Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Wat waren de winnaars en verliezers van de afgelopen week?

cryptocurrency nieuws 

We gaan momenteel een zeer opwindende periode in op de wereldwijde cryptocurrency-markt, en in het bijzonder in de altcoin-wereld. Zorgen over de regelgeving maken sommige beleggers bearish, maar de stieren houden zich nog steeds sterk en niemand kan met zekerheid zeggen of het einde van het jaar ons een spectaculaire pomp of een enorme inzinking zal brengen.

De algehele situatie in het blockchain-ecosysteem wordt duidelijk weerspiegeld in de altcoin-markt: terwijl sommige alternatieve valuta's de afgelopen week enorm zijn gegroeid, ondervinden sommige anderen aanzienlijke problemen. Laten we eens kijken naar enkele van de grootste winnaars en grootste verliezers van de afgelopen 7 dagen!

Het weinig bekende Gaming Token GALA wordt verreweg de best presterende asset van de week

Hoewel het bedrijf Gala Games al sinds 2019 bestaat, heeft tot nu toe bijna niemand gehoord van zijn token GALA, dat in 2020 werd gelanceerd. Geheel onverwachts is GALA de best presterende grote crypto-activa van de afgelopen week geworden en overtreft het alle andere gaming en metaverse gerelateerde munten en tokens op de markt.

Het GALA-token is de afgelopen 7 dagen met meer dan 211% in prijs gestegen, wat een spectaculair resultaat is. Om de zaken in perspectief te plaatsen: Zcash, het op één na best presterende activum van de week, is “slechts” met 83% in prijs gestegen.

Zoals vaak het geval is met altcoins, zijn de redenen voor de plotselinge piek van GALA niet helemaal duidelijk. Hoewel het GALA-token niet zo lang geleden op enkele grote beurzen zoals Coinbase, FTX en Huobi Global werd genoteerd, was er geen aankondiging of ontwikkeling die zou verklaren waarom het token zoveel beter heeft gepresteerd dan concurrerende gamegerelateerde activa zoals Decentraland ( LAND), The Sandbox (SAND) of Axie Infinity (AXIE), die veel minder winst hebben gemaakt.

 

Herinner je je Zcash nog? De lang vergeten privacymunt keert terug en stijgt met meer dan 83% in een week

Zcash (ZEC), de op één na best presterende munt van de week, is misschien nog verrassender dan de onverwachte nummer één die GALA is. Voor het grootste deel ziet Zcash eruit als een overblijfsel uit een vervlogen tijdperk, maar op de een of andere manier is het de afgelopen 7 dagen in prijs gestegen met meer dan 83%.

Zcash, gelanceerd in 2016, is een van de oudste activa op de lijst van de 100 grootste munten volgens marktkapitalisatie. Net als veel andere privacymunten die destijds zijn gemaakt, was ZEC gericht op het oplossen van de privacyproblemen die populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum hebben.

Hoewel er veel privacymunten zijn gemaakt, was Monero (XMR) de enige die daadwerkelijk werd geadopteerd, waarmee het de favoriete cryptocurrency is geworden van darknet-leveranciers en ransomware-aanvallers. Als we echter kijken naar de marktkapitalisatie van Zcash en Monero, zou ZEC binnenkort zijn veel populairdere concurrent in waarde kunnen overtreffen, aangezien de marktkapitalisatie van Monero nu, met iets meer dan $ 4 miljard, nog nauwelijks groter is dan die van ZEC.

Zcash koers grafiek 

Shiba Inu in een downtrend - Is de "DOGE-moordenaar" al dood?

Shiba Inu was een paar weken lang de populairste altcoin in het blockchain-ecosysteem. Op het hoogtepunt van zijn populariteit slaagde SHIB er zelfs in om Dogecoin, zijn voorganger en grootste concurrent, even te overtreffen. Echter, sinds het bereiken van het hoogste punt ooit van $ 0,00008845 een maand geleden, is de SHIB koers gestaag aan het dalen. Onlangs daalde de koers tot $ 0,00003611, het laagste niveau in meer dan een maand, en komt gevaarlijk dicht in de buurt van het niveau van vóór de enorme pomp van oktober.

Zelfs het feit dat het aantal Shiba Inu-portefeuilles net de 1 miljoen heeft overschreden, heeft niets geholpen om de prijs van SHIB te doen herleven. Het lijkt erop dat het grootste probleem van SHIB nog steeds het feit is dat het een token is zonder nut, waarbij het grootste deel van de marktkapitalisatie is vergrendeld in minder dan 10 portefeuilles.

Het feit dat Shiba Inu eruitziet als een ongeluk dat erop wacht om te gebeuren, heeft ertoe geleid dat veel beurzen en handelsplatforms een notering van SHIB hebben geweigerd, met veiligheidsoverwegingen als reden. Aangezien de aandacht van liefhebbers van meme-tokens meestal van korte duur is en ze altijd op zoek zijn naar nieuwe projecten, is het niet ondenkbaar dat de gloriedagen van Shiba Inu al voorbij zijn.

Shiba Inu koers grafiek 

Cardano en Tron geschrapt van eToro vanwege zorgen over regelgeving

De investeerders van Cardano (ADA) en Tron (TRX) hebben misschien enkele redenen om zich zorgen te maken. Het in Israël gevestigde eToro, een van de meest populaire handelsplatforms ter wereld, heeft zojuist aangekondigd dat het de mogelijkheid om Cardano en Tron te verhandelen voor sommige van zijn gebruikers zal verwijderen.

Hoewel de twee cryptocurrencies voorlopig niet volledig zullen worden verwijderd en de toegang ertoe alleen zal worden verwijderd voor in de VS gevestigde gebruikers van het platform, zijn de koersen van zowel ADA als TRX sterk gedaald. Ondertussen hebben vertegenwoordigers van eToro geen duidelijke reden gegeven voor de schrapping, en noemden "bedrijfsgerelateerde overwegingen in de veranderende regelgeving" als de reden voor het beperken van de toegang tot Cardano en Tron.

Tron koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram