Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers doorbreekt $ 10.000 en $10.600 barrière

bitcoin koers 

Bitcoin slecht 2 belangrijke technische barrières

'S Werelds grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, Bitcoin, steeg eerder op maandag tot tot voorbij de grens van $ 10.000, wat het begin kan zijn van een geweldige bullish beweging in de nabije toekomst. Op moment van schrijven staat de Bitcoin koers zelfs op $10.800, na even $10.998 te hebben aangetikt (BitMex). Veel is echter onzeker en het digitale activum moet verschillende marktbarrières passeren voordat een dergelijke beweging kan worden bevestigd.

bitcoin koers grafiek

Een meerderheid van Bitcoin-handelaren en marktprofessionals is van mening dat Bitcoin in de toekomst een grote bull run / prijsverhoging tegemoet gaat vanwege twee belangrijke redenen:

Bitcoin halvering

Toename van Bitcoin HODLing

Bitcoin halvering

Halvering van bitcoin is een proces waarbij het nieuwe aanbod van Bitcoin elke vier jaar wordt gehalveerd. Als gevolg hiervan wordt Bitcoin in de loop van de tijd schaarser. De prijs van de cryptocurrency zal naar verwachting met de tijd waardevoller worden naarmate het nieuwe aanbod terugloopt.

Dit staat volledig haaks op het functioneren van de zogenaamde "fiat-valuta's" zoals USD, GBP, EUR en de rest van de nationale valuta’s. Deze valuta's worden regelmatig sterk opgepompt met nieuw aanbod en als gevolg hiervan wordt gegarandeerd dat ze met de tijd alleen minder waard zullen worden. Dit is de valkuil van deze valuta's omdat ze geen besparingen toestaan ​​en eventuele opgebouwde rente alleen maar helpt de impact van de inflatie te verminderen. Het leidt helemaal niet tot een werkelijke waardevermeerdering.

Dit jaar vond de vierjaarlijkse Bitcoin halvering plaats op 12 mei. Het totale aanbod van de cryptocurrency werd verlaagd van 12,5 Bitcoin naar 6,25 BTC in een systematisch geprogrammeerde update.

Vorige halveringen

Historisch gezien is te zien dat de Bitcoin koers na elke halvering dramatisch stijgt. Eerder in 2012 en 2016 onderging de cryptocurrency ook halveringen. In 2012 werd het aanbod verlaagd van 50 Bitcoin naar 25 Bitcoin en later in 2016 werd het aanbod teruggebracht van 25 Bitcoin naar 12,5 Bitcoin. In beide gevallen steeg de cryptocurrency binnen een jaar met meer dan 50 X en als gevolg daarvan boekte de sector een aanzienlijke groei en trok investeringen van over de hele wereld aan.

Deze keer groeit het sentiment echter al vroeg sterk en het kan een reden zijn voor een vroege bull run. Onlangs is de Bitcoin prijs dramatisch gestegen van $ 9000 naar $ 10.400 op één dag, waardoor de barrière van $ 10k werd doorbroken. Het is echter nog te vroeg om te bepalen of de cryptocurrency in de nabije toekomst al dan niet zal deelnemen aan een bullrun.

Toename van Bitcoin HODLing

Een ding dat de koers van Bitcoin consequent verhoogt, is het feit dat veel mensen, vooral grote beleggers, de cryptocurrency voor langere tijd op hun plaats houden. Dit heet Bitcoin HODLing of gewoon HODLing.

HODLers geloven niet in daghandel. Ze kopen Bitcoin en houden het vast totdat een specifiek prijsdoel op lange termijn is bereikt. Sommigen weigeren Bitcoin volledig te verkopen, vooruitlopend op een toekomstige wereld waarin Bitcoin en niet USD, GBP of EUR de reservevaluta van de wereld zal zijn.

HODLers houden Bitcoin dus lange tijd vast en op dit moment is het aantal grote HODLers in de buurt van, of voorbij het hoogste punt ooit in 2017, toen de cryptocurrency voor het laatst een grote bull run meemaakte die de koers verhoogde van $ 1000 naar $ 20000 in slechts een aantal maanden. Hoewel sommige sceptici van mening zijn dat zo'n grote stijging dit keer niet zal worden gezien, is een stijging van 5-10 keer ook een ongelooflijk rendement en veel investeerders zullen er in de nabije toekomst van willen profiteren.

Conclusie

Mensen die geïnteresseerd zijn in investeringen in Bitcoin, moeten de Bitcoin koers regelmatig volgen en kijken of de prijs overtuigend kan stabiliseren boven de $ 10.000. Zo niet, dan zal de prijs naar verwachting terug zakken tot $ 9000. Wanneer de koers stabiliseert en gestaag blijft stijgen, dan is het volgende koersdoel $ 13,5k en vervolgens de hoogste waarde ooit van $ 20k.

 

 

 

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Kijk eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.