Bitcoin koers vlak net onder $ 57k terwijl meer handelsindicatoren groen knipperen

groen verkeerslicht 

Bitcoin handelt momenteel net onder $57k terwijl de dag verstreek zonder veel koersbewegingen. De leidende cryptocurrency wankelt nog steeds na de recente prijsdaling die het onder de $60k heeft gebracht, maar indicatoren tonen nu de sterke mogelijkheid van een koersherstel. Altcoins daarentegen zijn eerder vandaag in verschillende mate in prijs teruggeschroefd. Daarover later meer.

Ander nieuws: Weer een indicator is bullish geworden voor Bitcoin en zelfs zo erg dat het de huidige prijsniveaus als goedkoop beschouwt. Het volgt op een golf van andere on-chain en off-chain statistieken die aantonen dat de Bitcoin koers in de nabije toekomst een grote stijging te wachten staat. Daarover later meer.

Er is slecht nieuws voor Cardano-gebruikers in de VS, aangezien het grote crypto-exchange platform eToro van plan is om de cryptocurrency vanaf 2022 van de lijst te halen, aangezien er zorgen over de regelgeving zijn ontstaan. Eind 2020 werd Ripple van de lijst gehaald op grote crypto-exchanges en dit resulteerde in een grote neerwaartse koersbeweging. Nu volgt Cardano wellicht hetzelfde pad, maar het is nog te vroeg om die conclusie al te trekken.

Over Ripple gesproken, CEO Brad Garlinghouse heeft kritiek geuit op het Dogecoin-netwerk vanwege wat hij beweert inflatoire mechanismen binnen het cryptocurrency-systeem te zijn. Hij is van mening dat de meme-cryptocurrency eenvoudigweg niet goed is voor de markt voor digitale munten in het algemeen.

Grote particuliere banken in Japan hebben zich naar verluidt aangesloten bij een megaconsortium dat de invoering van een op de yen gebaseerde digitale valuta wil versnellen. Deze ontwikkeling zal naar verwachting grote overdrachten van betalingen in het hele land en daarbuiten stroomlijnen.

In navolging van Manchester City heeft ook FC Barcelona een recente deal met een louche cryptobedrijf opgezegd. Dit laat zien dat het niet gemakkelijk is om voetbalclubs voor de gek te houden als je niet over de juiste fundamenten beschikt.

Bitcoin-prijzen in India zijn gedaald omdat de digitale valuta te maken krijgt met een mogelijk wettelijk verbod in het land. Deze laatste ontwikkeling was abrupt en niet meer verwacht, maar de plotselinge indiening van het nieuwe wetsvoorstel veroorzaakte wijdverbreide twijfel over de bedoelingen van de regering.

De Bitcoin koers blijft vlak net onder $ 57.000

Bitcoin handelt momenteel net onder het niveau van $57k op het moment van schrijven. Dit volgt op een nieuwe dag van relatieve prijsinactiviteit op de markten, terwijl de stieren slecht in vorm zijn en daar niet uit lijken te kunnen breken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 57,6k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 2 uur 's nachts begon te dalen. Het vormde toen een vloer van ongeveer $ 56.5k en is daar sindsdien gebleven, met weinig of geen verandering.

De afgelopen dagen is er algemene onrust op de markt en dat houdt de zenuwachtige stieren onder controle. De verhouding blijft hetzelfde voor de stieren en de beren. De beren moeten de koers op het huidige niveau houden en dat is genoeg voor hen en de stieren moeten het op korte termijn boven de $60k pompen om een ​​deel van hun verloren momentum terug te verdienen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,075 biljoen en het aandeel in de cryptomarkt was 42,80%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Altcoins boekten eerder vandaag grotere verliezen, op enkele uitzonderingen na. De grootste verliezers zijn Cardano (ADA, -7,5%), Solana (SOL, -8,5%), Polkadot (DOT, -6%), Avalanche (AVAX, -10%), Shiba Inu (SHIBA, -9%) en Terra (LUNA, -8%). Crypto.com Coin (CRO) ging echter door met zijn bull-run en waardeerde 6% verder op.

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws….

Nog een indicator kleurt groen voor Bitcoin

Nog een handelssignaal is zwaar groen geworden voor Bitcoin, voor zover de digitale valuta op dit moment "goedkoop" wordt genoemd. Het Advanced NVT-signaal is een waarde die wordt bereikt door de totale marktkapitalisatie te delen door het 90-daags voortschrijdend gemiddelde van de digitale valuta.

Volgens de maker van de indicator Philip Swift:

"Verwacht een sterke reactie in de niet al te verre toekomst."

Sommige analisten verwachten tegen het begin van de volgende maand een grote opwaartse prijsactie, aangezien het grootste deel van de maand november verloren is gegaan aan de beren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram