Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stoot opnieuw door de 10.000 dollar grens

toekomst bitcoin koers positief

Koers Bitcoin breekt uit tot boven tienduizend dollar

De Bitcoin koers is vandaag opnieuw door de 10.000 dollar grens gebroken. Na een wekenlange periode van (voor Bitcoin ongebruikelijke) lage volatiliteit, is de koers sinds een paar dagen aan een opmars bezig. Dit resulteerde vandaag in een doorbraak van het psychologisch belangrijke niveau van 10.000 dollar, waarna de koers even $10.270 aantikte om vervolgens weer wat terug te zakken. Op 20 juli werd nog $9175 voor één Bitcoin betaald. Inmiddels staat de koers (op moment van schrijven) op $9100 (BitMex). Dat komt overeen met een Bitcoin koers in Euro’s van 8463.

bitcoin koers BitMex 

Hoe belangrijk is de $10.000 grens voor Bitcoin?

Zoals gezegd ligt op $10.000 een psychologisch belangrijke barrière voor de Bitcoin koers. Dat zie je vaker bij mooie ronde getallen die tot de verbeelding spreken. Mensen kennen er een bepaalde waarde of betekenis aan toe en dan wordt het vanzelf belangrijk. In het geval van de Bitcoin koers kunnen er momenteel echter vraagtekens worden gezet bij hoeveel waarde dit niveau nog werkelijk heeft. De $10.000 barrière is namelijk al een aantal malen doorbroken de afgelopen maanden, waarna de koers iedere keer weer terugviel.

Werkelijk belangrijke weerstand ligt op S10.500 - $10.600

Iedere keer wanneer de Bitcoin koers door de tienduizend dollar grens schoot de afgelopen maanden, stopte de opmars van de cryptomunt bij $10.500 - $10.600. Dit is al gaande sinds eind oktober vorig jaar. We kunnen dus gerust stellen dat de werkelijk belangrijke weerstand op dat niveau ligt, ondanks alle media aandacht voor het tot de verbeelding sprekende $10.000 niveau.

bitcoin koers

Wind in de zeilen van de Bitcoin koers

Veel analisten verwachten nog dit jaar een uitbraak van de Bitcoin koers richting de oude top uit 2017 op bijna $20.000. Maar zoals gezegd moet daar eerst de weerstand op $10600 voor worden doorbroken. Wanneer dat gebeurd dan zouden we best wel eens een versnelling van de koersstijging kunnen gaan zien.

De kans op zo’n koersstijging wordt steeds groter aangezien er een aantal positieve invloeden zijn die Bitcoin in de kaart spelen. Één daarvan is de enorme monetaire verruiming die is ingezet door centrale banken wereldwijd (o.a. FED en ECB) om de economische gevolgen van de Covid-19 pandemie te verzachten. De angst onder beleggers is dat dat op termijn forse inflatie gaat veroorzaken.  In de sterk Om die reden vluchten ze in assets die bescherming bieden tegen inflatie. Dit was de afgelopen maanden al terug te zien in de sterk gestegen goudprijs en meer recent ook de enorme koerssprong van de zilverprijs. Wellicht is het nu de beurt van Bitcoin om te profiteren van deze trend aangezien Bitcoin door velen ook gezien wordt als hedge tegen inflatie. Om die reden wordt het ook wel het digitale goud genoemd.

Een tweede positieve invloed die momenteel speelt voor de Bitcoin koers is de Bitcoin halving die op 11 mei van dit jaar plaats vond. Hierbij werd de beloning voor Bitcoin miners gehalveerd. De geschiedenis leert dat een paar maanden na iedere halving een nieuwe krachtige bullrun startte die Bitcoin tot ver boven z’n oude all time high bracht.

Of we dat dit jaar weer gaan zien zullen we moeten afwachten. De koersstijging van de afgelopen dagen smaakt in ieder geval naar meer.

 

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Kijk eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.