Bitcoin stijgt tot bijna $ 60k en Twitter CEO geeft Crypto Exchange Whitepaper vrij

 

Bitcoin steeg tot ongeveer $ 59.8k net voor de tijd van publiceren toen de stieren een laat herstel doormaakten. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie heeft de afgelopen week een moeilijke week doorstaan, doordat de beren de stieren een tijdje wisten vast te pinnen. Altcoins, aan de andere kant, boekten ook verschillende koerswinsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: Jack Dorsey, de oprichter en CEO van Twitter, heeft een nieuwe whitepaper uitgebracht voor zijn beoogde crypto-exchange. De nieuwe exchange heet tbDEX en verschilt nogal van de overvloed aan crypto-exchanges die momenteel de markt bevolken. Daarover later meer.

Over crypto-exchanges gesproken. Kraken heeft aangekondigd dat het de Monero (XMR) cryptocurrency van het platform zal verwijderen voor Britse gebruikers. De stap komt na de toenemende regelgevende aanval op de op privacy gerichte munten, waaronder Monero (XMR) en ZCash. Toezichthouders vermoeden dat deze crypto's worden gebruikt voor illegale activiteiten die moeilijk te traceren zijn op deze blockchain.

Van Florida tot New York, de VS zien een pro-cryptobeweging door het hele land. Ondanks dat de federale overheid en agentschappen zeer streng zijn op de sector, slaagt het er nog steeds in om te bloeien in de grootste economie ter wereld. Dit blijkt uit een aantal nieuw gekozen burgemeesters in verschillende steden die hebben beloofd een deel van hun loon in Bitcoin te nemen en pro-crypto-hervormingen door te voeren in hun respectieve administratieve plaatsen.

Grote merken en iconische bedrijven betreden massaal de NFT-markt. McDonald's, Burger King en de National Basketball Association (NBA) hebben allemaal de snelgroeiende sector omarmd en hebben NFT-aanbiedingen.

De beroemde Engelse voetbalclub Manchester City tekende en trok toen haastig een nieuw contract in met een zogenaamd louche bedrijf in digitale valuta. Wat verder interessant is, is dat ze zich terugtrokken zonder enige uitleg. Het bedrijf genaamd 3Key zag naar verluidt zijn contract ongeldig verklaard door het sportteam, nadat door functionarissen van de club was ontdekt dat de oprichters van het cryptobedrijf slechts weinig online digitale footprint hadden, een recept voor een grote zwendel.

De Bitcoin koers herstelt tot bijna $ 60k

Bitcoin kaatste sterk terug net voor de tijd van publiceren en bereikte een hoogte van $ 59,7k. De cryptocurrency heeft over het algemeen een zware week doorstaan, maar het lijkt erop dat deze op een hoogtepunt zal eindigen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 57.7k. Het begon te stijgen en bereikte $ 59k al om 3.30 uur in de ochtend. De stieren konden deze prijsstijging echter niet zomaar voortzetten en bleven daarna lange tijd zijwaarts handelen. Om 15.50 uur 's avonds begon de digitale valuta opnieuw te dalen. Het daalde tot onder $58k en op dat moment leek het erop dat het rond dat cijfer zou sluiten. De stieren hergroepeerden zich echter snel en om 19:15 uur steeg de koers in enkele minuten naar $ 59,7k en sindsdien is het rond dat niveau gebleven.

De Bitcoin koers staat momenteel nog onder $60k en zodanig dat een beweging daaronder de bearish hoop levend en wel zal houden. De stieren moeten dus een sterkere comeback maken om de opwaartse trendlijn nieuw leven in te blazen. De beren daarentegen kunnen zondag weer in actie komen en de week op een lager pitje afsluiten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,12 biljoen en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 42,86%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winsten, maar ook verliezen

Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen een gemengde dag, omdat sommige winsten boekten terwijl andere verliezen boekten. De aanvoerder was Avalanche (AVAX, 15%) die opnieuw een nieuw record neerzette om #11 in de hitlijsten te worden. Ethereum (ETH, 3%), Cardano (ADA, 2,5%) en Crypto.com Coin (CRO. 2%) boekten ook kleine winsten. Een groot deel van de rest van de markt bleef over het algemeen vrij stabiel.

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws…..

Twitter CEO onthult nieuwe Crypto Exchange-whitepaper

Twitter-CEO Jack Dorsey heeft een nieuwe whitepaper onthuld voor zijn crypto-exchangeplatform. Hij onderneemt deze stap via Square, zijn crypto-investeringsinitiatief dat ongeveer $ 200 miljoen aan Bitcoin bezit.

De nieuwe exchange heet tbDEX en wordt een gedecentraliseerde exchange (DEX) genoemd. Hoewel de eigenlijke voorgestelde werking veel minder functies heeft dan een gewoon DEX-platform, zijn er enkele positieve punten die daaruit kunnen worden afgeleid. In wezen is het bedoeld voor het ruilen van je cryptomunten en niet voor gebruik als een conventionele exchange. Er is de vereiste voor KYC-compliance die sommige gebruikers er ook van kan weerhouden.

Maar over het algemeen is het de eerste grote poging tot een DEX van een van de reguliere sociale-mediabedrijven. Dorsey staat bekend als een fan van de Bitcoin en de crypto-gemeenschap in het algemeen en heeft al een crypto-fooifunctie op Twitter ingeschakeld voor fondsenwervingsplatforms zoals Patreon.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram