Skip to main content

Bitcoin nieuws

Amerikaanse senatoren proberen de omstreden crypto-passage in de infrastructuurwet aan te passen

 

Maandag ondertekende de president van de Verenigde Staten, Joe Biden, de infrastructuurwet, ondanks een controversiële passage over cryptocurrencies. De cryptocurrency-gemeenschap had opgemerkt dat het wetsvoorstel het woord "broker" gebruikte om te verwijzen naar iedereen die met cryptocurrencies werkt, inclusief miners, stakers en wallet-ontwikkelaars.

Als brokers moeten ze opereren binnen de belastingrichtlijnen die zijn uiteengezet door de belastingwaakhond van het land, IRS (Internal Revenue Service). De dubbelzinnige definitie van een broker trok de aandacht van de crypto-industrie.

Afgezien van een brede definitie van aan virtuele valuta gerelateerde activiteiten, was de industrie ook ontevreden over andere vereisten. Degenen die virtuele activa ontvangen met een waarde van meer dan $ 10.000, moeten bijvoorbeeld de gegevens van de afzender verzamelen en dit melden aan de relevante overheidsinstantie.

In een gesprek met CNBC zei Shehan Chandrasekera, het hoofd van de belastingdienst van ConTracker, dat de gegevens die aan de IRS worden gerapporteerd "voor het grootste deel onnauwkeurig zullen zijn, omdat [brokers zoals] beurzen geen zicht hebben op wat je in je eigen wallet hebt of wat je doet in de Decentralized finance of DeFi-applicaties.

Sommige waarnemers hebben beweerd dat dergelijke regels niet van toepassing zijn op cryptocurrencies en andere op blockchain gebaseerde sectoren zoals NFT's (non-fungible tokens).

Cryptocurrencies "are here to stay", zei senator Cynthia Lummis

Ondanks dat ze bij wet zijn ondertekend, zullen de nieuwe regels pas in januari 2024 van kracht worden. Crypto-vriendelijke Amerikaanse senatoren zijn van plan om te proberen de infrastructuurwet m.b.t. crypto aan te passen.

Senator Cynthia Lummis en Ron Wyden hebben bijvoorbeeld een wetsvoorstel ingediend om de controverses rond cryptocurrency-regels in de infrastructuurwet van $ 1,2 biljoen te stroomlijnen.

Volgens Wyden is de stand-alone crypto-wet bedoeld om entiteiten die zich richten op de blockchain en cryptocurrency "wallets" vrij te stellen van de zojuist goedgekeurde rapportagerichtlijnen.

Lummis merkte ook op dat virtuele valuta "are here to stay", en dat de beslissingen die nu worden genomen, "ver in de toekomst gevolgen zullen hebben". Terwijl ze de negatieve impact van de huidige regels erkende, zei ze dat de VS moeten werken aan "het bevorderen van innovatie, niet het verstikken ervan".

Senator Ted Cruz heeft zich ook aangesloten bij de inspanningen om de dubbelzinnige crypto-clausule in de infrastructuurwet terug te dringen.

Cruz kondigde de introductie aan van wetgeving om de "verwoestende aanvallen" van de infrastructuurwet in te trekken en merkte op dat de infrastructuurwet "te brede en slecht opgestelde" crypto-regelgeving heeft. Cruz was het met Lummis eens dat de regels, in hun huidige vorm, "innovatie in de [crypto]-industrie verstikken."

Het mislukte omdat sommigen senatoren van gedachten veranderden

Voorstanders van de crypto-industrie probeerden deze veranderingen al door te voeren nog voordat de wet naar Biden werd gestuurd. Een deel van de industrie is van mening dat sommige wetgevers die hadden gezworen de amendementen te steunen, op het laatste moment van gedachten zijn veranderd.

“Een van die politici is senator Kyrsten Sinema, bij wie de industrie aan het lobbyen was om de belastingtaal te veranderen in een infrastructuurwet die ze mede had gesponsord. En raad eens? Ze is van gedachten veranderd”, merkte Roger Sollenberger op, een politiek verslaggever bij The Daily Beast.

Terwijl pro-crypto Amerikaanse senatoren de te brede crypto-regelgeving van de infrastructuurwet willen intrekken, heeft een Japanse rechtbank aanwijzingen gegeven over het rehabilitatieplan voor de schuldeisers van Mount Gox.

In een aankondiging op dinsdag zei Nobuaki Kobayashi, de trustee voor de inmiddels ter ziele gegane Bitcoin (BTC) exchange, dat het plan "definitief en bindend" is. Het plan werd voor het eerst ingediend in februari bij de districtsrechtbank van Tokio. Dit markeert bijna het einde van een rechtszaak die in 2018 begon.

Het is onwaarschijnlijk dat de schuldeisers van Mount Gox nog dit jaar zullen worden betaald

De schuldeisers van Mount Gox wilden gecompenseerd worden nadat de Bitcoin-exchange in 2014 ten onder ging. Het is echter niet duidelijk hoeveel elke schuldeiser zal krijgen, en Kobayashi belooft meer details van het terugbetalingsproces te verstrekken.

Hoewel de trustee van Mount Gox niet heeft bekendgemaakt of crediteuren zullen worden gecompenseerd met fiat of Bitcoin (BTC), moeten crediteuren hun bankrekeningen opgeven.

De aankondiging van Kobayashi komt meer dan een maand nadat ongeveer 83 procent van de schuldeisers van Mount Gox instemde met een voorlopig rehabilitatieplan. Door de gebeurtenissen die tot de aankondiging hebben geleid, zijn sommigen echter sceptisch over de betalingen.

Bijvoorbeeld, @BitGeck0, die beweert een van de schuldeisers te zijn, zei dat de beslissing van de rechtbank naar hen was gestuurd "voordat er iets openbaar werd gemaakt".

Echter, “wanneer ik inlog op de MT. Gox-portaal, ik zie er ook niets over. Daarom denk ik dat deze geruchten bulls**t zijn.” Een andere Twitter-gebruiker merkte op dat het onwaarschijnlijk is dat de "Mt. Gox-claims nog dit jaar worden uitbetaald.”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram