Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin blijft steken op $64k terwijl de SEC een Spot Bitcoin ETF afwijst

Bitcoin ETF 

De Bitcoin koers zweeft momenteel rond de $64k aangezien het geen enkele vorm van herstel kon maken naar nieuwe all time highs. In plaats daarvan stond het de hele dag onder druk van de beren toen de koers onder $63k zakte en er een tijdje onder bleef. Altcoins daarentegen bleven stabiel en boekten geen noemenswaardige verdere verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS heeft de aanvraag van een bedrijf om een ​​Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) in het land aan te bieden, afgewezen. De aanvraag van Van Eck werd door de toezichthouder afgewezen, ondanks berichten dat de cryptosector nu voor het eerst een dergelijke goedkeuring zou kunnen krijgen. Daarover later meer.

Uit een Pew Research-enquête blijkt dat meer dan 16% van de Amerikaanse volwassenen op een bepaald moment in hun leven cryptocurrencies heeft gehad of ermee heeft gehandeld. Dit betekent dat alleen al in de VS 41 miljoen mensen op een gegeven moment direct contact hebben gehad met de crypto-sector, wat veel is, aangezien schattingen aantonen dat het aantal crypto-houders in de wereld rond de 200 miljoen ligt. Uit het onderzoek bleek ook dat de cryptosector nu veel populairder is bij het publiek en dat slechts 13% van de mensen er nog nooit van heeft gehoord. Dit alles is een behoorlijke stap voorwaarts ten opzichte van een Pew Research uit 2015 waaruit bleek dat slechts 1% van de Amerikanen tot dan toe ooit crypto had gehad.

Populaire ETH-portemonnee MyEtherWallet stelt gebruikers in staat om hun ETH-transacties als NFT's te minten. Deze ontwikkeling kwam na een aanzienlijke vraag van de Ethereum-gemeenschap, omdat ze dergelijke transacties in NFT's willen omzetten en deze willen veilen.

Shark Tank-ster Kevin O'Leary heeft onthuld dat ongeveer 10% van zijn totale portefeuille nu in cryptocurrencies zit. De reality-tv-investeerder onthulde dat dit aandeel was gestegen ten opzichte van de 6-7% die hij een tijdje terug bekend maakte. De oorzaak is de enorme stijging van de koersen van de belangrijke digitale activa.

Bitcoin koers vast op $ 64k

Bitcoin zit momenteel vast op $ 64k nadat het vandaagde weg omhoog niet wist te vinden. Integendeel, het moest de beren afweren die het op de hielen zaten en die in het spel zijn gekomen nadat Bitcoin eerder deze week een nieuw hoogtepunt van $ 69k had neergezet.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $64k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het begon te dalen om 2:50 uur. Daarna volgde een kat-en-muisspel tussen de stieren en de beren net onder de $64k-waardering, zonder duidelijke winnaar. Om 14.00 uur begon de koers boven $64k te stijgen. Het bereikte een 24-uurs hoogtepunt van $ 64,9k en is daar sindsdien grotendeels gebleven. Over het algemeen was Bitcoin veel minder volatiel dan de afgelopen dagen.

Bitcoin bevindt zich momenteel in een ongemakkelijke positie. Hoewel de statistieken laten zien dat een langdurige rally op de lange termijn het logische pad is, heeft de praktijk uitgewezen dat de weerstand van $ 70k niet makkelijk te overwinnen is en dat de koers daar wordt teruggeduwd. Voeg het toe aan de SEC-beslissing en we hebben een recept voor een prijsverlaging op korte termijn naar $60k. Dat kan echter teniet worden gedaan als BTC een sprong terug boven $ 67k kan maken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $1,21 biljoen en het aandeel in de cryptomarkt was 43,10%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Net als Bitcoin bleven de meeste altcoins de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Sommigen slaagden er echter in om wat koerswinst te pakken. Avalanche (AVAX) behoorde tot de grootste stijgers van vandaag en steeg in die tijd met 14,5%. Andere uitschieters waren Terra (LUNA, 6,5%), Binance Coin (BNB, 4%) en Crypto.com Coin (CRO, 9%).

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws…..

SEC verwerpt Van Eck Bitcoin ETF

De SEC heeft opnieuw een Bitcoin ETF in de Verenigde Staten afgewezen, ondanks dat een ommekeer in het beleid werd verwacht. Terwijl de topregulator Bitcoin-futures-gerelateerde ETF's als een primeur in het land heeft toegestaan, inclusief de recente ProShares.

Maar de langverwachte spot ETF-aanvraag werd afgewezen en dat had z’n weerslag op de koers, aangezien deze eerder op de dag daalde tot $63k. Het valt nog te bezien of de SEC überhaupt geneigd is om er dit jaar een toe te staan. Een pure Bitcoin ETF wordt gezien als een zeer nuttig financieel instrument voor handelaren en het lijkt erop dat de SEC gefixeerd is op het niet toestaan ​​ervan, ondanks enkele duidelijke argumenten om het wel te doen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram