Bitcoin staat nog steeds op $ 64k terwijl het netwerk de Taproot-upgrade verwelkomt

 

De Bitcoin koers blijft op het moment van schrijven steken rond de $64k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had over het algemeen een saai weekend, aangezien de koers niet echt van z’n plaats kwam. Altcoins daarentegen boekten de afgelopen 24 uur grotendeels wat verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de laatste grote upgrade van Bitcoin, de Taproot Fork, is met succes geïmplementeerd op het netwerk. De nieuwe aanpak is bedoeld om de privacy op het netwerk te verbeteren en de functies voor slimme contracten te verbeteren. Daarover later meer.

Grote internationale merken experimenteren met NFT via het Web 3.0 oftewel Metaverse. Wat is de Metaverse, vraag je je misschien af? Metaverse is een uitdrukking die Neal Stephenson in 1992 in zijn roman heeft bedacht. Daarin communiceren mensen met elkaar via softwaregerichte avatars in een digitale interface. Hoewel de metaverse of Web 3.0 geen directe verwijzing is naar zo'n dystopische situatie, bevat het wel de huidige grondrealiteit waarin de leefwereld van mensen meer gedigitaliseerd is dan ooit. Grote techbedrijven investeren hier fors in, zodat ze in de toekomst een groot aandeel hebben in een overweldigend digitaal bestaan.

Stablecoins verkeren in een versterkte existentiële strijd om in de nabije toekomst relevant te blijven. Terwijl USD stablecoins zoals Tether, USDC, Paxos, Binance USD en anderen een steunpilaar zijn van de cryptowereld van vandaag, zullen ze waarschijnlijk binnenkort worden uitgedaagd door Central Bank Digital Currencies (CBDC's). De regeringen zijn op hun hoede voor de kracht van stablecoins omdat ze het huidige fiscale systeem omzeilen met een eigen grootboek en overdrachtsmechanisme. Ze kunnen Tether en anderen dwingen zich terug te trekken door dergelijke CBDC's te verplichten. Ze kunnen echter met problemen worden geconfronteerd, aangezien de CBDC's over het algemeen veel meer gecentraliseerd zijn en meer eigen problemen hebben. Op dit moment zijn er al ongeveer 7 nieuwe CBDC's gelanceerd met nog ongeveer 17 in de pijplijn volgens de CBDC-tracker van Atlantic Council.

Bitcoin koers vast op $ 64k

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 64,1k op het moment van schrijven. Ondanks een eerdere poging om de koers boven $65k te laten stijgen, is de cryptocurrency nog steeds gedwongen terug te keren naar het bekende prijsniveau van $64k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de digitale valuta rond de $64k. De BTC koers handelde een tijdje zijwaarts tot ongeveer 1 uur 's nachts toen hij begon te stijgen. Het ging boven $65k en bereikte een hoogtepunt van $65,3k in een enkele candle. Dit zou echter de hoogste waardering zijn die de digitale valuta vandaag zou hebben, aangezien de koers niet verder ging. Het kwam in een mum van tijd terug onder $ 65k en verloor vervolgens in de loop van de tijd meer waarde. Aan het einde van de dag was de Bitcoin koers terug rond de startprijs en voor de derde dag op rij sluit de koers rond dit niveau.

Bitcoin wordt momenteel geconfronteerd met een beetje druk van de beren die het dwingen om de bull run voorlopig te pauzeren. De strijd onder $65k is aan het opwarmen en of de beren zullen op korte termijn slagen, of de stieren zullen dat doen. Als de beren erin slagen, zullen ze de koers naar beneden duwen tot minstens $60k en misschien zelfs lager. Voor de stieren is een uitbraak van meer dan $67k nodig om te proberen de bull run voort te zetten en de weerstand van $70k uit te dagen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $1,21 biljoen op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 43,45%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur verliezen. De grootste verliezers waren Ethereum (ETH, -2,5%), Polkadot (DOT, -3,5%), Avalanche (AVAX, -3,5%), Terra (LUNA, -4%) en Algorand (ALGO, -7%). Litecoin (LTC, 4%) en Shiba Inu (SHIBA, 2%) waren in deze periode de grote winnaars.

Litecoin koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bitcoin ondergaat met succes taproot-upgrade

Bitcoin heeft net zijn eerste grote update in jaren gehad. De Taproot-update was al in 2018 voorgesteld en het duurde drie jaar om het van de tekentafel naar de consensus-blockchain zelf te brengen.

Daarentegen heeft Ethereum gedurende deze periode meer dan een dozijn van dergelijke updates gehad. Dit heeft meer te maken met het feit dat het Ethereum Core-team hun bewegingen op de rest van het netwerk kan dicteren, terwijl Bitcoin veel meer gedecentraliseerd is en als gevolg daarvan veel meer tijd kost om hier consensus te bereiken.

De Taproot-update was een grotendeels niet-controversiële upgrade die resulteerde in betere privacyfuncties en verbeterde slimme contracten. Voorheen was de programmeerkant van Bitcoin over het algemeen en ook qua ontwerp zeer beperkt. Met deze nieuwe update is het afwachten hoe de ontwikkelaarsgemeenschap erop zal reageren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram