Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder $58.000 en gegevens tonen aan dat jonge HODLers nog steeds weigeren te verkopen

 

Bitcoin kreeg eerder vandaag te maken met een nieuwe golf van neerwaartse actie toen de koers kort onder $ 58k daalde om op een gegeven moment een laagste punt in 1 maand van ongeveer $ 57k te noteren. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie herstelde zich echter iets voor het ter perse gaan van dit artikel, maar de algemene vooruitzichten voor de korte termijn zijn nog steeds neerwaarts gericht. Altcoins gingen ook door met grote koersdalingen, op enkele uitschieters na. Daarover later meer.

Ander nieuws: gegevens van een on-chain-analyse laten zien dat de gebruikers die Bitcoin gemiddeld voor ongeveer $ 20k kochten op dit moment nog steeds weigeren winst te nemen. De gegevens laten ook zien dat langere HODLers ook nog steeds vasthouden aan hun crypto-voorraad en niet op korte termijn willen verkopen. Daarover later meer.

De regering van India wil mogelijk de belasting op crypto-exchanges in de nabije toekomst verlagen van de huidige 18% naar 1% om investeringen in de sector te stimuleren. De kwestie blijft echter diep gepolariseerd onder de wetgevers van het land, aangezien de voordelen van de sector altijd worden overschaduwd door regelgevende haviken die bang zijn voor het gedecentraliseerde karakter ervan.

De Bank of Russia heeft meer details bekendgemaakt over haar nieuwe Central Bank Digital Currency (CBDC)-raamwerk. Volgens deze benadering zal de bank de transactiekosten van het CBDC-ecosysteem innen, die lager zullen worden gehouden dan de huidige reguliere aftrekposten voor banktransacties. Het wordt naar verwachting de opvolger van het in 2019 geïntroduceerde Russian Faster Payments System (FPS) dat een succes was voor transacties met kleinere bedragen.

Time Magazine heeft een samenwerking aangekondigd met Galaxy Digital waardoor het ETH in bezit zal krijgen. Een van de oudste tijdschriften ter wereld is deze samenwerking aangegaan met het bedrijf van Bitcoin-miljardair Mike Novogratz om een ​​sterkere positie te verwerven in de opkomende sector. Het wil ook zijn eerste stappen zetten in het geheel nieuwe Metaverse-concept door de associatie met Galaxy Digital.

Bitcoin zakt onder $58k

De Bitcoin koers daalde eerder vandaag aanzienlijk toen de beren in actie kwamen om het bull-feest van november te bederven. Tot dusver was de maand over het algemeen een gemengd tafereel, aangezien de koers voor het eerst een nieuw hoogtepunt van ongeveer $ 69k bereikte, maar sindsdien is gezakt tot onder $ 60k en daar is gebleven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $60k. Het bewoog een tijdje zijwaarts, maar rond 2.30 uur 's nachts begon het te stijgen. Vervolgens zette het een 24-uurs hoogtepunt neer van ongeveer $ 60.93k, maar ging vanaf daar niet meer verder. Daarna begon het naar beneden te komen. Eerst ging het onder de $60k en toen rond 15.50 uur kwamen de beren weer in actie en begonnen het verder naar beneden te duwen. Tegen 18:00 uur had het een laagste punt in een maand van $56.9k opgetekend voordat het een klein herstel maakte naar $58k op het moment van schrijven.

Terwijl beren eerder vandaag een grote slag probeerden te slaan, werden ze uiteindelijk gestopt en de stieren kunnen deze neerwaartse beweging uitwissen door opnieuw boven $ 60k te gaan. Als de beren de koers echter onder de $60k kunnen houden, blijft de druk op de bulls om te reageren en aangezien ze er op dit moment zelf zwak uitzien, kan dit deuren openen voor een prijsdaling naar $55k of zelfs lager. De langetermijntrend is echter nog steeds in het voordeel van stieren en een beetje koopactiviteit kan ervoor zorgen dat ze hun verloren kracht al na een week of zo terugkrijgen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,09 biljoen en het aandeel in de totale cryptomarkt was 43,8%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies hebben de afgelopen 24 uur ook wat waarde verloren. Sommige munten meldden echter ongebruikelijk gedrag. Ten eerste steeg Algorand (ALGO) met meer dan 100% en zakte vervolgens in enkele minuten terug naar zijn oorspronkelijke waarde en zelfs verder. Avalanche (AVAX) boekte ook een nieuwe all time high van rond de $ 110, voordat hij terugviel naar ongeveer $ 100 op het moment van schrijven. Afgezien van deze twee, verliest het grootste deel van de markt in deze periode vooral waarde. De verliezen voor topmunten varieerden van -3% tot -10%.

Algorand koers grafiek 

In ander nieuws

Nieuwe HODLers weigeren winst te nemen ondanks recente recordhoogtes

Volgens een recent onderzoek van de analysewebsite HODL Waves, willen nieuwe Bitcoin-gebruikers hun crypto niet verkopen en hebben ze dat ook niet gedaan, ook al heeft de Bitcoin koers recordhoogtes van rond de $69k geboekt. Afgezien daarvan hebben sommige oudere HODLers hun crypto verkocht, maar slechts in geringe mate, terwijl de oudste HODLers standvastig zijn gebleven en op geen enkel moment in de stemming zijn geweest om te verkopen, en dat zullen ze waarschijnlijk voorlopig ook niet doen. Over het algemeen zijn jonge HODLers nu de grootste crypto-bezittende entiteit in de sector.

Dit patroon van de oudere HODLers wordt verwacht omdat mensen die al 4-5 jaar Bitcoin bezitten wat winst willen nemen, maar waarom zijn de jongere HODLers (6 maanden-1 jaar HODL-periode) niet aan het verkopen. Het antwoord is dat velen van hen geloven dat de cryptocurrency nog een lange weg te gaan heeft en dat ze niet zullen beginnen met verkopen totdat het zover is. Het wordt daarom zeker een interessant einde van 2021.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram