Bitcoin stijgt boven $ 59k en de Bank of Canada zegt dat crypto geen risico vormt voor de economie

Bitcoin 

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag tot meer dan $ 59k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie steeg sterk toen verschillende handelssignalen zwaar groen flitsten ten gunste van een opwaartse beweging. Altcoins aan de andere kant, boekten de afgelopen 24 uur ook gemengde resultaten. Daarover later meer.

In ander nieuws heeft een topfunctionaris van de Bank of Canada verklaard dat de cryptocurrency-sector in het algemeen tot nu toe geen risico's voor de economie heeft gevormd. Paul Beaudry, de huidige vice-gouverneur van de centrale bank, gaf zijn mening over de kwestie tijdens een recente conferentie in Ontario. Daarover later meer.

Voormalig minister van buitenlandse zaken van de VS en presidentskandidaat Hillary Clinton heeft gezegd dat het land de cryptosector proactief moet reguleren. Volgens haar heeft de sector te maken met zware manipulatie vanuit China, Rusland en anderen en moet de VS zelf meer initiatief gaan nemen. Ze gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview met MSNBC.

Deskundigen zijn verdeeld over de vraag of India het algemene crypto-verbod in het land zal invoeren, zoals voorgesteld in een recent wetsvoorstel. Eerdere documenten van dezelfde regering in 2019 laten zien dat particuliere cryptocurrencies allemaal niet-gouvernementele digitale activa zijn en dat ze allemaal moeten worden verboden. Maar Rohit Kundliwal, de marketingmanager bij de grote cryptobeurs WazirX, drong aan op kalmte en geloofde dat een dergelijk wetsvoorstel niet betekent dat crypto wordt verboden. Hij geloofde dat er veel onduidelijkheid was in de regelgeving, zelfs in deze woorden, om daadwerkelijk neer te komen op een algeheel verbod.

De UK Law Commission heeft geoordeeld dat zowel Engelse als Welshe wetten van toepassing zijn op smart contracts in het kader van wettelijke verplichtingen. Als gevolg hiervan hoeft er geen specifieke nieuwe wet te worden aangenomen om deze zelfvervullende juridische contracten te reguleren.

Ongeveer $ 1,25 miljard aan Ethereum-opties zullen morgen (vrijdag) aflopen en ondanks de kortetermijn koersdaling maken de ETH-bulls volgens de laatste cijfers nog steeds een grote winst van $ 130 miljoen. Nu, ondanks de prijscorrectie, zien de laatste opties die aflopen nog steeds veel kooporders en dat zal de stieren nieuw leven inblazen.

De Bitcoin koers stijgt boven $ 59.000

Bitcoin boekte eerder op de dag wat winst toen de bulls de koers boven $59k deden stijgen. De beweging schiet echter nog steeds tekort voor een overtuigende bullish ommekeer op de korte termijn, maar is er nu wel heel dichtbij.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $56.9k. Het ging langzaam en gestaag omhoog en passeerde $ 58k overtuigend om 11 uur 's ochtends en vervolgens $ 59k rond 16:50 uur' s avonds. De hoogste waardering die het gedurende deze tijd uiteindelijk behaalde, was $ 59,4k en het is sindsdien grotendeels boven het niveau van $ 59k gebleven.

De stieren kwamen in het spel na enkele dagen van zeer sterke koopsignalen op de markt. De beweging van vandaag betekende echter geen grote verandering in de huidige trend en deze is dan ook nog steeds grotendeels hetzelfde. Het heeft het pad naar een bullish omkering echter relatief gemakkelijker gemaakt, omdat de bulls alleen voldoende kracht hoeven te verzamelen om boven $ 60k te komen en dan zal de trend in hun voordeel beginnen te verschuiven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,17 biljoen en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 42,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies hebben de afgelopen 24 uur ook wat herstel geboekt. Ethereum (ETH, 5%), Binance Coin (BNB, 9%), Cardano (ADA, 5%), Avalanche (AVAX, 5%), Shiba Inu (SHIBA, 20%), Terra (LUNA, 11%), Litecoin (LTC, 8%) en Polygon (MATIC, 11,5%) boekten allemaal grotere winsten dan die van Bitcoin. Crypto.com Coin (CRO, -17%) was de grootste verliezer vandaag door winstnemingen die te verwachten waren.

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws…..

De Bank of Canada zegt dat crypto nog geen bedreiging vormt voor de economie

De plaatsvervangend gouverneur van de Bank of Canada (BoC) Paul Beaudry gaf onlangs zijn standpunt over de cryptosector tijdens een recent interview in Ontario. Volgens hem:

"[Cryptocurrencies] ontwikkelen zich tot nu toe niet op een manier die een systeemrisico creëert voor het financieel systeem". Dit komt omdat cryptocurrencies "behoorlijk ver afstaan van het financieel systeem",

Maar hij verklaarde ook dat het gebruik van Bitcoin voor betaling geen bijzonder nuttig geval was vanwege de hoge volatiliteit en dat beleggers zich er alleen voor speculatieve doeleinden op richten. Hij gelooft dat stablecoins, inclusief degene die door regeringen naar voren worden gebracht, in de nabije toekomst een grotere rol zullen spelen als het erop aankomt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram