Altcoin Nieuws – Gaan NFT’s Bitcoin in populariteit verslaan?

Cryptocurrency nieuws 

De Bitcoin koers is wat gedaald en dus verschuift de interesse van crypto-investeerders weer wat naar altcoins. Het is niet verwonderlijk dat de meest populaire blockchain-trend van 2021 NFT's is, maar projecten met betrekking tot de metaverse winnen snel aan kracht en als ze in dit tempo blijven groeien, kunnen ze het crypto-ecosysteem in 2022 domineren. Laten we eens kijken naar enkele van de meest interessante nieuwtjes uit de fascinerende wereld van altcoins!

NFT's: officieel de meest populaire cryptotrend van 2021

Voor iedereen die cryptonieuws het afgelopen jaar heeft gevolgd, moet het geen verrassing zijn: Non-Fungible Tokens zijn de grootste blockchain-trend van 2021. Volgens nieuwe Google Trends-statistieken worden NFT's snel een fenomeen op zich, die in populariteit zelfs de wereld van traditionele cryptocurrencies zou kunnen overtreffen.

De gegevens die door Google zijn verzameld, laten zien dat de interesse in NFT niet alleen niet afneemt, maar integendeel - voortdurend groeit naarmate niet-vervangbare tokens worden beschouwd als een culturele trend, en niet alleen maar een andere blockchain-gerelateerde activaklasse.

Als het gaat om de geografische spreiding van de interesse in NFT's, zijn de meeste NFT-fans gevestigd in Aziatische landen zoals China, Hong Kong, de Filippijnen en Singapore, waarbij westerse landen verrassend laag scoren op de lijst van landen met de hoogste populariteit van Non-Fungible Tokens.

Het meest interessante feit is dat de zoekopdrachten naar de term "NFT" in aantal al veel populaire crypto-gerelateerde woorden zoals "Ethereum", "DeFi", "Dogecoin" en zelfs "blockchain" hebben overtroffen. Hoewel "Bitcoin" voorlopig nog steeds een populairder woord is dan "NFT", is het mogelijk dat dit op een dag in de toekomst ook zal veranderen, en de interesse in Non-Fungible Tokens groter zal zijn dan in de originele en meest waardevolle digitale valuta.

Crypto.com verwerft naamgevingsrechten op het Staples Center in Los Angeles

Het enorm populaire cryptocurrency-handels- en investeringsplatform Crypto.com heeft onlangs de naamrechten gekocht voor het Staples Center in Los Angeles - een van de grootste sportarena's in LA. Vanaf 25 december 2021 wordt de populaire locatie die bekend staat om het hosten van basketbal-, ijshockey- en bokswedstrijden, hernoemd van Staples Center naar Crypto.com Arena.

De kosten voor het verwerven van de naamgevingsrechten op de locatie gedurende 20 jaar waren $ 700 miljoen, maar het lijkt erop dat de investering onmiddellijk rendement oplevert voor Crypto.com. Na de aankondiging is de CRO-tokenprijs met 42,88% gestegen, waarmee het een van de 5 grootste winnaars van de afgelopen week is en een van de 20 grootste cryptocurrencies op de markt met een totale marktkapitalisatie van meer dan $ 12 miljard.

CRO koers grafiek 

IOTX-prijsrally vertraagt

In de afgelopen weken heeft het IOTX-token een spectaculaire stijging van bijna 377% geboekt, na de aankondiging van de rebranding van IoTeX naar MachineFi. De altcoin die zichzelf eerder op de markt bracht met de concepten Internet of Things (IoT) en Kunstmatige Intelligentie, heeft besloten zijn focus te verleggen naar DeFi, metaverse en NFT's.

Helaas lijkt het erop dat het overschakelen naar een meer actuele set modewoorden niet voldoende was om een ​​langdurige bullish prijsactie voor IOTX te creëren. Na een rally van twee weken begon de prijs te dalen en in de afgelopen 7 dagen is MachineFi/IoTeX met meer dan 5% in waarde gedaald.

IOTX koers grafiek 

The Sandbox stijgt met meer dan 87% in de afgelopen 7 dagen en wordt de best presterende grote munt van de week

De recente aankondiging dat Facebook zichzelf zal hernoemen naar Meta en zich zal concentreren op het ontwikkelen van virtual reality-oplossingen heeft ook het cryptocurrency-ecosysteem enorm beïnvloed. Talloze blockchain-projecten zijn begonnen met het toevoegen van de term 'metaverse' aan hun websites en whitepapers, terwijl blockchain-games die gebruikmaken van virtuele werelden onder de investeerders hernieuwde populariteit hebben gewonnen.

Deze week was het meest succesvolle project dat vaag gerelateerd was aan de metaverse The Sandbox (SAND), een digitale wereld waarmee gebruikers percelen virtueel land kunnen kopen in de vorm van NFT's. In de afgelopen 7 dagen is de SAND koers met bijna 90% gestegen, waardoor het verreweg het best presterende grote crypto-activum van de week is.

Sand koers grafiek 

SHIB koers zit in een neergang: is de korte Shiba Inu-rally al voorbij?

Shiba Inu is uit het niets gekomen en werd al snel de meest succesvolle Dogecoin-kloon. Het overtrof voor een korte tijd zelfs zijn voorganger in marktkapitalisatie. De SHIB koers is echter aan het dalen sinds het op 28 oktober een recordhoogte van $ 0,00008845 bereikte.

In de afgelopen week daalde de prijs van Shiba Inu met nog eens 21% en bereikte een 7-daags dieptepunt van $ 0,00004078. Het lijkt nu zeer onwaarschijnlijk dat SHIB binnenkort weer een nul zal verliezen, en veel particuliere beleggers die Shiba Inu bij de ATH kochten uit angst om iets te missen, hebben al een verlies van meer dan 50% ervaren.

SHIB koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram