Bitcoin koers vast op $ 55k terwijl El Salvador Crypto Black Friday afkondigt met 100 BTC-aankoop

 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 55k op het moment van schrijven, nadat het opnieuw niet tot een prijsdoorbraak was gekomen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie is gedaald tot een bijna 50 dagen dieptepunt en staat zwaar onder druk van de beren, ondanks verschillende sterke oplevingsindicatoren. Altcoins daarentegen waren grotendeels stabiel, afgezien van een paar gebruikelijke uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de regering van El Salvador viert de huidige daling van de BTC koers met een nieuwe aankoop. Het kleine Midden-Amerikaanse land kocht onlangs een aanzienlijke 100 BTC ($ 5,4 miljoen) volgens hun president, die het een crypto Black Friday-uitverkoop noemde. Daarover later meer.

Sommige leden van Amerika's regerende Democratische partij hebben hun verzet geuit tegen de nieuwe benoeming van de Comptroller of Currency in het land. Joe Biden heeft Saule Omarova voorgesteld, die de teugels wil overnemen van de huidige valutacontroller in het land. De stemmen van de oppositie zijn van mening dat Omarova anti-crypto is en beleid zal maken tegen de vooruitgang van de sector. Omarova heeft eerder sterke anti-Bitcoin-adviezen geuit en heeft gewezen op zijn rol in het afnemende belang van de USD. Biden zal een aantal van deze senatoren moeten overtuigen, want als ze het er niet mee eens zijn, komt de bevestiging in gevaar, aangezien de Amerikaanse senaat op dit moment een 50-50 verhouding heeft tussen democraten en republikeinen.

Mede-oprichter en hoofd van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft nog een update voorgesteld om de bezorgdheid over hoge gastarieven binnen het netwerk aan te pakken. De op één na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft de afgelopen maanden alleen al verschillende updates ondergaan, waaronder een laatste die het tot een deflatoire activa maakt. Sommige van de kernproblemen zijn echter veel duidelijker geworden ondanks deze proactieve maatregelen. De gaskosten staan ​​nu op recordhoogtes en dat schaadt het algehele Ethereum-ecosysteem. Buterin is van mening dat een calldata-cap dit probleem mogelijk kan verhelpen. Dergelijke problemen komen niet zo vaak voor bij Bitcoin, waarvan de transactiekosten over het algemeen grotendeels lager zijn gebleven, ondanks het schijnbaar verouderde Proof of Work-systeem.

Bitcoin koers vast op $ 55k

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 55k op het moment van schrijven. De cryptocurrency staat onder druk van de beren nu het langverwachte einde van november nadert.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 54,5k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond middernacht begon te dalen. Het zakte tot onder $54k om op een gegeven moment een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $53.5k te noteren, maar herstelde zich hiervan. Toen kwam de koers terug boven $ 54k. Daarna handelde het weer een tijdje zijwaarts voordat het om 9.00 uur 's ochtends aan een korte stijging begon. Het bereikte een 24-uurs hoogtepunt van ongeveer $ 55,3k in het proces voordat hij terugliep naar $ 55k op het moment van schrijven.

Bitcoin bevindt zich momenteel in een neerwaartse trend en zelfs $ 53k blijkt geen definitieve bodem te zijn. Het goede nieuws is echter dat het einde van de maand nadert en over het algemeen brengt het begin van een nieuwe maand meer investeringen in de sector met zich mee. Dus de bulls kunnen terugveren nadat ze nog een paar dagen hebben volgehouden, maar het is niet te zeggen of de huidige steunniveaus van $ 53,5k de komende dagen zullen standhouden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1.035 biljoen op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 42.23%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven het grootste deel van de dag redelijk stabiel. Slechts een paar uitzonderingen boekten enige groei, waaronder de usual suspects zoals Crypto.com Coin (CRO, 14%) die nu de 13e meest waardevolle digitale valuta op de markt is. Andere winnaars zijn Binance Coin (BNB, 4%), Shiba Inu (SHIBA, 4,5%), Terra (LUNA, 4,5%), Avalanche (AVAX, 4,5%). De rest van de markt bleef grotendeels stabiel.

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws…..

El Salvador kondigt aankoop van 100 BTC aan in "Bitcoin Black Friday Sale"

El Salvador heeft een aankoop aangekondigd van nog eens 100 BTC ($ 5,5 miljoen) in de meest recente stap die de intentie van de pro-crypto-regering laat zien. De president Nayib Bukele kondigde deze stap op Twitter aan.

Bukele noemde de recente koersdaling een Black Friday-uitverkoop voor de digitale valuta, aangezien deze nu meer dan 20% is gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit rond $ 69k.

Hoewel El Salvador de afgelopen tijd gedurfde stappen heeft ondernomen, waaronder de aankondiging van een nieuw megaproject genaamd Bitcoin City, zal de echte test op de lange termijn komen. De overheid zal vooral problemen krijgen als de verwachte crypto-winter begint.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram