Bitmain brengt superieure Bitcoin-miner op de markt, Bitcoin's hashrate schiet omhoog met 42%

 

Bitmain, de toonaangevende fabrikant van crypto mining-apparatuur, heeft de koning van BTC-miners onthuld. De ASIC (Application-Specific Integrated Circuit) werkt samen met het SHA256-algoritme van Bitcoin. Colin Wu, een ex-medewerker van Bitmain, kondigde de release aan op Twitter. Over de nieuwe apparatuur, S19XP genaamd, merkte Wu op dat het een enorme verbetering heeft in vergelijking met zijn voorgangers. Bitmain bevestigde de tweet van zijn voormalige werknemer en onthulde de nieuwe machine op een cryptominingconferentie in Dubai.

De S19 XP kan 140 terahashes per seconde (TH/s) aan rekenkracht afgeven, waardoor het de koning van BTC-miners tot nu toe is. Afgezien van een hogere verwerkingskracht, werkt de machine met een verhoogde efficiëntie.

Het verbruikt bijvoorbeeld 8,0 joule minder per terahash wanneer het wordt afgezet tegen zijn directe voorganger, de S19 Pro. Dit vertaalt zich naar ongeveer 27 procent minder energie voor elke terahash. Bitmain beweert ook dat deze voordelen kunnen worden geëxtrapoleerd om een ​​verhoogd vermogen op kilowattuurbasis aan te geven.

De fabrikant van cryptomining-rigs is bijvoorbeeld van mening dat S19 XP-gebruikers 37 procent meer hash-vermogen per KWh kunnen persen. De voeding van het apparaat heeft een vermogen van 3.010 watt.

De Antminer S19 XP zal pas volgend jaar beschikbaar zijn

Volgens de aankondiging zal de nieuwe apparatuur in juli volgend jaar beschikbaar zijn voor kopers in de detailhandel. Een paar institutionele Bitcoin-miners lijken de S19 XP al in bezit te hebben of staan ​​​​op het punt deze te bemachtigen. De geselecteerden zijn onder meer Greenidge Generation Holdings en Bitnile.

De uitvoerend voorzitter van Ault Global, de eigenaar van Bitnile, werd gespot tijdens de cryptominingconferentie in Dubai waar hij een overeenkomst met Bitmain ondertekende. Volgens Bitnile zullen de S19 XP's worden ingezet in het datacenter in Michigan.

Het bedrijf voegde eraan toe dat, afgezien van het vergroten van de rekenkracht op de Bitcoin-blockchain, de king BTC-miner centraal zal staan ​​m.b.t. zijn toekomstige inkomsten.

Greenidge, aan de andere kant, heeft niet precies bekendgemaakt waar het zijn Antminer S19 XP's zal huisvesten, maar zei dat het in Texas of South Carolina zal zijn "in een te ontwikkelen faciliteit." Greenidge voegde eraan toe dat de verzending van S19 XP's naar verwachting tussen juli en augustus volgend jaar zal aankomen.

Bitmain luistert naar oproepen om BTC-mining milieuvriendelijk te maken

Afgezien van een nieuwe Antminer met uitzonderlijke kracht, lijkt Bitmain te hebben overwogen om de apparatuur steeds milieuvriendelijker te maken.

Volgens een leidinggevende van Bitmain zet de fabrikant van Bitcoin-mijnbouwinstallaties zich in om "de ecologische voetafdruk van de Bitcoin-mijnindustrie te verbeteren". De directeur, Irene Gao, noemde de nieuwe Antminer zelfs "de groene Antminer S19 XP".

Gao voegde eraan toe dat het bedrijf "een beperkte editie produceert" van de nieuwe BTC-miner. Ze zei ook dat ze "koolstofcompensatiekredieten" zullen kopen om "100%" de hoeveelheid koolstofdioxide te compenseren die wordt uitgestoten tijdens de productie van de apparatuur.

Terwijl we wachten om de daadwerkelijke impact van de Antminer S19 XP te zien, is de hashrate van Bitcoin de afgelopen 90 dagen met ongeveer 42 procent omhooggeschoten. Momenteel heeft het netwerk een hashrate van ongeveer 157 exahashes per seconde (EH/s).

Veertien herkenbare BTC-miningpools zijn actief verbonden met de blockchain. "Onbekende" miners zijn goed voor iets meer dan 10 procent of meer dan 16 EH/s van de hashrate van het protocol.

In de afgelopen 90 dagen lijkt de hashpower de stijging van de Bitcoin-prijzen te hebben gevolgd. Gedurende deze tijd is de totale hashrate met 42 procent gestegen.

Antminer S19 XP kan miners meer dan $ 10 meer opleveren dan de snelste ASIC op de markt vandaag

In sommige gevallen overtrof de hashpower 180 EX/s, waardoor het 50 procent moeilijker werd om de toonaangevende cryptocurrency te minen. Toevallig is de prijs van Bitcoin sinds medio vorige maand grotendeels boven de 60.000 USD gebleven.

Op het moment van schrijven zijn Antpool (17,3%), F2pool (16,2%), Foundry USA (13,0%) en ViaBTC (12,1%) de grootsten de de afgelopen drie dagen van BTC-mijnpools die bijdragen aan de hashrate.

 

De op vier na grootste hashrate is afkomstig van onbekende of stealth-mijnwerkers die 11,0 procent bijdragen. Onder de bovenste Bitcoin-mijnpool bevinden zich tien andere pools die cumulatief goed zijn voor ongeveer 30 procent van de wereldwijde hashrate van het netwerk.

Volgens gegevens van AsicMinerValue verdienen winstgevende mining-apparaten elke dag tussen 34 en 45 USD aan winst volgens de huidige Bitcoin koers, mining-difficulty en elektriciteitskosten van ongeveer 0,07 USD per kWh.

De BTC-miningplatforms met het hoogste rendement zijn Bitmain's Antminer S19 Pro en de Microbt Whatsminer M30S++. Op basis van dezelfde normen zou de nieuwste Bitcoin-miner van Bitmain, Antminer S19 XP, elke 24 uur ongeveer 58 USD aan winst binnenhalen met behulp van zijn 140 TH/s-engine.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram