Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt iets tot $ 58k, maar angst neemt toe onder beleggers

 

De Bitcoin koers staat momenteel op ongeveer $ 58k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie boekte een klein herstel nadat hij eerder op de dag verder naar beneden was gegaan tot $ 56k. Altcoins maakten daarentegen sterkere herstelacties en deden het beter dan Bitcoin gedurende de dag. Daarover later meer.

Ander nieuws: doorgewinterde handelaren zijn van mening dat de laatste koers van Bitcoin onder de $57k een reden tot zorg kan zijn voor kortetermijntraders, maar helemaal niet voor de HODL-ers op de lange termijn. Daarover later meer.

Een groep Amerikaanse senatoren heeft een wetsvoorstel gesponsord om een ​​anti-cryptovoorziening in de onlangs aangenomen infrastructuurwetgeving te verwijderen. Hoewel veel van de wetgeving gericht is op het opnieuw opbouwen van de communicatie-infrastructuur in de VS en het verschuiven van energie naar meer groene opwekkingsmiddelen, maakte een bepaling die erin begraven lag, een groter toezicht op de cryptosector door de Amerikaanse overheid mogelijk. Alle transacties boven $ 10.000 moeten vanaf 2024 worden gemeld aan de belastingdienst van de Internal Revenue Service (IRS). Dit nieuwe wetsvoorstel heeft tot doel de impact van deze bepaling te beperken door de term "broker" te herdefiniëren en bepaalde sectoren een vrijstelling te verlenen van het melden van cryptotransacties.

De Amerikaanse minister van Financiën was ook in het nieuws en hij beweerde dat de digitale valutasector geen invloed zal hebben op de Amerikaanse belangen, met name door de staat gesponsorde digitale valuta zoals Central Bank Digital Currencies (CBDC's). Wally Adeyemo, de huidige plaatsvervangend minister van Financiën, verklaarde dat de USD de dominante valuta in de wereld zal blijven, zelfs in het licht van de stijgende stroom van cryptocurrencies.

De Non Fungible Token (NFT) sector ziet het aantal verkopen sterk stijgen, maar het grote publiek en investeerders nemen er nog maar beperkt deel aan, aangezien uit een rapport blijkt dat het eigendom zeer geconcentreerd blijft. De bevindingen van verschillende analisten laten zien dat ondanks een grote stijging tot $ 5,6 miljard aan NFT-verkopen, de top 16% van de NFT-verzamelaars nu maar liefst 81% van de totale NFT-verkopen bezit. Hoewel dit asymmetrisch is en moet worden aangepakt, is de kunstsector over het algemeen erg geconcentreerd als het gaat om eigendom, waarbij de wereldelite meer bezit dan wie dan ook. De NFT-sector volgt op dit moment blijkbaar het beeldende kunstmodel.

De Reserve Bank of Australia heeft Australische burgers gewaarschuwd om niet te investeren in digitale "rage" cryptocurrencies. De bank selecteerde meme-munten zoals Dogecoin en Shiba Inu en verklaarde dat de sector zou kunnen instorten als de toezichthouders zouden ingrijpen.

De Bitcoin koers herstelt iets naar $ 58k

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 58k op het moment van schrijven. De cryptocurrency was de hele dag verankerd en leek te vechten tegen een nieuwe grote bearish aanval, maar overleefde het in ieder geval voor vandaag.

De afgelopen 24 uur begon met de koers op ongeveer $ 58k en had aan het eind van de dag weinig netto verandering. Tussendoor waren er echter enkele aanzienlijke prijsbewegingen, bijna allemaal neerwaarts. Om 22:15 gisteravond begon de koers te dalen. Het bleef gestaag dalen en registreerde een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 55,8k om 04:50 uur in de ochtend. Het herstelde daarna zwak boven $ 57k en is sindsdien grotendeels daarboven gebleven. Op het moment van schrijven handelt het op ongeveer $ 58k.

Bitcoin wankelt van deze laatste prijsdaling en dat heeft ertoe geleid dat sommige stieren onzeker zijn over de onmiddellijke bullish vooruitzichten op korte termijn. De stieren kunnen deze zet echter tenietdoen met een solide zet boven de $60k en dan verder gaan. De beren daarentegen kunnen bloed ruiken en ze zouden met hand en tand vechten om de koers verder onder de $56k te brengen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,1 biljoen op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt daalde tot 42,67%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken sterker herstel

Terwijl Bitcoin eerder op de dag onder $57k dook, volgden altcoins dit voorbeeld, maar terwijl BTC langzaam herstelde van deze dieptepunten van meerdere maanden, herstelden de alts veel sneller. De grootste winnaars van vandaag waren Binance Coin (BNB, 8,5%), Solana (SOL, 9,5%), Shiba Inu (SHIBA, 10%), Avalanche (AVAX, 10%) en Stellar (XLM, 8%). Een groot deel van de rest van de markt deed het ook beter dan Bitcoin.

Solana koers grafiek

In ander nieuws…..

"Angst" keert terug naar Bitcoin, maar handelaren geloven dat HODLers op lange termijn onaangetast blijven

Volgens de Crypto Greed and Fear Index is Bitcoin teruggegleden in het angstgebied na veel tijd in het hebzuchtgedeelte te hebben doorgebracht. Ervaren handelaren zijn echter onzeker over de kwestie en gaven gemengde reacties.

Volgens de populaire Nederlandse handelaar Michael Van de Poppe gaan we hiervan snel herstellen. Delphi Capital herhaalde hetzelfde en zei dat een snelle reactie van de stieren werd verwacht. Een andere veel gevolgde handelaar, vernoemd naar het filmpersonage John Wick, zei echter dat veel handelaren zich zorgen maakten omdat de beren sterk genoeg lijken.

Iedereen is het er echter over eens dat lange termijn beleggers niet in paniek hoeven te raken door de laatste prijsdaling. Ze kunnen gerust blijven HODl-en.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram