Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt onder $65k en Elon Musk verkoopt voor $ 1,1 miljard aan Tesla-aandelen na Reddit-poll

​​

De Bitcoin koers daalde gisteravond hard in een enkele dikke rode candle op de grafiek, ondanks dat het even daarvoor rond recordhoogtes stond. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie zweefde boven $68k toen de grote klap kwam die $6k in waarde weg nam tot $63k voordat het later wat herstelde. Altcoins, aan de andere kant, boekten ook verliezen tijdens de daghandelsessie. Daarover later meer.

Ander nieuws: Elon Musk is naar verluidt begonnen met de verkoop van zijn Tesla-aandelen. De excentrieke miljardair liquideerde voor meer dan $ 1,1 miljard van zijn persoonlijke Tesla-aandelen, nadat een peiling op sociale media hem had gezegd dat te doen. Daarover later meer.

Crypto-trust Grayscale is onlangs in waarde gestegen en is, volgens een eerdere tweet, meer dan $ 60 miljard waard. Dit betekent dat de crypto-trust het grootste Gold Exchange Traded Fund (ETF) ter wereld, met een waarde van ongeveer $ 58,5 miljard, heeft ingehaald. De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), de steunpilaar van het fonds, is volgens de post nu $ 40 miljard waard. Dit laat ons de explosieve kracht van de cryptosector zien en hoe deze het investeringslandschap transformeert.

Bitcoin-miners beschouwen kernenergie als een haalbare optie om groen te worden. Het energie-intensieve proces heeft verschillende wenkbrauwen doen fronsen met betrekking tot de vermeende schattingen van de koolstofemissies en het lijkt nu in de nabije toekomst meer koolstofneutraal te worden.

Voormalige Binance-managers geloven dat de crypto-exchange $ 300 miljard waard is. Met het hoofdkantoor in belastingparadijs Kaaimaneilanden, is het een van de grootste van dergelijke platforms ter wereld, maar $ 300 miljard is misschien moeilijk te rechtvaardigen, aangezien zijn directe rivalen een veel lagere waarde hebben.

Een Australische senator heeft de gedwongen “de-banking” (uitsluiten van een bankrekening) van crypto-bezitters genoemd als een concurrentiebeperkende zet die moet worden onderzocht. Veel crypto-bezitters hebben hun bankrekeningen bevroren of gesloten zien worden door bankinstellingen over de hele wereld en in Australië zelf. Volgens senator Andrew Bragg uit New South Wales is het een sinistere zet om elke inkomende concurrentie uit te roeien.

Bitcoin zakt naar $65k

Bitcoin handelt momenteel rond het $ 65k-cijfer op het moment van schrijven. Dit vertegenwoordigt een verlies van ongeveer 4,5% ten opzichte van de niveaus van gisteren. De beren slaagden er echter eerder op de dag in om de koers veel lager te trekken voordat het zich daarna herstelde.

De afgelopen 24 uur begonnen met de cryptocurrency rond de $ 66,8k. Het begon meteen te dalen. Eerst zakte het onder $66k en daarna verder onder $65k in een kwestie van minuten. Het rapporteerde een dieptepunt van rond de $63k voordat het zich herstelde boven $64k en vervolgens $65k. Sindsdien schommelt het grotendeels rond de $ 65k. De grote prijsdaling wordt toegeschreven aan derivatenbeurzen die hun financieringspercentages aanpasten en in beheersbare posities brachten wat vervolgens de prijsdaling op gang bracht.

Vooruitkijkend kan de steile daling de BTC koers helpen in plaats van hem te veel pijn te doen. De daling kan de stieren op de lange termijn hebben geholpen om vooruit te gaan, aangezien sommige van de overbought-voorwaarden teniet zijn gedaan. De stieren moeten echter snel de weerstand van $ 70k uitdagen, anders kan dat tot december worden uitgesteld.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $1,23 biljoen bij het ter perse gaan en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 43,22%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen maar ETH blijft sterk

Andere cryptocurrencies boekten ook verliezen, waarvan vele dieper gingen dan die van Bitcoin zelf. De grootste verliezers waren Cardano (ADA, -6%), Ripple (XRP, -7%), Polkadot (DOT, -4,5%), Litecoin (LTC, -7%), Uniswap (UNI, -7%) en Algorand (ALGO, -6,5%). Ethereum (ETH, -1,5%) bleef veel stabieler dan Bitcoin zelf in de grafieken. De nr.2 cryptocurrency laat de laatste weken een sterke en gezond ogende uptrend zien.

ethereum koers grafiek 

In ander nieuws….

Elon Musk verkoopt $ 1,1 miljard aan Tesla-aandelen

Elon Musk heeft opnieuw de wereld veroverd van zijn Reddit- en Twitter-volgers en heeft voor bijna $ 1,1 miljard aan TSLA-aandelen op de open markt verkocht. Van de miljardair is bekend dat hij advies inwint van de sociale media en nieuwsaggregatiewebsites. Deze keer hield hij een peiling waarin hij vroeg of hij 10% van zijn Tesla-aandelen moest verkopen en het overweldigende antwoord was ja, dat zou hij moeten doen. Nu lijkt hij precies dat te doen.

Of toch niet?

Musk klaagt al lang dat Tesla wordt overgewaardeerd door de markt. Dit zou gemakkelijk een truc kunnen zijn om de Tesla koers te verlagen en hij gebruikt de Reddit-peiling als een excuus, maar dit zou heel goed zijn bedoeling kunnen zijn. Met een onrealistische waardering komen onrealistische verwachtingen m.b.t. de groeicijfers van het bedrijf. Tesla doet het goed, maar ook weer niet zo goed. Dus dat zou een reden kunnen zijn waarom Musk verkoopt en daarbij bewust de krantenkoppen haalt.

Musk deed hetzelfde met de cryptosector toen de markt hierover aan zijn lippen hing. Hij bracht de Bitcoin koers naar beneden, maar sindsdien is de cryptogemeenschap volwassener geworden en is gestopt met hem serieus te nemen. De gemeenschap van Tesla-investeerders aan de andere kant is iets heel anders, omdat hij een aanzienlijk deel van de Tesla aandelen bezit. Hij kan de prijs theoretisch gemakkelijk manipuleren. De cryptosector daarentegen is veel breder belegd en een miljardair als hij heeft daar minder macht in.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram