Bitcoin herstelt iets boven $ 57k terwijl HODL niveau een nieuw record bereikt

 

Vandaag herstelde de Bitcoin koers iets boven $57k, doordat de stieren laat op de dag een licht herstel maakten. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wordt op korte termijn geconfronteerd met gemengde signalen van de markt, maar de signalen op de lange termijn blijven bemoedigend, aangezien HODL (Hold On for Dear life) op lange termijn nieuwe recordniveaus heeft bereikt. Altcoins daarentegen herstelden zich later op de dag ook, maar de situatie was over het algemeen gemengd. Daarover later meer.

Zoals eerder vermeld, hebben de HODL-statistieken van Bitcoin op lange termijn nieuwe hoogste niveaus bereikt volgens de analysewebsite Glassnode. Dit ondanks dat de digitale valuta niet ver van zijn nieuwe recordhoogte van $ 69k af staat. Dit betekent dat de digitale valuta veel kracht heeft op de lange termijn, ondanks dat hij in de tweede helft van de huidige bull-run zit.

De kortetermijntrend is echter nog steeds zeer gemengd. Een van de redenen waarom de stieren de cryptocurrency niet naar voren lijken te duwen, is omdat handelaren een nieuwe instroom van BTC verwachten van de slachtoffers van Mount Gox. De inmiddels ter ziele gegane beurs staat op het punt een deal te sluiten met de betrokkenen die in 2011 het enorme bedrag van $ 500 miljoen plus aan crypto verloren. De komst van dit nieuwe aanbod heeft bulls op hun hoede gemaakt en lijkt voorlopig iedere grote vooruitgang tegen te houden, ondanks de solide HODL-statistieken.

De Indiase regering doet opnieuw een backflip in de cryptosector. Ondanks dat het publiek keer op keer wordt beloofd dat het de cryptosector zal laten floreren in het land, blijkt uit een recent wetsvoorstel dat een gepland verbod op de cryptosector in de maak is. De “Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill” is een nieuwe poging tot wetgeving in het nationale parlement van het land. Het wetsvoorstel stelt een open verbod voor op alle "private" cryptocurrencies zoals Bitcoin en probeert in plaats daarvan een Central Bank Digital Currency (CBDC) -model te promoten. Er is geen duidelijke indicatie of het wetsvoorstel in het parlement zal worden aangenomen of niet.

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, gelooft dat de Securities and Exchange (SEC)-zaak tegen het bedrijf in 2022 zal worden beslist. De zaak sleept zich al meer dan een jaar voort zonder duidelijke uitkomst. Daarover later meer.

Bitcoin heeft een nieuw record bereikt in Turkije toen de lokale fiat-valuta de Turkse lira in een vrije val ging. Deze laatste verloor op één dag ongeveer 15% ten opzichte van de USD, aangezien de regering vasthield aan haar besluit om de rente laag te houden.

Een Singaporees cryptominingbedrijf wil de restwarmte van zijn Bitcoin-mijnactiviteiten gebruiken voor industrieel en openbaar gebruik. SAITech, het bedrijf in kwestie is ook op zoek naar een NASDAQ-notering, dus het zou alleen maar een PR-stunt kunnen zijn.

Bitcoin stijgt licht tot $ 57k

Bitcoin steeg iets later op de dag toen de koers grotendeels omdraaide rond $ 56k en $ 58k. Het digitale activum zag er aan het eind van de dag beter uit, maar elke verandering in de koers was traag en niet bemoedigend voor een beslissende verandering.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 56,2k. Het zakte onmiddellijk onder $56k, maar herstelde zich er snel van om opnieuw boven $56k te gaan. Het volgde al snel een patroon voor de rest van de dag toen de prijs meerdere keren onder $ 56k daalde en daarna sterk herstelde. Op het moment van schrijven handelt het rond de $ 57.500.

De marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $ 1,09 biljoen en zijn aandeel in de gehele cryptomarkt is 42,31%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur gemengde winsten. Ethereum (ETH, 7%), Binance Coin (BNB, 8%), Crypto.com Coin (CRO, 21%) en Uniswap (UNI, 5%) behoorden tot de grote winnaars. Grote recente winnaars zoals Avalanche (AVAX, -6%) hebben een beetje teruggeschroefd.

CRO koers grafiek 

In ander nieuws….

Ripple CEO verwacht beslissing rechtszaak in 2022

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, gelooft dat de zaak Ripple vs. SEC volgend jaar zal worden beslist. De zaak is bijna een jaar oud en de crypto heeft het grootste deel van de bull run van 2021 gemist vanwege de onzekerheid eromheen.

"Het is duidelijk dat we goede vragen van de rechter zien", zei Garlinghouse, en hij voegde eraan toe dat "de rechter beseft dat dit niet alleen om Ripple gaat; dit zal bredere implicaties hebben.”

Als de zaak in het voordeel van Ripple wordt beslist, kan er onmiddellijk daarna een grote XRP-koersstijging plaatsvinden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram