiken

De recente stap van de Bitcoin koers naar de nieuwe ATH van $ 68.5k kan op de lange termijn gunstig zijn voor de stieren. De cryptocurrency lijkt op schema te liggen om tegen het einde van deze maand een hoogte van $98k te bereiken, zoals voorspeld door PlanB.

Plan B, de bedenker van het Bitcoin stock-to-flow (S2F) -model, voorspelde in augustus dat de digitale valuta die maand zou sluiten op $ 47k, september $ 43k, dan oktober rond $ 63k en dan november rond $ 98k en December ongeveer $ 135k.

Nu zijn 3 van de 5 van zijn voorspellingen uitgekomen voor maandelijkse afsluitingen. Bulls kunnen dus vol vertrouwen naar nieuwe hoogtepunten kijken en zien of PlanB's gigantische voorspelling van $ 98k uit zal komen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram