Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin registreert nieuwe all time high van $ 69k en DOGE-satelliet wordt binnenkort naar de maan gelanceerd

 

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 64.7k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie slaagde er vandaag in om een ​​iets hogere all time high van $69k te plaatsen. Een beweging boven $ 70k bleef echter ongrijpbaar. Na deze prestatie trokken de stieren zich echter massaal terug waardoor de koers kon dalen tot $ 62,6k voordat het weer wat herstelde.  Altcoins aan de andere kant hadden over het algemeen een gemengde dag, waarbij enkele van de kleinere een aantal sterke prijsstijgingen boekten en daarna terug vielen samen met de Bitcoin koers.

Ander nieuws: Elon Musk en twee blockchain-bedrijven staan ​​op het punt een meme de ruimte in te sturen. DOGE-1 is een nieuwe 40 kg-satelliet die binnenkort letterlijk naar de maan wordt gelanceerd, waarbij mogelijk de sector wordt verlicht. Daarover later meer.

Een New York Coin wordt gelanceerd in de stad en heeft de zegen van de aankomende burgemeester ontvangen op Twitter. De NYCCoin maakt deel uit van een poging van een bedrijf genaamd CityCoins om stadsmunten voor verschillende doeleinden aan te bieden. De munt werd gezegend door de nieuwe burgemeester-elect van de stad Eric Adams. Adams is een vocale campagnevoerder van de cryptocurrency-sector en heeft zelfs beloofd zijn eerste drie betalingen in Bitcoin te ontvangen. Zijn verkiezing wordt gezien als een keerpunt voor de crypto-sector in de stad New York, waar opeenvolgende anti-crypto stadsregeringen het moeilijk hebben gemaakt om daar voet aan de grond te krijgen.

De inflatie in de Verenigde Staten en Europa heeft recordniveaus bereikt en overtreft daarbij bijna 30 jaar oude cijfers. In de eerste plaats werden hogere prijzen gerapporteerd voor essentiële goederen, wat een groot probleem is voor de overheid en het publiek. De cryptosector heeft in de loop van de tijd een aantal van die zorgen over inflatie helpen verlichten en nu lijkt het erop dat veel burgers op zoek zijn naar een manier om hun spaargeld op te slaan dat vrij is van dit probleem.

Twitter heeft de vorming aangekondigd van een nieuw team om te kijken naar gedecentraliseerde applicaties, op blockchain gebaseerde oplossingen en cryptocurrencies. Tess Renearson, de oprichter van Interchain Foundation, tweette het nieuws en liet zien hoe de nieuwe organisatie een revolutie teweeg wilde brengen in sociale media en andere direct gerelateerde sectoren door de kracht van gedecentraliseerde grootboektechnologieën.

Coinbase werkt samen met de populaire eSports-videogame League of Legends om op crypto gerichte initiatieven te creëren. De twee industrieën, hoewel zeer verschillend van elkaar, hebben veel overlappend publiek en dat is waar de focus van het nieuwe partnerschap ligt.

Bitcoin registreert nieuwe all time high van $ 69.000

De Bitcoin koers was vandaag flink in beweging, maar kon niet veel winst maken. Het digitale activum slaagde erin om eerder vandaag te stijgen tot $ 69k, een nieuw record, maar is inmiddels weer fors teruggezet aangezien een beweging boven $ 69k werd afgewezen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de digitale valuta rond de $67k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat rond 4 uur 's ochtends de BTC koers plotseling begon te dalen. Het rapporteerde een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 65,9k voordat het de uren daarna zijwaarts handelde rond $ 66k. Het leek op een gegeven moment alsof dit alles was wat Bitcoin vandaag te bieden had, maar de stieren brulden weer tot leven voor een vluchtig moment rond 14:00 uur. In een enkele candle steeg de koers met zo’n $ 3000 om tot $ 69k te komen. De stieren konden het echter niet volhouden en de koers bleef een tijd lang tussen $ 68k en $ 69k zweven. Wat daarna volgde hadden de meesten niet zien aankomen en getuigd maar weer eens van de enorme volatiliteit van de cryptomarkt. De Bitcoin koers daalde in een snelle mini-crash tot $ 62,6k. Snel daarna herstelde het weer tot $ 65k op het moment van schrijven

Bitcoin een volatiele laatste paar dagen, maar de algemene richting is in ieder geval naar boven geweest. De koers staat echter voor de ontmoedigende taak om de sterke weerstand van $ 70k aan te pakken, waarboven een verkoopmuur bestaat op sommige crypto-exchanges. Sommige analisten zijn van mening dat de cryptocurrency de tijd zou kunnen nemen om deze monumentale hindernis te nemen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,27 biljoen op het moment van schrijven en het aandeel in de totale cryptomarkt was 43,89%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins plaatsen gemengde resultaten

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hadden over het algemeen een gemengde dag, waarbij de meeste van de topcrypto's grotendeels constant bleven. Sommigen rapporteerden echter een aantal mooie winsten, waaronder Litecoin (LTC, 6%), Ripple (XRP, 3%), Chainlink (LINK, 7%), Algorant (ALGO, 9%) en Stellar (XLM, 8%). Veel van deze munten verloren echter weer veel waarde toen Bitcoin serieus begon te dalen.

In ander nieuws…..

Twee Blockchain-bedrijven en Elon Musk werken samen om satelliet DOGE-1 naar de maan te sturen

​​

Afbeeldingsbron: Gizmodo Australia

Twee blockchain-bedrijven ZenX en UniZen werken samen met Elon Musk's SpaceX om een ​​satelliet genaamd DOGE-1 naar de maan te sturen. Als teken van de daadwerkelijke cryptocurrency zal een type CubeSat naar de maan worden gelanceerd in samenwerking met Spacex, genaamd DOGE-1. Dit zal een van de weinige van dergelijke missies naar de maan in de recente geschiedenis zijn. Er zijn er verschillende geprobeerd, waarvan de meeste niet succesvol waren. Dit wordt de eerste CubeSat ooit die de maan bereikt.

Elon Musk vertelde over dit idee voor het eerst in mei toen hij tweette dat hij een satelliet met Doge-thema naar de maan wilde sturen. Het lijkt erop dat hij na zes maanden eindelijk zijn belofte waarmaakt.

Dus, wie is er klaar voor dat DOGE-1 de maan bereikt? En gaat de DOGE koers dan hetzelfde doen?