Skip to main content

Bitcoin nieuws

El Salvador bouwt een Bitcoin-stad van $ 1 miljard en Indiase banken sturen waarschuwingsmails naar crypto-beleggers

 

El Salvador heeft plannen onthuld om een ​​stad te bouwen die gewijd is aan Bitcoin om de adoptie van de crypto te stimuleren. Volgens Nayib Bukele, de president van het land, zal de stad bekend staan ​​als Bitcoin City. Om de ontwikkeling ervan te financieren, zal El Salvador Bitcoin-obligaties uitgeven ter waarde van een miljard USD.

Bukele kondigde voor het eerst de plannen aan tijdens de Bitcoin Week-top met als doel om meer Salvadoranen het hof te maken om zich bij de BTC-trein aan te sluiten.

De stad zal 'technologisch onderwijs' aanbieden en worden aangedreven door 'geothermische energie'. Mensen zullen zich ook door de stad kunnen verplaatsen met behulp van duurzame vervoersopties.

Volgens Bukele zal Bitcoin City in de voetsporen treden van El Salvador en BTC gebruiken als wettig betaalmiddel. Inwoners van Bitcoin City zullen profiteren van voordelen zoals nul procent inkomstenbelasting, vermogenswinstbelasting, onroerendgoedbelasting, loonbelasting en gemeentelijke belastingen.

De El Salvadoraanse president is ook van mening dat de stad nul procent CO2-uitstoot zal hebben. De ontwikkeling van de stad zal worden uitgevoerd in samenwerking met toonaangevende virtuele valutabedrijven.

Sommige crypto-gerichte bedrijven die met El Salvador samenwerken om Bitcoin City te realiseren, zijn Bitfinex en Blockstream.

Wij "maken samen geschiedenis"

De chief technology officer van Bitfinex, Paolo Ardoino, merkte op dat de crypto-exchange een opslagplatform voor de BTC-obligaties zal bouwen. In een tweet voegde de CTO eraan toe dat, afgezien van het veiligstellen van de BTC-obligaties van El Salvador, het platform "binnenkort" een voorkeursplaats zal worden voor "veel lokale en buitenlandse digitale activa die nieuwe digitale activaregulering voor het land ontwikkelen!" Hij merkte ook op dat de drie "samen geschiedenis schrijven".

Bukele ziet Bitcoin City als een conventionele stad met alles van een haven tot woonruimtes, winkelgebieden en andere voorzieningen. "Alles" zal echter draaien om de toonaangevende cryptocurrency.

Ondanks dat de meeste belastingen worden geschrapt, betalen inwoners van Bitcoin City btw of belasting over de toegevoegde waarde. De btw zal onder meer de onderhoudsbehoeften van de stad financieren.

Samson Mao, CSO van Blockstream, merkte op dat El Salvador gemakkelijk "een obligatie van $ 1 miljard" zal aantrekken, aangezien Bitfinex "veel walvissen" heeft die actief zijn op haar platform.

Volgens de CSO zal $500 miljoen van de BTC-obligaties voor vijf jaar worden vastgezet. Als zodanig zal het helpen om Bitcoin schaarser te maken door het geïnvesteerde bedrag uit de totale oplage te verwijderen.

Van Bitcoin Trust tot Bitcoin-scholen, tot Bitcoin City

Sinds El Salvador BTC in september als wettig betaalmiddel heeft aangenomen, heeft het initiatieven aangekondigd om meer Salvadoranen naar Bitcoin te trekken. Eerder deze maand maakte de president van het land bijvoorbeeld bekend dat het extra bedrag in de El Salvador Bitcoin Trust zal worden gebruikt voor de oprichting van "Bitcoin Schools".

Destijds merkte de woordvoerder van Bukele ook op dat de winsten van de BTC-aankopen van het land de Salvadoranen ten goede zullen komen. Er werd gemeld dat de Bitcoin-educatiecentra Salvadoranen crypto-valutaonderwijs zullen bieden.

Vorige maand onthulde Bukele dat zijn regering vier miljoen USD van de winst van de BTC Trust gebruikte om een ​​veterinair ziekenhuis te bouwen. Afgezien van op crypto gerichte initiatieven, heeft El Salvador ook flink Bitcoins ingeslagen.

Terwijl El Salvador zich bezighoudt met het bouwen van Bitcoin City, hebben Indiase banken waarschuwingsmails gestuurd naar crypto-beleggers in het land. Banken die dergelijke meldingen hebben verzonden, zijn onder meer Axis Bank en HDFC Bank.

Volgens de beschikbare informatie hebben de Indiase financiële instellingen de e-mails naar die klanten gestuurd die ook als crypto-investeerders bekend staan.

De banken zijn bezorgd dat ongeschoolde beleggers overgehaald door de voortdurende inspanningen op het gebied van cryptocurrency-marketing en dat ze geld in ccryptovaluta stoppen zonder voldoende kennis van de volatiliteit van de cryptokoersen.

Indiase banken kunnen niet voorkomen dat spaarders in crypto investeren

Volgens de banken beloven crypto-advertenties een hoog rendement op investeringen. De directeur van Axis Bank, Amitabh Chaudhry, merkte bijvoorbeeld op dat een dergelijke advertentie aangaf "dat het rendement vier keer zo hoog is als dat van vaste depositorentes."

Chaudhry merkte ook op dat, hoewel het mogelijk is om "allerlei algoritmen in te zetten om klanten te traceren" die geld in virtuele valuta’s stoppen, om hen vervolgens te kunnen waarschuwen voor de risico's, banken "niet veel kunnen doen omdat het geld van de deposanten is".

In een gesprek met The Economic Times zeiden de financiële instellingen dat de centrale bank van het land, de Reserve Bank of India (RBI), hen heeft geadviseerd "heel voorzichtig te zijn" bij het mogelijk maken van virtuele valutahandel.

Sommigen in de cryptogemeenschap hebben echter aangegeven dat het bankecosysteem van het land, net als crypto, risico's herbergt. De gemeenschap maakte van de gelegenheid gebruik om de ineenstorting van Yes Bank vorig jaar ter sprake te brengen. De bank was destijds de op twee na grootste van het land.

Momenteel betrekken Indiase crypto-supporters de regering in gesprekken in de hoop een gunstig regelgevingskader voor cryptovaluta te ontwikkelen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram