Altcoin Nieuws – Loopring en Kadena stijgen spectaculair

cryptocurrency nieuws 

Bitcoin heeft het opnieuw gedaan - de originele en nog steeds de meest populaire digitale valuta in het blockchain-ecosysteem heeft een nieuw record bereikt van $ 68.789. De hernieuwde interesse in Bitcoin is erin geslaagd de altcoin-markt een beetje af te koelen en heeft enige interesse weggenomen van meme-tokens, aangezien zowel Dogecoin als Shiba Inu waarde blijven verliezen. Ondertussen boekten sommige alternatieve cryptocurrencies onverwacht enorme winsten. Laten we eens kijken naar enkele van de meest interessante ontwikkelingen op de altcoin-markt die de afgelopen week hebben plaatsgevonden!

Loopring groeit met 140% - maar heeft het potentieel op lange termijn?

Loopring (LRC) is geenszins een nieuwe altcoin. Het in China gevestigde ERC-20-token bestaat al sinds 2017 en had begin 2018 zelfs een kortstondige rally tot meer dan $ 2. Nadat de crypto-bullrun van 2018 voorbij was, ging Loopring echter een lange pauze in en de LRC prijs was een vlakke lijn voor bijna 2 jaar.

Verrassend genoeg begon de LRC-prijs eind oktober te groeien, en in de afgelopen 7 dagen is Loopring met meer dan 140% gestegen, waardoor het verreweg het best presterende activum uit de top 100 van grootste munten is. Veel beleggers zijn echter voorzichtig en geloven dat de snelle piek in de Loopring koers een klassieke pump and dump zou kunnen zijn, en net als in 2018 zal de LRC-prijs waarschijnlijk even plotseling dalen als hij omhoog klom.

Het is vermeldenswaardig dat er op fundamenteel niveau niets is veranderd met betrekking tot Loopring. Hoewel het project een paar maanden geleden enkele nieuwe functionaliteiten heeft toegevoegd, zoals de NFT-ondersteuning, lijkt de recente piek in de LRC koers puur speculatief en niet ondersteund door enige technologische vooruitgang.

Loopring koers grafiek 

Robinhood COO noemt bezorgdheid over de veiligheid als reden voor het niet opnemen van Shiba Inu

In een recent interview met Yahoo Finance heeft Robinhood COO Christine Brown eindelijk besloten om te praten over de redenen waarom Shiba Inu niet op het platform werd opgenomen, ook al werd de mogelijkheid om SHIB op de lijst te zetten eerder door Robinhood gesuggereerd.

Het is niet verwonderlijk dat Brown veiligheidsproblemen heeft genoemd als de belangrijkste reden waarom SHIB niet op Robinhood werd opgenomen. Volgens de Robinhood COO is Robinhood een "safety-first company" die geen extreem risicovolle en duistere activa zoals SHIB kan vermelden. Brown heeft ook het gebrek aan "langetermijnwaarde" van Shiba Inu genoemd, en de dubbelzinnige "regelgevende perspectieven" eromheen.

Met andere woorden, Robinhood lijkt ervan overtuigd te zijn dat de SHIB-rally van zeer korte duur is en dat sommige walvissen die de meerderheid van de totale Shiba Inu-voorraad in handen hebben, hun tokens binnenkort kunnen dumpen. In het ergste geval zou SHIB kunnen eindigen als een typische “rug-pull”, wat de reputatie van elk handelsplatform dat het opneemt ernstig zou kunnen schaden.

De Shiba Inu-gemeenschap probeert Robinhood en andere marktplaatsen nog steeds te dwingen om SHIB te vermelden. Tot nu toe zijn de online petities en georganiseerde campagnes om bepaalde platforms lastig te vallen door ze negatieve recensies te geven op Google Play er echter niet in geslaagd om de SHIB-koers weer te laten stijgen.

USDC-uitgever ondersteunt Stablecoin-regelgeving, maar zal het voldoende zijn om de Stablecoin-crisis af te wenden?

De CEO van Circle, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de uitgifte van de stablecoin USD Coin (USDC), heeft blockchain-investeerders verrast door positief te spreken over de plannen van president Joe Biden om strikte stablecoin-regelgeving in te voeren, waardoor uitgevers van stablecoin gedwongen zouden worden zich aan dezelfde regels te houden als standaard banken.

Circle CEO Jeremy Allaire staat volledig achter meer regelgeving, omdat hij van mening is dat deze nodig zijn door het snelgroeiende volume van de stablecoin-markt. Allaire denkt dat als de stablecoin-markt niet snel wordt gereguleerd, dit "risico's voor de financiële markten en financiële stabiliteit" kan veroorzaken.

In de afgelopen maanden zijn stablecoins zoals Tether (USDT) massaal bekritiseerd vanwege hun rol bij het kunstmatig oppompen van de prijzen van cryptocurrencies zoals Bitcoin. Veel waarnemers wijzen erop dat de manier waarop bedrijven als Tether nieuwe munten uit het niets slaan precies dezelfde is als de manier waarop centrale banken fiat-valuta drukken - maar zullen overheidsregels dit echt kunnen veranderen?

KDA-prijs groeit met 87% - wordt Kadena het eerste blockchain-netwerk zonder kosten?

Kadena (KDA) is een relatief nieuwe altcoin die deze week het nieuws heeft gehaald door met meer dan 87% in prijs te stijgen, waardoor het de op één na best presterende asset in de top 100 is, alleen overtroffen door Loopring.

Kadena adverteert zichzelf als het eerste gedecentraliseerde netwerk zonder transactiekosten. Hoewel het netwerk als zodanig kosten met zich meebrengt, zullen ontwikkelaars van dApps die op Kadena zijn gebouwd, de mogelijkheid hebben om "crypto-tankstations" voor hun gebruikers te creëren. Maar zal het idee van dApps zonder kosten voldoende zijn om van KDA een van de grootste altcoins te maken?

Kadena koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram