Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers herstelt tot boven $ 58k terwijl de Cryptocurrency genaamd Omicron 10X doet

Omicron coin 

Bitcoin bevond zich eerder vandaag in de herstelmodus toen de koers boven $ 58k steeg om een wekelijks hoogtepun te bereiken. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie stond het grootste deel van de afgelopen week onder druk van de beren, maar kijkt nu weer richting de weerstand van $ 60k. Altcoins stegen ook vandaag, maar de algehele prestatie was nogal gemengd. Daarover later meer.

Ander nieuws, te midden van de wereldwijde verspreiding van de nieuwe Corona Omicron-variant, maakten de markten een grote val voordat ze maandag wat herstelden. Temidden van al dit koersgeweld is echter een digitaal valutaproject dat de naam Omicron met de nieuwe virusvariant deelt. Deze cryptocoin is de afgelopen twee dagen met meer dan 1.000% gestegen, mogelijk vanwege de meme-investeerders en de dynamiek van Fear Of Missing Out (FOMO). Wat interessant is, is dat het token Omicron (OMIC) minder dan een maand geleden werd gelanceerd en grote koerssprongen heeft gemaakt toen de relevantie van de naam werd opgemerkt. Het token steeg van ongeveer $ 65 op zaterdag tot $ 680 op een bepaald moment eerder vandaag, voordat het, tegen de tijd van publiceren van dit artikel weer onder $ 400 dook.

De grote Amerikaanse investeerder Microstrategy heeft de enorme hoeveelheid van 7.002 BTC gekocht tijdens de recente koersdaling. Michael Saylor, de CEO van het bedrijf, kondigde deze stap op Twitter aan. Daarover later meer.

Twitter-CEO Jack Dorsey heeft officieel aangekondigd dat hij zijn rol als CEO van de sociale-mediagigant zal neerleggen. De miljardair-CEO en mede-oprichter van de populaire microblogging-website startte Twitter in 2006 samen met twee andere mede-oprichters. Er circuleren veel voorspellingen op het internet over wat Dorsey zal gaan doen na zijn aftreden als CEO. Sommigen geloven dat hij zijn inspanningen zal wijden aan de crypto-sector via zijn Square-startup, een financiële dienstverlener. Dorsey is een bekende pro-Bitcoin CEO en het lijkt erop dat hij in de nabije toekomst dit andere werk zal voortzetten.

De transactiekosten voor Bitcoin zijn met 50% gedaald ten opzichte van de hoogtepunten die in april van dit jaar werden opgetekend. De gemiddelde kosten van het cryptocurrency-netwerk zijn nu gemiddeld minder dan $ 2, ondanks dat ze 7 maanden geleden waren gestegen tot $ 4,40. De cryptocurrency doet het echter veel beter dan Ethereum en vele andere digitale valuta waarvan de kosten met de tijd blijven stijgen, waarbij Ethereum hard zijn best doet maar ze tot nu toe niet onder controle lijkt te krijgen.

Binance heeft de opnamemogelijkheid van Dogecoin hervat nadat een paar problemen het dwongen om ze maar liefst 17 dagen te stoppen. De crypto-exchange heeft een geschiedenis van problemen, vooral wanneer portefeuilles geplande upgrades ondergaan, maar volgens hen zijn de transacties nu hervat.

De Bitcoin koers stijgt boven $ 58.000

Bitcoin steeg eerder vandaag sterk tot boven de $ 58k, vlak voor het ter perse gaan. De cryptocurrency wordt echter in de nabije toekomst nog steeds met grote hindernissen geconfronteerd en moet deze overwinnen om de bull-run op de lange termijn te kunnen hervatten.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 53,5k. Het begon meteen vanaf het begin te stijgen. Het ging rond middernacht boven de $ 57k en is daar sindsdien grotendeels gebleven. Om 18.00 uur 's avonds begon Bitcoin opnieuw te stijgen en zweeft nu boven $ 58k.

De volgende voor de hand liggende prijsweerstand is het niveau van $ 60k. Bitcoin is er het grootste deel van de afgelopen 2 weken beneden gebleven ondanks verschillende pogingen om het te overwinnen. Dit is de nieuwste poging om het te doen. Statistieken op lange termijn zien er nog steeds erg sterk uit voor de cryptocurrency, maar de stieren moeten $60k overwinnen om enige kans te hebben op hervatting van de bull run.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1.109 biljoen op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 42,72%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies boekten aan het begin van de dag hun eigen herstel. Ethereum (ETH, 8%), Solana (SOL, 11,5%), Cardano (ADA, 10%), Polkadot (DOT, 10%), Dogecoin (DOGE, 10%), Avalanche (AVAX, 11%), Shiba Inu (SHIBA, 16%), Terra (LUNA, 8%), Litecoin (LTC, 10%) en Polygon (MATIC, 12%) boekten allemaal grote winsten.

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws…..

Microstrategy koopt voor $ 414 miljoen aan extra Bitcoin

Michael Saylor, de CEO van Microstrategy, heeft aangekondigd dat hij 7.002 extra Bitcoins heeft gekocht tegen een gemiddelde prijs van $59k, wat neerkomt op een enorme $414 miljoen. Wat interessant is, is dat Saylor deze munten meer dan een week geleden kocht toen de Bitcoin koers rond $ 59k bewoog. Daarna is de koers grotendeels neerwaarts gegaan, afgezien van de plotselinge appreciatie die we eerder vandaag zagen.

Microstrategy is nu een van de grootste houders van BTC die er is met een totaal van 121.044 BTC oftewel, meer dan $7 miljard aan Bitcoin. De gemiddelde prijs van het bedrijf ligt rond de $ 29.400 en het lijkt er dus op dat het over het algemeen goed groeit. Het bedrijf wil ook aandelen verkopen om meer Bitcoin te kopen, wat riskant is, maar het wordt vergeleken met een soort terugkoop van aandelen die de waarde van de overgebleven aandelen zal blijven verhogen, vooral omdat wordt verwacht dat Bitcoin in de nabije toekomst nieuwe hoogtepunten zal bereiken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram