Avalanche daagt de dominantie van Ethereum uit door een plek in de top 10 veilig te stellen

Avalanche analyse 

Avalanche (AVAX) werd gelanceerd in 2020. Smart contracts stonden centraal bij het creëren van Avalanche en de topprioriteit van Avalanche bleef de ontwikkeling van decentrale applicaties (dapps) en subnetten. Avalanche (AVAX) heeft de afgelopen weken goed gepresteerd. Tegen het einde van vorige week was het 33% gestegen, met een hoogste punt ooit van $ 146,96 en plaats nr. 9 op de ranglijst van cryptocurrencies naar marktkapitalisatie, op 25 november 2021. Het had een totale winst van 3000% vanaf de introductieprijs.

 

Deze recente rally kwam als gevolg van een aankondiging door AVA-labs over hun joint venture met adviesbureau Deloitte van de Federal Emergency Management Agency (FEMA). Ze streven naar verbetering van de veiligheid, snelheid en nauwkeurigheid van hun platform. Bovendien zal dit bedrijf, Deloitte, het Avalanche blockchain-platform gaan gebruiken. De reden achter het gebruik van Avalanche is om een ​​effectiever rampenbestrijdingsplatform te bouwen.

Avalanche gaf een link naar het huidige live Avalanche burning, waaruit blijkt dat AVAX wordt verbrand. Het team heeft ervoor gekozen om alle vergoedingen als beleid te verbranden. Daarom zal de hoeveelheid AVAX die vernietigd wordt, blijven stijgen naarmate het token meer wordt gebruikt. De handeling van het verbranden van tokens put de beschikbare voorraad uit, waardoor schaarste ontstaat. In principe, ervan uitgaande dat de vraag constant blijft, zou dit proces de AVAX koers moeten verhogen. Hoewel Ethereum veel rivalen heeft, geeft Avalanche aan dat betere schaalbaarheid en nadruk op DeFi nog steeds essentiële factoren zijn.

Belangrijkste punten

  • Maandag onthulde Avalanche dat het sinds de oprichting in 2020 meer dan 400.000 AVAX-tokens had verbrand, wat neerkomt op ongeveer $ 55 miljoen in termen van fiat-valuta.
  • Avalanche verzekert zich van een plek in de Top 10 cryptocurrencies, na het wegdrukken van Litecoin naar beneden, aangezien de koers met 100% steeg.
  • "There is nothing specific about the Deloitte agreement that is transformative to Avalanche,"voegt Hougan eraan toe, "maar het is een signaal dat Avalanche mogelijk over de juiste ingrediënten beschikt om op lange termijn te concurreren met Ethereum en andere universele blockchains."
  • Volgens Zhu, een AVAX-investeerder, hebben gebruikers van het Ethereum-platform geklaagd over buitensporige gasprijzen, die verwijzen naar transactiekosten. Als gevolg hiervan kunnen ze alternatieve platforms zoals Avalanche of Solana zoeken als Ethereum niet snel genoeg verandert. Avalanche beweert dat zijn gasprijzen lager zijn dan die van Ethereum omdat het transacties sneller kan uitvoeren. Volgens Avalanche-claims kunnen ze 4.500 transacties per seconde verwerken. Daartegenover lijken de 15 transacties per seconde van Ethereum te laag.

Wat is Avalanche (AVAX)?

Omdat beide smart contract features hebben, wordt Avalanche vaak vergeleken met Ethereum. Avalanche daarentegen probeert snellere transacties uit te voeren tegen lagere kosten dan Ethereum. Daarnaast gebruikt Avalanche een proof of stake (PoS) paradigma, waarin validators transacties valideren op basis van het aantal munten dat ze hebben. Proof of stake (PoS) zou veel minder energie verbruiken in vergelijking met de andere methoden, waardoor het kosteneffectiever is. Avalanche heeft de intentie om meerdere ketens te hebben, sommige met essentiële activiteiten en andere meer toepassingsspecifiek. Ondertussen moeten alle niet-kernblokketens (subnetten genoemd) vertrouwen op validators die AVAX staken op een van de drie basisplatforms van Avalanche, genaamd P-Chain, X-Chain en C-Chain.

Ongeacht de huidige opwinding rond Avalanche, is het van cruciaal belang om de gevaren van cryptocurrency te onderzoeken en te begrijpen voordat je gaat beleggen. Cryptocurrencies worden door financiële analisten gezien als volatiele, speculatieve beleggingen. Het is mogelijk dat je, na een sterke rally zoals we die de afgelopen tijd hebben gezien bij Avalanche, direct geconfronteerd wordt met een forse correctie.

 

Op het moment van schrijven (25 november 2021) staat Avalanche op nr. 9 met een koers van $ 121,49 en een winst van $ 15,51 vergeleken met de vorige week. Het heeft een marktkapitalisatie van $ 26.930.174.887.

Technische gegevens van Avalanche (AVAX)

Hier zijn de technische aspecten van Avalanche:

technische aspecten van Avalanche (AVAX) 

Bron: InteractiveCrypto

 

Avalanche (AVAX) Prijsanalyse 2021

Laten we eens kijken naar de AVAX/USD grafiek en zien welke nuttige informatie we er uit kunnen halen.

Avalanche koers grafiek 

Bron: https://coinmarketcap.com/currencies/avalanche/

Over het algemeen heeft Avalanche een positief resultaat laten zien in 2021. Laten we de grafiekanalyse opsplitsen om te zien of er nog meer moois in het verschiet ligt.

Week grafiek van Avalanche (AVAX)

Avalanche koers grafiek 

Bron: Handelsweergave

Als we naar de wekelijkse grafiek kijken, kunnen we de recente high boven $ 145 zien en de afwijzing vanaf dat punt. De dichtstbijzijnde en meest recente wekelijkse steun is $ 78,65. Lange termijn beleggers kunnen dus een koopkans vinden rond de $ 78 steun. Het wekelijkse sentiment van Avalanche AVAX is als volgt:

 

Bron: InteractiveCrypto

Het wekelijkse sentiment blijft bearish, aangezien de verkopers een beweging richting $78 zien.

Daggrafiek van Avalanche (AVAX)

Avalanche koers grafiek 

Als we de weekgrafiek in gedachten houden, kunnen we een sterke bullish impulsieve beweging zien richting all time high rond $145 en een sterke afwijzing van daaruit. Over het algemeen suggereren het marktsentiment en technische indicatoren een verdere daling richting $ 78. Dus alsje Avalanche  wilt kopen, zoek dan naar een entry rond ongeveer $ 78.

4 uur grafiek van Avalanche (AVAX)

Avalanche koers grafiek 

Als we naar de 4 uur-grafiek kijken, zien we een sterke daling na een dubbele top op een recordhoogte. EMA20 werkt op dit moment als de weerstand voor de markt, en we zouden een sterke beweging naar beneden naar $ 97 kunnen zien en zelfs verder naar $ 78 als het marktsentiment ongewijzigd blijft. Dus als je op zoek bent naar een aankoop binnen een tijdsbestek van de  4 uur grafiek, zoek dan naar kansen rond de $ 97 of $ 78.

Conclusie

De huidige daling lijkt een meer technische, marktgestuurde zet te zijn. Als gevolg hiervan krijgen potentiële kopers mogelijk nog een mooie instapkans voor een nieuwe rit omhoog. Ten slotte zal alleen de tijd uitwijzen of deze prijsdaling de moeite waard was. Het lijkt echter aantrekkelijk voor mensen die het gevoel hebben eerder de Avalanche boot te hebben gemist.

Wil je Avalanche kopen? Kijk dan eens bij de Nederlandse crypto-exchange Bitvavo. Je kan daar Avalanche en ruim 150 andere cryptovaluta eenvoudig aanschaffen en opslaan tegen de scherpste tarieven van Nederland.