Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin daalt steil naar $ 54k terwijl de BTC-transacties die van Paypal inhalen

 

 

 

Bitcoin kreeg eerder vandaag te maken met nog een aanval van de beren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie viel hard en daalde tijdens het proces tot $ 53,2k, voordat hij iets boven $ 54k herstelde op het moment van schrijven. Altcoins boekten ook verliezen tijdens de intraday handelssessie. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoin heeft de afgelopen kwartalen Paypal ingehaald in de totale transactiewaarde. De cryptocurrency boekte in 2021 een enorme transactiewaarde van $ 489 miljard per kwartaal, terwijl Paypal slechts $ 302 miljard boekte. De cryptocurrency loopt echter nog steeds achter op grotere betalingsdiensten, waaronder VISA en MasterCard. Daarover later meer.

De Bank of England (BoE) heeft verklaard dat Bitcoin en andere cryptocurrencies te volatiel zijn om als wettig betaalmiddel te worden aangemerkt. De belangrijkste banktoezichthouder in het land is van mening dat digitale valuta's van de centrale bank (CBDC's) de juiste oplossing zijn voor de massa, omdat ze veel stabieler zijn. El Salvador werd de eerste soevereine natie die Bitcoin als wettig betaalmiddel erkende, maar sindsdien heeft geen enkel ander land deze route gevolgd, hoewel er meer zijn die erin geïnteresseerd zijn.

De nieuw gekozen Duitse regering heeft pro-crypto-regulering aangehaald in haar politieke overeenkomst met hun coalitiepartners. Volgens de gekozen regering moeten de innovatieve financiële bedrijfsmodellen naast conventionele activa ook ademruimte krijgen. De nieuwe inkomende Duitse regering ziet een grote verandering nu centrumlinkse en linkse partijen aan de macht komen na decennia van Merkels centrumrechtse CDU-regering.

De makers van de komische tekenfilmserie Family Guy geloven dat cryptocurrencies de toekomst zijn. Er werd een nieuwe aflevering uitgezonden die de hoofdrolspelers in de toekomst liet zien en zij betaalden met Bitcoin in een goedkoop hotel. De receptionist van het hotel geeft vervolgens een genuanceerde reden om ook Bitcoin te accepteren. Deze afbeelding van Bitcoin in populaire media heeft de erkenning over de hele wereld verbeterd.

De Thaise regering wordt aangespoord om crypto-acceptatie in de toeristenindustrie te starten om digitale nomaden van over de hele wereld aan te trekken. De term digitale/crypto nomade verwijst naar een groep techneuten die als nomaden de wereld rondreizen, terwijl ze coderen en op afstand geld verdienen. Veel van deze digitale nomaden zijn behoorlijk rijk en brengen veel tijd door met reizen en backpacken door verschillende landen. Toeristenverenigingen denken dat dit hun toeristische sector een boost zal geven.

Een nieuw rapport zegt dat Solana-transacties zeer energiezuinig zijn. Het genoemde rapport schat dat het hele netwerk slechts het equivalent van 986 huishoudens gebruikt. Dit is echter niet het volledige verhaal, aangezien het systeem van Solana veel minder gedecentraliseerd is dan Bitcoin met slechts 1.000 of meer knooppunten die tientallen miljoenen transacties verwerken. Bitcoin daarentegen heeft meer dan 5 miljoen nodes over de hele wereld, wat het netwerk veel robuuster en veiliger maakt.

De Bitcoin koers zakt onder $ 54k

Bitcoin registreerde eerder vandaag opnieuw een steile duik. De digitale valuta wilde doorgaan met de hoogtepunten van gisteren van rond de $ 59,4k, maar werd opnieuw teruggeschroefd.

De afgelopen 24 uur begonnen met de digitale valuta rond de $ 59,2k. Het handelde een tijdje zijwaarts, maar om 2.40 uur 's nachts begon de BTC koers langzaam te dalen. Eerst ging het onder $ 58k en daarna verder naar beneden. Om 8.30 uur begon het onder de $ 57k te komen en bleef het steeds verder dalen. Op een gegeven moment om 13:20 uur had de koers een dieptepunt bereikt van $ 53,2k, waarmee een nieuw dieptepunt in 6 weken werd geregistreerd. De koers herstelde zich echter een beetje van deze waarde tot $ 54k en is daar grotendeels gebleven.

Vooruitkijkend heeft de laatste prijsdaling de optimistische geest weer getemperd en nu moeten de stieren helemaal opnieuw beginnen om momentum op te bouwen. Het niveau van $60k is een grote weerstand geworden en de stieren kunnen het momenteel niet overwinnen. De beren hebben nu het neerwaartse momentum vergroot en kijken nu naar $ 50k. Het einde van de maand is echter over het algemeen bearish en men kan aan het begin van de volgende maand een goede comeback verwachten.

De totale marktkapitalisatie testte de marktkapitalisatie van $ 1 biljoen eerder op de dag opnieuw. Nu is het ongeveer $ 1,06 biljoen bij het ter perse gaan en het aandeel in de totale cryptomarkt is 42,27%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten ook forse prijsdalingen. Ethereum (ETH, -9%), Ripple (XRP, -9%), Polkadot (DOT, -12%), Avalanche (AVAX, -8.5%), Shiba Inu (SHIBA, -9.5%), Crypto.com Coin (CRO, -9,5%), Litecoin (LTC, -11,5%), Polygon (MATIC, -9%), Uniswap (UNI, -8,5%) en Chainlink (LINK, -9%) boekten allemaal verliezen die groter waren dan Bitcoin zelf.

Polkadot koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bitcoin overtrof Paypal in driemaandelijkse transactiewaarde

Bitcoin registreerde enorme getallen in transactiewaarde gedurende het gemiddelde van de laatste 3 kwartalen, ongeveer $ 489 miljard. Dat was meer dan het populaire betalingsplatform Paypal, dat slechts $ 303 miljard had. Nu heeft Bitcoin zijn zinnen gezet op de volgende uitdager; MasterCard.

Hoewel dit allemaal geweldig is voor de cryptowereld, moet worden opgemerkt dat Paypal, MasterCard en andere betalingsbedrijven niet de natuurlijke concurrenten van Bitcoin zijn. De transacties van Bitcoin zijn langzamer en veel, veel energie-intensiever en veiliger, terwijl Paypal, MasterCard en VISA met een heel ander model werken. Snelheid en energiebesparing zijn hun kracht. Dus hoewel het doel van Bitcoin geen hoog transactiebedrag in USD-waarde is, verslaat het toch Paypal. Er wachten echter grotere doelen om te overwinnen, met MasterCard voor $ 1,3 biljoen en VISA voor $ 3,2 biljoen. Off-chain-oplossingen en het lightning netwerk kunnen dit bereikbaar maken voor Bitcoin.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram