Bitcoin zakt onder de $60k terwijl een walvis 207 BTC ophaalt tegen een prijs van $62k

 

Bitcoin kreeg vandaag een aanval door de beren te verduren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie daalde scherp van rond de $64k tot $58,7k  voordat hij weer herstelde naar ongeveer $60k. Altcoins boekte diepere prijsdalingen voordat ook zijeen voorzichtig herstel lieten zien op het moment van schrijven. Daarover later meer.

Ander nieuws: De laatste daling van de Bitcoin koers heeft een aantal grote kopers in staat gesteld om in te springen en relatief goedkope Bitcoin op te pikken. Volgens on-chain analytics heeft een walvis (grote houder) voor ongeveer $ 12,8 miljoen aan Bitcoin gekocht toen het ongeveer $ 62k was. Daarover later meer.

Ripple, het bedrijf achter de XRP-cryptocurrency, heeft regelgevingsvoorstellen geschetst voor de toekomst van de cryptosector in de Verenigde Staten. Het voorstel schetst een sandbox-benadering en betere publiek-private communicatie als belangrijkste aspecten voor de toekomst. Ripple is momenteel verwikkeld in een 11 maanden durende zaak met de Amerikaanse SEC (Security and Exchange Commission) met betrekking tot de XRP-crowdsale. De zaak nadert zijn einde, maar geen van beide partijen lijkt duidelijk de overhand te hebben.

Pro-crypto internetbrowser Brave heeft een officiële crypto-portemonnee onthuld die rechtstreeks in de browser is ingebouwd. Nu kunnen gebruikers eenvoudig de browser downloaden en transacties uitvoeren met de ingebouwde wallet. De stap is gemaakt om duistere portemonnee-extensies van derden aan te pakken die de populaire privacygerichte browser overspoelden.

De regering van Israël heeft nieuwe anti-witwasregels (AML) voor de cryptosector aangekondigd. De regelgevende autoriteiten herzien ook licenties voor crypto-exchanges in het land. Hoewel Israël een beetje een crypto-succes is geweest in het Midden-Oosten, staat het voor uitdagingen omdat hen vijandige organisaties veel geld blijven krijgen via de P2P-cryptocurrencies die niet worden beïnvloed door sancties. Daarom is Israël in actie gekomen.

De Bitcoin koers zakt onder $60k

Bitcoin zakte eerder op de dag onder de $60k. De beweging kwam nadat de beren de koers verder onder druk zetten, waardoor deze onder de gebruikelijke kalmte van $64k zakte en weer in de strijdzone terechtkwam.

De afgelopen 24 uur begonnen met de digitale valuta rond de $64k. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat het waarde begon te verliezen. Om 1 uur 's nachts begon de trend naar beneden te verschuiven, maar langzaam. Om 5 uur 's ochtends stond de BTC koers geparkeerd op ongeveer $ 60k en het leek niet in de stemming voor een snel herstel naar eerdere niveaus. BTC zakte verder tot ongeveer 11 uur 's ochtends en brak de steun van $ 60k even. Het keerde op een gegeven moment terug naar $ 58,7k op Binance voordat hij een klein herstel maakte naar $ 60k. Het is daar grotendeels gebleven tot de tijd van publicatie.

De daling naar $60k kan als een relatief gezonde daling worden beschouwd, ondanks het feit dat verschillende longs worden geliquideerd en dergelijke. De stieren moeten hun batterijen opladen voor een nieuwe aanval op $ 70k en meer en dit zal precies dat bereiken. Verdere prijsacties hieronder zullen de bullish situatie op de lange termijn echter in de problemen brengen. Kleine bewegingen onder de $60k zijn prima, maar een grote zet zou de beren zeker weer in het kortetermijnbeeld kunnen brengen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,12 biljoen en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 43,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten eerder op de dag zelfs grotere verliezen dan die van Bitcoin, omdat de markt een kleine uitverkoop kende. Enkele van de grootste verliezers van vandaag waren Binance Coin (BNB, -9,5%), Polkadot (DOT, -10,5%), Dogecoin (DOGE, -9%), Shiba Inu (SHIBA, -12,5%), Chainlink (LINK, - 12%), Litecoin (LTC, -13%), Bitcoin Cash (BCH, -11%) en Polygon (MATIC, -11%).

Polkadot koers grafiek 

In ander nieuws….

Bitcoin-uitverkoop zorgt ervoor dat walvis voor $12,8 miljoen bitcoin koopt

On-chain analyses tonen aan dat een grote Bitcoin-speler 207 BTC ($12,8 miljoen) aan zijn wallet heeft toegevoegd toen de prijs eerder vandaag rond de $62k lag. De koers daalde eerder op de dag scherp tot $ 58,8k, waardoor verschillende mensen de kans kregen om de cryptovaluta tegen een relatief lagere prijs te krijgen.

De walvis in kwestie heeft nu een gigantische 193.433.46915660 BTC in zijn bezit, met een totale waarde van ongeveer $ 11 miljard. Kopers moeten echter op hun hoede zijn dat de distributiefase in de bullmarkt is begonnen. Dit geeft aan dat de bullmarkt aan het opwarmen is en op weg is naar een climax. Dit gebeurt wanneer veel cryptovaluta van eigenaar verandert van verkopende van walvissen naar kopende walvissen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram