Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stijgt naar $ 66,3k, maar stort later in

 

De Bitcoin koers staat momenteel op $64k op het moment van schrijven, ondanks een relatief gezonde koersstijging eerder op de dag. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie was op zoek naar een duurzame prijsstijging, maar kwam opnieuw de beren tegen die het later op de dag terugtrokken naar $ 64k. Altcoins aan de andere kant hadden een grotendeels onverschillige dag en rapporteerden zelf niet veel prijsactie. Daarover later meer.

Ander nieuws: de nieuwe burgemeester van de stad New York wil van de stad een cryptohub maken. Ondanks zijn beperkte bevoegdheden om precies dat te doen, wil hij een aantal solide stappen zetten en de publieke steun achter zich krijgen.

De inspanningen van Elon Musk om de koers van Tesla-aandelen te verlagen, werpen hun vruchten af, aangezien het aandeel de afgelopen week alleen al een aanzienlijke klap van 24% heeft gekregen. De grootste EV-fabrikant ter wereld is het afgelopen jaar een openbaring geweest op de markten, maar Musk probeert nu zijn explosieve traject te saboteren. Daarover later meer.

De populaire Nederlandse handelaar en cryptomarktexpert Michael Van de Poppe is van mening dat de lange termijnvooruitzichten voor Bitcoin over het algemeen behoorlijk optimistisch zijn. Hij vergeleek de huidige on-chain-statistieken met de opgestookte sfeer aan het begin van het jaar en verklaarde dat de digitale valuta nog een lange weg te gaan heeft. Hij gaf echter wel toe dat Bitcoin overtuigend boven $ 67k moet gaan om de onmiddellijke bullish setup opnieuw op te starten.

Een lid van de Londense gemeenteraad heeft opgeroepen tot een algemeen verbod op crypto-advertenties in het openbaar vervoersysteem van de stad. Sian Berry, het lid in kwestie, is van mening dat de huidige crypto-boom net zo gevaarlijk is als gokken en moet worden aangelijnd, vooral op openbare plaatsen. Het is echter niet zeker hoeveel steun er is voor het algemene verbod van Berry. Hoewel sommige digitale valuta's die op de markt worden gebracht, over het algemeen behoorlijk riskant zijn, is het vergelijken van de hele $ 3 biljoen plus-industrie met gokken een overdrijving die getuigt van ofwel een regelgevende havik of pure onwetendheid.

De stijging van de Bitcoin koers boven $66k was van korte duur

Bitcoin steeg eerder op de dag boven $66k, maar de prijsstijging bleek slechts een kortetermijnstunt te zijn. Het digitale activum zou naar verwachting overtuigend boven $ 66k gaan om de rally weer een kickstart te geven, maar kwam tekort en keerde terun naar de startlijn.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $64k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond middernacht echt begon op te stijgen. Het steeg sterk naar $66k en daarna binnen een uur of zo verder. Het was echter moeilijk verdere vooruitgang te boeken en de koers begon in plaats daarvan zijwaarts te handelen. Het bleef hier lange tijd, maar niet voordat het een 5-daagse high van ongeveer $ 66,3k noteerde. Om 13.00 uur maakten de uitgeputte stieren opnieuw plaats voor de beren, waardoor de koers binnen een paar uur terugkwam op ongeveer $ 64k en de vroege ochtendstijging teniet werd gedaan.

Bitcoin aarzelt momenteel over de voortzetting van de bullrun. Sommige zetten boven $65k zijn geneutraliseerd door de beren die er alles aan doen om het moeilijk te maken. Daarom is een sterke stijging naar $67k en hoger nodig om uit hun greep te komen. De beren hebben echter andere ideeën en willen de koers naar $60k en lager trekken. Ze kunnen dat zeker bereiken, maar de langetermijnvooruitzichten zijn nog steeds behoorlijk optimistisch en on-chain analytics ondersteunen dat.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $1,21 biljoen en het aandeel in de cryptomarkt was 43,37%, vrijwel onveranderd ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Zeer weinig munten konden enige winst boeken, waaronder Solana (SOL, 2%), Shiba Inu (SHIBA, 4,5%), Avalanche (AVAX, 3%) en Crypto.com (CRO, 9,8%).

Bitcoin koers grafiek 

In ander nieuws….

Elon Musk stuurt Tesla aandelenkoers naar beneden

Elon Musk heeft verklaard dat hij binnenkort meer van zijn Tesla-aandelen zou kunnen verkopen, een verklaring die eerder vandaag de aandelen van de EV-autofabrikant verder naar beneden heeft gebracht. Het handelt nu onder de $1000 (rond de $990) op het moment van schrijven, een daling van $1.250 aan het begin van deze maand. Musk had eerder verklaard dat hij dacht dat de aandelenkoers van Tesla hoog was en nu probeert hij zijn woorden in actie te vertalen, door er miljarden van te dumpen.

Musk had vroeger ook enige invloed op de cryptomarkten, maar die tijd is allang voorbij en veel van zijn crypto-tweets halen niet eens het nieuws. Zijn invloed op de aandelen van zijn eigen bedrijf is echter nog steeds sterk vanwege de $ 200 miljard aan aandelen die hij bezit en dat is nu te zien.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram