Bitcoin test $60k-steun meerdere keren en problemen met Mt Gox en BitConnect zijn bijna opgelost

 

Bitcoin stond vandaag weer onder druk van beren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ging eerder op de dag verschillende keren onder de $60k, terwijl de beren de druk opvoerden, maar elke keer veerde de koers terug, maar niet overtuigend. Over het algemeen was heteen grote patstelling, aangezien de koers sloot op iets meer dan $60k. Altcoins worstelden eerder ook met hun eigen corrigerende krachten. Daarover later meer.

Ander nieuws: twee grote problemen met langdurige crypto-geschillen naderen hun oplossing. Ten eerste de gehackte crypto-exchange Mt Gox en het frauduleuze BitConnect ponzi-schema. Beiden naderen nu de financiële compensatie voor de getroffenen, vele jaren nadat ze zijn ontstaan. Daarover later meer.

Nog twee sportteams hebben aangekondigd dat ze de mogelijkheid van Bitcoin-betaling / sponsoring aan hun spelers zouden geven. Het Australische honkbalteam Perth Heat en het in de VS gevestigde Houston Rockets hebben beide deze stap aangekondigd na een soortgelijke stap van vele andere sportclubs over de hele wereld.

Blockchain-infrastructuurontwikkelaar ConsenSys heeft een enorme waardering van $ 3,2 miljard bereikt na een laatste financieringsronde. Het wordt momenteel geleid door de mede-oprichter van Ethereum, Joseph Lubin, en heeft geholpen bij het maken van grote doorbraken in de sector, waardoor het in de loop der jaren de status van miljardenbedrijf heeft verdiend.

Binance Chain heeft het hoogste aantal transacties in zijn geschiedenis geregistreerd. Het blockchain-project ziet nieuwe acceptatieniveaus naarmate het gebruik van programmeerbare bedrijfsnetwerken in een stroomversnelling komt. Binance zelf verandert zijn bedrijfsmodel om regelgeving van regeringen over de hele wereld te implementeren. Changpeng Zhao, de CEO van het bedrijf, heeft volledige KYC-compliance aangekondigd, maar heeft ook verklaard dat het platform ongeveer 3% van zijn gebruikers heeft verloren vanwege de strenge nieuwe regels.

Bitcoin test meerdere keren de steun van $60k

Bitcoin bracht het grootste deel van de dag door met het weerstaan ​​van de beren die het de diepten in probeerden te trekken. De cryptocurrency vloog vorige week nog hoog toen het een nieuwe high van $69k plaatste, maar vooruitgang boven dit niveau bleek een te grote uitdaging te zijn en het is nu teruggevallen naar $60k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $60,1k. De koers testte de ondersteuningsniveaus van $60k meerdere keren gedurende de dag naarmate de strijd tussen de beren en stieren heviger werd. Tweemaal zakte het zelfs onder de $ 59k, eerst om 4 uur 's ochtends en later om 11:40 uur. De cryptocurrency herstelde zich echter beide keren boven $ 60k. Maar de daling naar $ 60k heeft de vechtlust in de beren nieuw leven ingeblazen en ze willen de bullish setup teniet doen.

Bitcoin consolideert rond het steunniveau van $ 60k en de winnaar zal waarschijnlijk de kortetermijntrend voor de rest van de maand bepalen. Voor de stieren is de langetermijn trend nog steeds in hun voordeel en ze verdedigen de belangrijkste steunniveaus. De beren zijn er met succes in geslaagd om de volledige bullish setup teniet te doen en ze testen nu de ondersteuningsniveaus. Beiden kunnen profiteren van de recente actie, maar er kan er maar één de winnaar zijn in het scenario, in ieder geval op korte termijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,14 biljoen en het aandeel in de cryptomarkt was 44,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins hebben het moeilijk

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hadden over het algemeen een trage dag en velen van hen plaatsten nieuwe wekelijkse dieptepunten voordat ze wat laat herstel hadden. Toch was de algehele verandering negatief, waardoor Bitcoin een deel van zijn dominantie kon terugwinnen. De grootste verliezers van vandaag waren Solana (SOL, -4%), Cardano (ADA, -2%), Shiba Inu (SHIBA, -1,8%), Terra (LUNA, -1,5%) en Litecoin (LTC, -1,5%) . Avalanche (AVAX, 15%) en Crypto.com (CRO, 22%) behoorden tot de grote winnaars van vandaag.

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws…..

Mt.Gox en BitConnect slachtoffers zijn dicht bij het treffen van een regeling

De schandalen van Mount Gox en BitConnect naderen beide een duidelijke oplossing. Beide afleveringen zorgden voor schaamte voor de digitale valutasector en het is goed dat beide hun einde naderen.

Mt. Gox was de grootste crypto-exchange in 2014 toen het de grootste hack in aantallen BTC in de geschiedenis van digitale valuta onderging. Meer dan 850.000 BTC (toen $ 450 miljoen en tegenwoordig $ 51 miljard waard) zijn verloren gegaan aan hackers. Er werd heel weinig teruggevorderd en nu wordt 150.000 BTC teruggegeven aan de getroffenen, wat nog steeds $ 9 miljard is en nu een aanzienlijk bedrag.

BitConnect was een ponzi-schema en was ooit een van de top 5 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Ondanks analisten en pro-cryptogroepen die het publiek waarschuwden om er niet in te investeren, deed het publiek dat wel en verloor een hoop geld toen het frauduleuze plan instortte. Nu verkoopt het Amerikaanse ministerie van Justitie $ 56 miljoen aan crypto om de slachtoffers te compenseren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram