Skip to main content

Bitcoin nieuws

El Salvador koopt meer Bitcoins "met korting" en China blokkeert crypto-nieuwssites

Buy the dip 

Nayib Bukele, de president van El Salvador, heeft aangekondigd dat zijn land nog eens vijf miljoen USD in Bitcoin (BTC) heeft geïnvesteerd. In een Tweet kondigde Bukele de toevoeging aan van 100 BTC's aan de Bitcoin-voorraad van het land. De aankoop viel samen met de Bitcoin koers die vrijdag onder $ 54K daalde.

De koersdip was niet beperkt tot de cryptomarkt, maar was ook te zien in andere traditionele markten zoals aandelen, waarbij waarnemers de wereldwijde daling in alle sectoren toeschreven aan de angst voor een nieuwe coronavirusvariant.

 

Volgens analisten verdringt deze nieuwe variant de eerdere varianten zoals Beta en Delta zeer snel.

Terwijl hij opmerkte dat de koers van de leidende cryptocurrency 20 procent onder het hoogste punt ooit van $ 69K ligt, merkte Bukele op dat de 100 BTC's "met korting waren verworven". Sinds het Midden-Amerikaanse land in september Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft aangenomen, koopt het BTC tijdens koersdalingen.

De Salvadoraanse president ontketende op 7 september de Bitcoin-koopwoede met 200 BTC-munten. Daaropvolgende aankopen hebben El Salvador nu in totaal meer dan 1.200 Bitcoins opgeleverd.

El Salvador heeft nu meer dan 1.200 BTC's met een waarde van meer dan $ 65 miljoen

Tegen de huidige wisselkoers van $ 54.422 is de Bitcoin-stash van het land meer dan 65 miljoen USD waard. De Bitcoin-aankopen van El Salvador gingen ook gepaard met verschillende initiatieven om de acceptatie van Bitcoin in de Midden-Amerikaanse natie te vergroten.

Zo onthulde Bukele onlangs plannen om Bitcoin City te bouwen, gefinancierd door BTC-obligaties ter waarde van een miljard USD.

Ook kondigde Bukele de bouw aan van Bitcoin Schools die cryptocurrency-educatie zouden aanbieden aan de lokale bevolking. Terwijl de Bitcoin-initiatieven van de Salvadoraanse president een beroep deden op BTC-aanhangers, gingen anti-BTC Salvadoranen in het verleden de straat op om te protesteren tegen de crypto-ontwikkelingen in het land.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) was er ook tegen dat El Salvador Bitcoin als wettig betaalmiddel zou aannemen.

Deze week zei het IMF dat Bitcoin "niet als wettig betaalmiddel mag worden gebruikt" omdat de "hoge prijsvolatiliteit" de financiële integriteit, stabiliteit en "consumentenbescherming" bedreigt.

Volgens het IMF zou het Midden-Amerikaanse land zijn Bitcoin-wet moeten herzien en zijn "reikwijdte" moeten verkleinen. Het voegde eraan toe dat El Salvador strengere regels moet stellen om "het nieuwe betalingsecosysteem" te besturen.

China sluit Crypto-nieuwswebsites, mijnbouwpools melden verbindingsproblemen

Interessant genoeg kwamen de opmerkingen een dag nadat Bukele plannen bekendmaakte om Bitcoin City te lanceren. Volgens de Salvadoraanse president is de 'analyse' van het IMF m.b.t. El Salvador interessant. “

Terwijl het Midden-Amerikaanse land zijn blik richt op de Bitcoin-koersdip, actualiseert China zijn waarschuwing over cryptocurrency-nieuwskanalen en Bitcoin-mijnpools.

ChainNews, een toonaangevende crypto-nieuwswebsite in China, heeft toegegeven aan regeldruk. Feng Liu, de mede-oprichter, heeft in zijn WeChat-sessies gesuggereerd over de sluiting.

Op 15 november zei ChainNews dat het nieuws op zijn officiële Twitter- en Telegram-outlets zou plaatsen, aangezien de site tot 10 uur lang uit de lucht zou zijn voor onderhoud.

Op 17 november was de site echter nog steeds niet beschikbaar. Vorige week gingen ook andere in China gevestigde crypto-nieuws- en informatiekanalen, zoals Odaily en Block123, uit de lucht.

In een gesprek met Coindesk zei Odaily dat het bezig is met het lanceren van een nieuw platform met een nieuwe URL. De sluiting van crypto-nieuwswebsites komt ongeveer twee maanden nadat de centrale bank van het land, The People's Bank of China, een lijst met verboden cryptocurrency-activiteiten heeft bekendgemaakt.

Het is een DNS-vervuiling, maar een VPN kan werken

Een vertaald gedeelte van de waarschuwing merkte op dat "bevoegde autoriteiten voor netwerkinformatie onmiddellijk internetapplicaties zoals websites, mobiele applicaties en kleine programma's die aan cryptovaluta gerelateerde zakelijke activiteiten uitvoeren, zullen afsluiten."

Afgezien van nieuwssites, zei China onlangs dat het eraan werkt om het moeilijker te maken voor crypto-miners om hun activiteiten in het land uit te voeren. Een van de voorstellen is om de elektriciteitskosten te verhogen. Mogelijk zijn de maatregelen echter verder gegaan dan de energiekosten.

Op 26 november begonnen verschillende toonaangevende Bitcoin-mijnpools bijvoorbeeld verbindingsproblemen te melden. Sommigen van hen zijn F2pool, ViaBTC en Binance Pool.

Een analyse heeft gewezen op een "vervuiling" in de DNS van de miningpools (domeinnaamsysteem). Interessant is dat de DNS-vervuiling alleen Chinese mijnwerkers lijkt te treffen. Volgens een voormalig directeur van een van de getroffen crypto-miningpools, zullen Chinese regelgevers waarschijnlijk een rol spelen bij de verstoring van de dienstverlening.

De meeste Bitcoin-pools hebben gezegd dat ze hun Chinese activiteiten voor het einde van het jaar zullen beëindigen. In de tussentijd hebben sommigen gebruikers geadviseerd om hun DNS aan te passen of een virtueel particulier netwerk of VPN te gebruiken om de ingestelde beperkingen te omzeilen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram